Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-09-2011, 10:55 AM   #81
tuomas
Member

Default Re: Kurzweil PC3K8

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Možda nisu isti u milimetar ali ostavljaju isti utisak na mene. Neubedljiv.

Jedan Blofeld ima 10 puta bolji sempl od ovoga što se nalazi na spravi od 3000€ - kad već nema opciju čitanja semplova, morali su da porade više na ovoj sekciji.
Ja sam govorio o melotron horu,koji je ubitacan,a i prirodan hor je savrsen... Ja se samo borim da tvoj i vas novac ode na pravo mesto. Ali dobro,trebalo bi da zavrsimo ovu debatu,jer krzw ne zasluzuje da ga ovoliko pominjemo. Ajmo na neki drugi post

Last edited by tuomas; 26-09-2011 at 11:54 AM.
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2011, 11:07 AM   #82
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

...

Last edited by awacs; 26-09-2011 at 11:42 AM. Reason: jebeš i debatu i zajebanciju
awacs is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2011, 12:28 PM   #83
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2011, 12:30 PM   #84
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

ne znam sta pokusavas ovim Yt klipovima..... sve te likove placa kurzweil

Old 26-09-2011, 07:47 PM   #85
Kefa
Member

Slučajno viđoh na www.cunka.com,kako tip mijenja opruge na tipkama PC3 (samo 76 verzija),čime one postaju ne?to lak?e???
Naravno opruge sa uputama ko?taju nekih 35 $ !!!
Je li neko imao na umu sličnu ideju i ?ta mislite o istom?

http://www.syntaur.com/PC3KC.html
Kefa is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2011, 01:46 AM   #86
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

... Posle nekoliko dana (i brda obaveza) primecujem da je rasprava i razmena misljenja i dalje ziva i to me raduje. No, koliko vidim "bocni efekti" su izgleda neizbezni i bas zbog toga se i sve redje javljam ili postujem nesto novo, cak i kad pomislim da imam da kazem ponesto korisno...

Ukratko:

Ne vidim razlog zasto bi trebalo da "zaradim motku", ako (bar iz mog ugla) delim neku informaciju sa kolegama i govorim o dobrim i losim stranama neke sprave iz svog iskustva... Neka mi neko da bilo kakvo suvislo objasnjenje za to.

Zasto bi merilo "profesionalnosti" trebalo da bude prisustvo C3 (ili neceg slicnog) na bini? Presmela tvrdnja, mislio sam da se racunaju samo muzika i "isporuceni" zvuk, ideja, a ne lozenje na formu van sadrzaja... Da ne pominjem da Hammond XK (posebno 2 i 3) kao i XB serija su sve samo ne amaterski instrumenti...

Ne znam na koga se mislilo u tvrdnji da postoje ljudi koji su placeni ili imaju neki drugi benefit od toga da ovde na forumu javno "vole" Kurz... Moj jedini benefit je sto imam priliku da ga koristim, na svoje zadovoljstvo... A, ako cemo otvoreno (a, da ne bude reklama), sa ljudima iz Artista sam godinama u dobrim odnosima, "stara musterija" koja je mnogo toga pazarila i valjda zasluzila i poneki popust i ima saradnju sa njima na obostrano zadovoljstvo i korist. Kada bih sad nabrajao sve sprave koje sam tamo nabavio, bio bi to pooodugacak spisak... Eto, zapalo je da sad pohvalim spravu koja je u njihovom prodajnom asortimanu - ukratko, prava "placenicka misija"

To sto sam korisnik Kurza, ne znaci da nisam u "ljubavi" sa ostalim firmama i spravama - naprotiv. Malo sam povucen za jezik, ali ne bih da sad licitiram brojem i tipovima sprava od ostalih proizvodjaca koje koristim, jer bi licilo na nesto sto mi se bas u ovom topic-u ne svidja.... A, i sRce bi sigurno imao adekvatan odgovor na takvo "k******e" (naravno, salim se)...

Staz u programiranju i tweak-ovanju raznih sprava i da ne pominjem. Samo vreme koje sam proveo u tome uporedivo je sa duzinom karijere nekog mladjeg kolege sa foruma, da ne budem neskroman, ali cisto da se zna da nisam sklon "ekspertizama na brzaka"...

Ipak, okreni - obrni, mislim da je za kolege koje, eventualno, razmisljaju da probaju Kurzweil ovde bilo i korisnih informacija i to od ljudi koji ga podugo i kvalitetno koriste, a i od onih cijem senzibilitetu nije blizak.
Old 29-09-2011, 10:56 AM   #87
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by Synclavier View Post
... Posle nekoliko dana (i brda obaveza) primecujem da je rasprava i razmena misljenja i dalje ziva i to me raduje. No, koliko vidim "bocni efekti" su izgleda neizbezni i bas zbog toga se i sve redje javljam ili postujem nesto novo, cak i kad pomislim da imam da kazem ponesto korisno...

Ukratko:

Ne vidim razlog zasto bi trebalo da "zaradim motku", ako (bar iz mog ugla) delim neku informaciju sa kolegama i govorim o dobrim i losim stranama neke sprave iz svog iskustva... Neka mi neko da bilo kakvo suvislo objasnjenje za to.

Zasto bi merilo "profesionalnosti" trebalo da bude prisustvo C3 (ili neceg slicnog) na bini? Presmela tvrdnja, mislio sam da se racunaju samo muzika i "isporuceni" zvuk, ideja, a ne lozenje na formu van sadrzaja... Da ne pominjem da Hammond XK (posebno 2 i 3) kao i XB serija su sve samo ne amaterski instrumenti...

Ne znam na koga se mislilo u tvrdnji da postoje ljudi koji su placeni ili imaju neki drugi benefit od toga da ovde na forumu javno "vole" Kurz... Moj jedini benefit je sto imam priliku da ga koristim, na svoje zadovoljstvo... A, ako cemo otvoreno (a, da ne bude reklama), sa ljudima iz Artista sam godinama u dobrim odnosima, "stara musterija" koja je mnogo toga pazarila i valjda zasluzila i poneki popust i ima saradnju sa njima na obostrano zadovoljstvo i korist. Kada bih sad nabrajao sve sprave koje sam tamo nabavio, bio bi to pooodugacak spisak... Eto, zapalo je da sad pohvalim spravu koja je u njihovom prodajnom asortimanu - ukratko, prava "placenicka misija"

To sto sam korisnik Kurza, ne znaci da nisam u "ljubavi" sa ostalim firmama i spravama - naprotiv. Malo sam povucen za jezik, ali ne bih da sad licitiram brojem i tipovima sprava od ostalih proizvodjaca koje koristim, jer bi licilo na nesto sto mi se bas u ovom topic-u ne svidja.... A, i sRce bi sigurno imao adekvatan odgovor na takvo "k******e" (naravno, salim se)...

Staz u programiranju i tweak-ovanju raznih sprava i da ne pominjem. Samo vreme koje sam proveo u tome uporedivo je sa duzinom karijere nekog mladjeg kolege sa foruma, da ne budem neskroman, ali cisto da se zna da nisam sklon "ekspertizama na brzaka"...

Ipak, okreni - obrni, mislim da je za kolege koje, eventualno, razmisljaju da probaju Kurzweil ovde bilo i korisnih informacija i to od ljudi koji ga podugo i kvalitetno koriste, a i od onih cijem senzibilitetu nije blizak.
Ljudi iz Artista su normalni ljudi i veliki profesionalci,i drago mi je da sada cujem razlog zbog koga se krzw hvali. Znaci dat je popust da ga neko reklamira i pise dobro o toj spravi,i to je dobra stvar po meni! Ja se sa time nikako ne mogu sloziti,da je to dobra sprava,koja dobro zvuci i radi samo u sobi kada si sam... Naravno da je za mene nedopustivo da jedan takav bend,sa takvom svetskom zvezdom svira "clon",i to clon druge lige! Ne bih se slozio ni sa tim da su hammond xk2,xk3 i xb2 dobre sprave,vec solidne. xk3c i nord stage 2 su nesto dgrugo,imaju najbolji i najverniji zvuk hammonda ikada. Naravno,nord stage 2 prednjaci u svim segmentima u odnosu na krzw i koronosa,jos ako mu dodas Jupiter 80
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2011, 12:11 PM   #88
Kefa
Member

Tuomas,?eljno i?čekujemo tvoje (kućne) snimke sa Nord stage 2 i Jupiter 80-ke.
Ozbiljno govorim bez ikakve satirike!
Pozzzzz
Kefa is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2011, 12:41 PM   #89
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Jedna strana ipak. Prvo, mesaju se babe i zabe!

Postavlja se teza kako je nesto bolje od neceg, a potpuno se zanemaruje kom rangu sta pripada...!
Golf je bolji od Yuga. Da, i skuplji je!

Nord je 3 i po hiljade evra, Jupiter je 3000, a Kurz K8 je manje od 2 i po...!
I sad je Nord bolji od Kurz ! Pa DA! I skuplji je preko 1000 evra! I sta sad??

Dakle onda svesti razgovor na limit od cca. dve i po hiljade evra, pa stanite iza tvrdnje sta je bolje zbog kog zvuka itd., ako se vec toliko brine za novcanike ljudi...

Last edited by Bockie; 29-09-2011 at 05:22 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2011, 12:44 PM   #90
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Quote:
Ja se sa time nikako ne mogu sloziti,da je to dobra sprava,koja dobro zvuci i radi samo u sobi kada si sam...
To što pričaš upravo važi za Triton. Da te impresionira dok ga sam sviraš jer mu je EQ po defaultu nabudžen a kad kreneš da ga usnimavaš čim nije u prvom planu sasvim nestane iz mixa.

Dok za Kurzweil važi baš obrnuto - da te ništa ne impresionira ali da legne u mix. Kurzweil ti je uostalom jedna od retkih sprava koja svoj gain za fabričke programe drži nisko kako u slučaju da kreneš da ih kombinuješ ne krenu da probijaju.

Last edited by wladymeer; 29-09-2011 at 03:41 PM. Reason: greška u koracima :)
wladymeer is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules