|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Prevelika glasnost u muzičkoj produkciji često pretvara posao radijskih tonaca u noćnu moru. Bukvalno je nemoguće, čak i na najboljim stanicama, čuti isti nivo jačine tona u jednoj emisiji gde ima govora, d?inglova i muzike. U filmskoj i TV audio produkciji je ista priča. Umesto da se tehnologija iskoristi da sve zvuči bolje, gde god se kombinuje govor i muzika to je propast. Ovde se govori o (po tvom mi?ljenju) malom ?rafu u celom procesu, ali čak i taj mali ?raf mo?e dosta da popravi stvari ako se zavrne kako treba (mada ja i dalje mislim da to uop?te nije sitnica, već bukvalno glavni razlog lo?ijeg zvuka).
![]() |
![]() |
#82 | |
Member
|
![]() Quote:
Stoga ja ne bih sad podizao neku hajku na nesavesne mastering inzenjere. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Member
|
![]()
ma vidi se iz aviona da ***** ne valja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#85 |
Member
|
![]()
videcu ako nadjem, ne secam se sad konkretnih primera, al znam da sam video dovoljno da ne verujem slici
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Member
|
![]()
primer je da losh mix ne maximizujesh i uporedish sa dobrim maximizovanim mixom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Majku mu, valjda se podrazmeva da poredi? muziku sličnog kvaliteta da bi video stvarnu razliku. I zar je tako te?ko naći jedan primer, ima? valjda nekoliko pesama u računaru?
![]() |
![]() |
#89 |
Member
|
![]()
pa lepo kazem da mastering obichno nije kriv, tu su chesto i loshi mixevi, a ako hocesh da dokazesh da glasnoca unishtava dinamiku, naravno da unishtava ako kompresiujesh previshe, zashto da uzmemo pesme pribliznog kvaliteta, uzmimo istu pesmu pa je maximizujmo, naravno da ce dinamika ispashtati, i tu dolazimo do toga koliko je bitan sam kvalitet pesme i kolko je mastering nebitan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Što se tiče naše scene, ubeđen sam da više uopšte nema potrebe pratiti šta je najnovije "preko bare". Mi tek treba da ponovo dođemo na nivo kvaliteta koji je u Jugoslaviji postojao 1979. A kriza produkcije i muzike uopšte je globalna i ne treba je toliko vezivati za domaću situaciju. Eto. Pozdrav, Dragan
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 03-08-2010 at 08:29 PM. Reason: pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kakva kutija za PC !!!! | DaBear | Computer Hardware | 5 | 14-12-2009 10:09 AM |
jeste li provalili | balthazaar | Razno | 12 | 29-05-2008 12:07 PM |
Domaca elektro/texno/hauz/psi ekipa | Sandzama | Razno | 104 | 15-11-2006 09:52 PM |
A KAKVA JE OVO KLAVIJATURA? | walsh | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 11-05-2005 10:07 PM |
Domaca pjesma od nekog drugog izvodjaca | Nocni | Vlado Georgiev | 1 | 26-02-2005 12:15 AM |