Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2009, 02:40 PM   #81
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: sam svoj majstor

Quote:
Originally Posted by grada27 View Post
...... Ustvari da skratim pricu,sve je jako skupo i bilo bi glupo potrositi brdo para a ne uraditi nista sto u ovom poslu vrlo lako moze da se dogodi,
Eh... kad sam o tome pisao, optuzise me pojedinci da mistifikujem studijsku akustiku....
Quote:
Originally Posted by grada27 View Post
nadam se da ima i zainteresovanih da li iskustveno ili teoriski da podele to znanje, unapred veliko hvala!!

pozz!
Ima.
http://www.bozoel.com/component/opti.../lang,en/#1258

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 08:45 PM   #82
grada27
Senior Member

Evo jos nekih fotka, detalja oko izrade plafona
slika 1 grede oblozene termo silentom,trebalo bi da smanji vibracije
slika 2 prvi sloj osb-a 18 mm
slika 3 sloj azme
slika 4 postavljanje drugog sloja osb-a 11 mm
slika 5 dva sloja osb-1 izmedju azma
Attached Images

Last edited by grada27; 11-04-2009 at 08:57 PM.
grada27 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 09:19 PM   #83
grada27
Senior Member

Cev ventilatora i sam ventilator,da da se pohvalim struju sam sam razvukao i povezao, staru instalaciju sam ukinuo,mada nisam imao nekog iskustva,normalno pozvao sam majstora koji je sve proverio, nije imao primedbe.

Veliki pozz!
Attached Images

Old 12-04-2009, 08:43 AM   #84
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Grado svaka cast, super ce to da bude... sta ostavljas kao zadnji sloj tj sta ce da se vidi? osb ili ces da ga prekrivas necim?

Pozz
Old 12-04-2009, 10:46 PM   #85
grada27
Senior Member

Ja bih OSB-e ploce najradije ostavio,ako imas neki predlog cime ih premazati da dobiju na nekom sjaju ili ih ostaviti kako jesu?Zanima me sta je najbolje staviti na sastavima samih ploca,cuo sam za neki silikon, samo i njih ima milion vrsta, a sami prodavci pojma nemaju, gledaju me belo kada ih pitam.Na same zidove i plafon pravicu one ramove sa kamenom vunom i platnom i to kaciti.Ustvari neki ozbiljniji rad oko akustike razmisljam da radim posto zavrsim sa rezijom,tu imam dosta manje posla,ali i ne tako mali,pomeram pregradni zid i ulazna vrata tako da cu dobiti totalno odvojenu reziju nekih 4x3m i predsoblje,evo skica sadasnjeg stanja i skice sta planiram da uradim,ova soba u sobi bi bila rezija.

pozz!
Attached Images

Old 15-04-2009, 12:23 AM   #86
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

napisao sam ti koment u OFF-ovom topicu:

http://www.rumski.com/forum/showthre...=25214&page=15
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2009, 10:08 PM   #87
grada27
Senior Member

Da javim,zavrsio sam sve radove,postavio dupla vrata,mislim na stok,ali su samo jedna tapacirana postavljena,cisto ako bude trebalo da ima mesta za jos jedna.Sledece nedelje pocinjem sa rusenjem pregradnog zida i pomeranje ulaznih vrata.Posto jos nisam montirao opremu u prostoru jedini test koji sam uradio je bio sa cirkularom koji stvara ogromnu buku,otisao sam do komsije kome bi to jedino smetalo i mogu reci ali bukvalno nije se culo nista ,tako da sve ovo sto sam radio, ipak uspelo,trud se i te kako isplatio,ostaje proba sa basom i bubnjem,ali ubedjen sam da ni to nece biti ozbiljan problem. Hvala jos jednom na savetima,ostaje rad na akustici ali to tek kad sve zavrsim.

Veliki pozdrav!

Last edited by grada27; 19-04-2009 at 10:53 PM.
Old 20-04-2009, 01:38 AM   #88
quake
Banned

Glavni test ce biti ipak sa lepo napanjenim frekvencijama od 150hz pa nanize,to cirkular nije "svirao".Ako unutrasnju akustiku uradis kako treba,vrlo moguce da i sa tim kod komsije nece biti problema,ali samo polako i obazrivo da ne trosis pare,materijal i snagu duplo vise nego sto je potrebno.Pozdrav

p.s.obavezno sada unesi sprave i pojacaj ih poprilicno da vidis da li ti se od vibracija nesto "trese",t.j.da li ti sem zvucnika jos nesto "svira".Kasnije ce ti u tom slucaju mnogo teze biti sve da rasklapas a moraces,osetio sam to na svojoj kozi jer nisam verovao da neki materijali mogu tek tako da "zasviraju".

Last edited by quake; 20-04-2009 at 01:45 AM.
quake is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2009, 10:18 AM   #89
grada27
Senior Member

Evo nekih fotografija kako izgleda,ali jos nisu svi dedalji zavrseni,postavljanje parketa,lajsni,obrada oko vrata ali otprilike tako izgleda,najbitnije je da se necuje spolja,a to smo postigli,uskoro ubacujem opremu pa cu probati na punoj snazi

Veliki pozz!
Attached Images

Old 20-04-2009, 01:01 PM   #90
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

Pvo je poso.
Svidja mi se.

Pozz
Denis
DeMa is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules