|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
MAO
|
![]()
od kad postoji, C5 mi je glavni alat. Evo i dalje, ovde, na laptopu sa I3 procesorom, uspevam bez mnogo muke da se dovijem i povučem sve što mi treba. Ranije sam i ja patio od masovnog channel counta na gitarskoj muzici, sad se trudim da smanjim što više, pa makar izbacivao neke delimične stemove, gde neke odluke zakucam i živim sa njima. Pomaže puno u workflowu, smanjiti sebi broj opcija, naročito ako u datom momentu imaš jasnu viziju šta radiš.
Što se ostalih DAWova tiče, od kad se pojavio Elastic audio u PT, naučio sam kako se koristi, nisam postao doduše ni upola brz kao u C5, ali uspešno odrađujem skoro celo usnimavanje i editing maltene do same faze mixa. Sam mix ipak radim na C5, jer sam se previše navikao na : - folder track - različite mixer windowe za različite tipove kanala, pa još bindovane na shortcutima - Control room mixer (presudan u poslednje vreme!) - Logiku group i FX kanala, spram one koje važi u PT (ovo je stvar navike posebno) - generalnu osobinu Steinberga da možeš do besvesti da customizuješ key shortcuts, te za gomilu operacija imam svoje. To je ono što najviše zameram PT, prvo što ne mogu da se menjaju postojeći, i drugo, što ipak dosta manji broj funkcija ima shortcute čini mi se. Tako da mi je u steinbergu više pitanje šta meni treba, nego šta mi on može ponuditi. Video sam da dosta kolega ima dobre workaraounde za sve ovo što sam ja navikao, al nemam neki poseban razlog zašto bi se sad naterao da batalim C5, kad mi još uvek čita misli. Niti me zanima da se odvajam od novaca za novije verzije, jer se retko kad bavim programiranom muzikom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
MAO
|
![]()
e da, zaboravih, Stefane, manje više sve što si naveo da ti smeta kod Cubasea, je zapravo tvoje nepoznavanje istog. Ima shortcuta za alate i na brojevima i gde god oćeš, itekako je moguće na 4 razlčita načina videti inserte i sendove itd itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Pro Member
|
![]()
Ziva istina!
I ja sto god da probam, probam kratko i brzo nazad kuci na cubase. Ali to je i stvar navike, da se ne lazemo. I da... Ja se bavim programiranom muzikom. Midi u Cubase-u je top. Ili mozda ja ne znam za bolje, ko ce mu ga znat? ![]()
aje Last edited by Rhino; 22-05-2015 at 04:31 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#85 |
Pro Member
|
![]()
Ovo u odsustvu RME?
Ja sam bio 15 dana bez RME, zato pitam (nikad vise ![]()
![]() |
#86 |
Member
|
![]()
Otkako pređoh na REAPER, Cubase mi sve manje i manje nedostaje.
U stvari, pričam svašta; mislim da je već posle deset dana do dve nedelje korišćenja REAPER-a nastupio taj trenutak. Za profesionalce mi je jasno zašto bi koristili Cubase (PT, Logic, whatever). Za nas amatere/entuzijaste (pogotovo za ovakve kao ja koji vole da iznalaze opcije i podešavaju sve "u sitna crevca"), REAPER je keva. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Senior Member
|
![]()
za narodni fl studio 11 kaze blokiraj ga u win firewall, ali onda ne mogu da zakacim za IL remote kontroler sa androida, kako to da resim?
da stavim neki filter na firewall pravilo, na adresu...?
![]() |
#88 |
Pro Member
|
![]()
Nisam nigde video da to pise kada se instalira 11.1 ako me secanje sluzi.
A probaj i tako! |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Senior Member
|
![]()
jel probao neko caustic, 10x ozbiljnije od svega ostalog na androidu?
![]() |
#90 |
Senior Member
|
![]()
...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji Eq za gitaru koristite u miksu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 28 | 05-08-2009 04:24 PM |
Koji VST synth koristite? | disco violence | Audio Software | 19 | 28-02-2009 06:17 PM |
Koji Gitarski VST preamp koristite? | disco violence | Gitarska Produkcija | 5 | 06-02-2008 06:21 PM |
koji sample rate koristite? | SHIVA | Audio Software | 12 | 06-01-2007 11:53 AM |
Sta koristite od bubnjeva ? | Akyboy` | Audio Software | 12 | 11-11-2004 09:56 PM |