|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Last edited by tuomas; 26-09-2011 at 11:54 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
VIP Member
|
![]()
...
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 26-09-2011 at 11:42 AM. Reason: jebeš i debatu i zajebanciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Pro Member
|
![]()
ne znam sta pokusavas ovim Yt klipovima..... sve te likove placa kurzweil
![]()
![]() |
#85 |
Member
|
![]()
Slučajno viđoh na www.cunka.com,kako tip mijenja opruge na tipkama PC3 (samo 76 verzija),čime one postaju ne?to lak?e???
Naravno opruge sa uputama ko?taju nekih 35 $ !!! Je li neko imao na umu sličnu ideju i ?ta mislite o istom? http://www.syntaur.com/PC3KC.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Moderator
|
![]()
... Posle nekoliko dana (i brda obaveza) primecujem da je rasprava i razmena misljenja i dalje ziva i to me raduje. No, koliko vidim "bocni efekti" su izgleda neizbezni i bas zbog toga se i sve redje javljam ili postujem nesto novo, cak i kad pomislim da imam da kazem ponesto korisno...
Ukratko: Ne vidim razlog zasto bi trebalo da "zaradim motku", ako (bar iz mog ugla) delim neku informaciju sa kolegama i govorim o dobrim i losim stranama neke sprave iz svog iskustva... Neka mi neko da bilo kakvo suvislo objasnjenje za to. Zasto bi merilo "profesionalnosti" trebalo da bude prisustvo C3 (ili neceg slicnog) na bini? Presmela tvrdnja, mislio sam da se racunaju samo muzika i "isporuceni" zvuk, ideja, a ne lozenje na formu van sadrzaja... Da ne pominjem da Hammond XK (posebno 2 i 3) kao i XB serija su sve samo ne amaterski instrumenti... Ne znam na koga se mislilo u tvrdnji da postoje ljudi koji su placeni ili imaju neki drugi benefit od toga da ovde na forumu javno "vole" Kurz... Moj jedini benefit je sto imam priliku da ga koristim, na svoje zadovoljstvo... A, ako cemo otvoreno (a, da ne bude reklama), sa ljudima iz Artista sam godinama u dobrim odnosima, "stara musterija" koja je mnogo toga pazarila i valjda zasluzila i poneki popust i ima saradnju sa njima na obostrano zadovoljstvo i korist. Kada bih sad nabrajao sve sprave koje sam tamo nabavio, bio bi to pooodugacak spisak... Eto, zapalo je da sad pohvalim spravu koja je u njihovom prodajnom asortimanu - ukratko, prava "placenicka misija" ![]() ![]() To sto sam korisnik Kurza, ne znaci da nisam u "ljubavi" sa ostalim firmama i spravama - naprotiv. Malo sam povucen za jezik, ali ne bih da sad licitiram brojem i tipovima sprava od ostalih proizvodjaca koje koristim, jer bi licilo na nesto sto mi se bas u ovom topic-u ne svidja.... A, i sRce bi sigurno imao adekvatan odgovor na takvo "k******e" (naravno, salim se)... ![]() Staz u programiranju i tweak-ovanju raznih sprava i da ne pominjem. Samo vreme koje sam proveo u tome uporedivo je sa duzinom karijere nekog mladjeg kolege sa foruma, da ne budem neskroman, ali cisto da se zna da nisam sklon "ekspertizama na brzaka"... ![]() Ipak, okreni - obrni, mislim da je za kolege koje, eventualno, razmisljaju da probaju Kurzweil ovde bilo i korisnih informacija i to od ljudi koji ga podugo i kvalitetno koriste, a i od onih cijem senzibilitetu nije blizak.
![]() |
#87 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Member
|
![]()
Tuomas,?eljno i?čekujemo tvoje (kućne) snimke sa Nord stage 2 i Jupiter 80-ke.
Ozbiljno govorim bez ikakve satirike! Pozzzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Moderator
|
![]()
Jedna strana ipak. Prvo, mesaju se babe i zabe!
Postavlja se teza kako je nesto bolje od neceg, a potpuno se zanemaruje kom rangu sta pripada...! Golf je bolji od Yuga. Da, i skuplji je! Nord je 3 i po hiljade evra, Jupiter je 3000, a Kurz K8 je manje od 2 i po...! I sad je Nord bolji od Kurz ! Pa DA! I skuplji je preko 1000 evra! I sta sad?? Dakle onda svesti razgovor na limit od cca. dve i po hiljade evra, pa stanite iza tvrdnje sta je bolje zbog kog zvuka itd., ako se vec toliko brine za novcanike ljudi... ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 29-09-2011 at 05:22 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Dok za Kurzweil važi baš obrnuto - da te ništa ne impresionira ali da legne u mix. Kurzweil ti je uostalom jedna od retkih sprava koja svoj gain za fabričke programe drži nisko kako u slučaju da kreneš da ih kombinuješ ne krenu da probijaju. Last edited by wladymeer; 29-09-2011 at 03:41 PM. Reason: greška u koracima :) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kurzweil PC1 SE | Goran B | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 26-11-2009 09:31 AM |
Kurzweil pc3-korg m3 | as 78 | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 33 | 20-10-2009 03:37 AM |
Kurzweil SP88 X ?? | XerXed | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 23-08-2009 12:40 AM |