Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-02-2011, 10:33 PM   #1
alavuk
Pro Member
 
alavuk's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Skopje
Posts: 4,664
Default Mc505/bcr/cubase/ableton

ne znam koji im je ali 505 salje CC i ostale midi informacije preko bcr-a u cubase/ableton ali kad ukljucim snimanje komandi da bi mu na kvarno snimio cc i vratio u bcr kao preset na kraju ga ne snimi tj ne zabelezi cc74 na primer niti direktno iz bcr-a ...

neko ideju sta kako ?
__________________
menjam nove fosile za ritam masinu ...





xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 01:41 AM   #2
kejkz
banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,210
Default Re: Mc505/bcr/cubase/ableton

nista mi nije jasno sta si napisao. preko bcr/a snima? midi poruke u cubase traku, pa ih onda opet zelis poslati na bcr?
__________________
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 08:13 AM   #3
alavuk
Pro Member
 
alavuk's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Skopje
Posts: 4,664
Default Re: Mc505/bcr/cubase/ableton

da , tako nesto ali mi je problem sto cubase/ableton ne reaguju na cc poruke tj ne snima ih ...
__________________
menjam nove fosile za ritam masinu ...





xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 09:28 AM   #4
kejkz
banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,210
Default Re: Mc505/bcr/cubase/ableton

Nemam isti sistem kao ti, ali sam dosta puta vezivao direktno klavijaturu na BCR i najnormalnije snimao i note i cc poruke u traku. Isto to radim sada i sa korg padcontrolom. Proveri prvo kako ti je podesen BCR, odnosno, u kom modu radi. Ako primas note i cc normalno, onda jeste neki softverski probem. Startuj Midiox ili neki slican alat i proveri da li sa bcr portova primas sve midi poruke.
Sledeca stvar je da vidis kako su ti podeseni cubase/ableton... ali ajd to posle.
__________________
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 10:40 AM   #5
alavuk
Pro Member
 
alavuk's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Skopje
Posts: 4,664
Default Re: Mc505/bcr/cubase/ableton

bcr radi u u4 modu znaci usb i midi i salje note i sve arp podesavanja kao i cc iz 505-ice , samo cubase ne reaguje ... problem je softverski definitivno imam samo crveni peak za midi , zeleni ne reaguje ))))
__________________
menjam nove fosile za ritam masinu ...





xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 03:50 PM   #6
alavuk
Pro Member
 
alavuk's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Skopje
Posts: 4,664
Default Re: Mc505/bcr/cubase/ableton

cubase sredjen ostaje jos ableton ...
__________________
menjam nove fosile za ritam masinu ...





xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 03:54 PM   #7
alavuk
Pro Member
 
alavuk's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Skopje
Posts: 4,664
Default Re: Mc505/bcr/cubase/ableton

ableton down
__________________
menjam nove fosile za ritam masinu ...





xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 06:35 PM   #8
kejkz
banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,210
Default Re: Mc505/bcr/cubase/ableton

vidis da si sam sebi najbolje pomogao
__________________
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 08:21 PM   #9
alavuk
Pro Member
 
alavuk's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Skopje
Posts: 4,664
Default Re: Mc505/bcr/cubase/ableton

da , cak sad sa jednim rotarijem saljem isti cc na 2 sprave prokleti drajver ...
__________________
menjam nove fosile za ritam masinu ...





xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2011, 02:37 AM   #10
kejkz
banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,210
Default Re: Mc505/bcr/cubase/ableton

ooo, hvala tebi prvi chvarak valja zaliti... gde mi je kofica sa vodom za cvece?
__________________
kejkz is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ableton Live 8...I...Cubase 5 Klekih-petra Audio Software 0 14-03-2010 05:21 AM
Ableton kao DAW Midi Audio Software 35 06-12-2009 08:06 PM
ableton? dalaj Audio Software 8 04-12-2008 08:43 AM
ableton live? Mrav Audio Software 14 06-11-2005 07:57 PM
:: Ableton Live 5 :: lesha Audio Software 9 28-07-2005 02:54 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors