Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-02-2011, 11:00 PM   #1
Lag
Moderator

Lag's Avatar

Default problem sa (nezheljenim) distorziranjem vst-ova

od kako sam reinstalirao win i prebacio se sa xp-a na sedmicu imam mali problem. naime, neke starije projekte kad upalim random vst-ovi generishu ili odvratan isklipovan random zvuk koji nadglasa sve postojece zvuke na tom kanalu, ili jednostavno izgenerishe neki nechujan zvuk u subu i krene da drastichno distorzira tek kada se na tom kanalu pojavi neki "normalan" audio signal.
treba napomenuti da mi svi ti isti plugovi rade u nekim drugim projektima bez ikakvih problema.
da li zna neko u chemu je problem?

evo i primera: malopre sam upalio matori projekat. sve je smiksano samo treba da spremim traku za master. odjednom mi psp mixsaturator distorzira svaki kanal na kom je, i to samo dok je nameshten na tape 1 saturaciju. bilo koji drugi settings - no problemo. tape 1 saturacija u bilo kom drugom projektu - no problemo. probao da restartujem komp (), da ugasim taj plugin i napravim novi, da guglam (malo je nezgodno da trazhim na netu kad je problem u tome shto mi plugin koji izmedju ostalog sluzhi za distorziju - distorzira) i to je to. slichan problem sam imao sa par drugih plagina. pomoc plz
Old 22-02-2011, 10:50 AM   #2
Lag
Moderator

Lag's Avatar

Default Re: problem sa (nezheljenim) distorziranjem vst-ova

jao da - cubase je u pitanju. reason rivajerovan na cubase. i procesor mi nije preopterecen tako da nije do toga :C
Old 22-02-2011, 12:47 PM   #3
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by Lag View Post
cubase je u pitanju
Verovatno je u ovome problem, imao sam slicne peripetije kada sam sa nekih starijih verzija prelazio na novije. Snimi preset podesavanja i pokusaj plugin ucitati ponovo, nekada ti moze resiti problem. Ali ne mora da znaci da hoce... razlog sto je to tako mi je nepoznat.

A sad se setih, ne mora da znaci da nisu takodje i plagovi, vidi da ih apdejtujesh, cubase je probirljiv host

Last edited by kejkz; 22-02-2011 at 03:51 PM.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2011, 10:45 AM   #4
bornaa
Member

zdravo druze!

ko prvo da budes ziher dal je greska u cubaseu instaliraj neki drugi daw (Reaper npr., malen je, kvalitetan i jo? đabe) te propikaj tamo te iste vst-je i pokusaj reproducirat problem. ako je i tu sranje problem je definitivno do vst-a samog/hardwera/drivera ili samih windows 7. tu ces vec troubleshootat da vidis di treba detaljnije istrazit problem.
bornaa is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2011, 11:16 AM   #5
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

problem je do cubase-a na win7 ... meni na radiju u sred "montaze" poplavi

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules