|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
http://www.bozoel.com/component/opti.../lang,en/#1258 pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#82 |
Senior Member
|
![]()
Evo jos nekih fotka, detalja oko izrade plafona
slika 1 grede oblozene termo silentom,trebalo bi da smanji vibracije slika 2 prvi sloj osb-a 18 mm slika 3 sloj azme slika 4 postavljanje drugog sloja osb-a 11 mm slika 5 dva sloja osb-1 izmedju azma Last edited by grada27; 11-04-2009 at 08:57 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Senior Member
|
![]()
Cev ventilatora i sam ventilator,da da se pohvalim struju sam sam razvukao i povezao, staru instalaciju sam ukinuo,mada nisam imao nekog iskustva,normalno pozvao sam majstora koji je sve proverio, nije imao primedbe.
![]() ![]() Veliki pozz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Pro Member
|
![]()
Grado svaka cast, super ce to da bude... sta ostavljas kao zadnji sloj tj sta ce da se vidi? osb ili ces da ga prekrivas necim?
Pozz
![]() |
#85 |
Senior Member
|
![]()
Ja bih OSB-e ploce najradije ostavio,ako imas neki predlog cime ih premazati da dobiju na nekom sjaju ili ih ostaviti kako jesu?Zanima me sta je najbolje staviti na sastavima samih ploca,cuo sam za neki silikon, samo i njih ima milion vrsta, a sami prodavci pojma nemaju, gledaju me belo kada ih pitam.Na same zidove i plafon pravicu one ramove sa kamenom vunom i platnom i to kaciti.Ustvari neki ozbiljniji rad oko akustike razmisljam da radim posto zavrsim sa rezijom,tu imam dosta manje posla,ali i ne tako mali,pomeram pregradni zid i ulazna vrata tako da cu dobiti totalno odvojenu reziju nekih 4x3m i predsoblje,evo skica sadasnjeg stanja i skice sta planiram da uradim,ova soba u sobi bi bila rezija.
pozz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Senior Member
|
![]()
Da javim,zavrsio sam sve radove,postavio dupla vrata,mislim na stok,ali su samo jedna tapacirana postavljena,cisto ako bude trebalo da ima mesta za jos jedna.Sledece nedelje pocinjem sa rusenjem pregradnog zida i pomeranje ulaznih vrata.Posto jos nisam montirao opremu u prostoru jedini test koji sam uradio je bio sa cirkularom koji stvara ogromnu buku,otisao sam do komsije kome bi to jedino smetalo i mogu reci ali bukvalno nije se culo nista
![]() Veliki pozdrav! Last edited by grada27; 19-04-2009 at 10:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Banned
|
![]()
Glavni test ce biti ipak sa lepo napanjenim frekvencijama od 150hz pa nanize,to cirkular nije "svirao".Ako unutrasnju akustiku uradis kako treba,vrlo moguce da i sa tim kod komsije nece biti problema,ali samo polako i obazrivo da ne trosis pare,materijal i snagu duplo vise nego sto je potrebno.Pozdrav
p.s.obavezno sada unesi sprave i pojacaj ih poprilicno da vidis da li ti se od vibracija nesto "trese",t.j.da li ti sem zvucnika jos nesto "svira".Kasnije ce ti u tom slucaju mnogo teze biti sve da rasklapas a moraces,osetio sam to na svojoj kozi jer nisam verovao da neki materijali mogu tek tako da "zasviraju". Last edited by quake; 20-04-2009 at 01:45 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Senior Member
|
![]()
Evo nekih fotografija kako izgleda,ali jos nisu svi dedalji zavrseni,postavljanje parketa,lajsni,obrada oko vrata ali otprilike tako izgleda,najbitnije je da se necuje spolja,a to smo postigli,uskoro ubacujem opremu pa cu probati na punoj snazi
![]() Veliki pozz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Moderator
|
![]()
Pvo je poso.
Svidja mi se. Pozz Denis |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Majstor A.Dijanovic odgovara | alek019 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 22-02-2010 09:40 PM |
razyebo sam sint ima li dobar majstor u bgd? | InsaneEyes | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 17-08-2009 07:47 PM |
potreban majstor za monitor | MiGi | Monitoring | 9 | 18-03-2009 02:36 PM |
Dobar majstor za mixete u bg? | voomighty | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 25-01-2009 02:27 PM |
Majstor | on Lord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 12-12-2008 11:05 PM |