Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-05-2008, 03:49 PM   #81
Combo
Member

Combo's Avatar

Default Re: Potrebni saveti oko opremanja studija

U tom kontekstu mislio sam vise na RME OctaMic II VS. Focusrite ISA 828! Ako gledam sa stanovista preampa i konvertera onda moj glas ide dehinitivno za Focusrite ISA 828. Ako gledam sa stanovista cene i onoga sto RME nudi onda RME OctaMic II (mada bi tu mozda cak ostao i suzdrzan)! Subjektivno RME preampi mi se ne svidjaju, al zato im konverteri za te novce kidaju!
Combo is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2008, 04:14 PM   #82
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Combo View Post
U tom kontekstu mislio sam vise na RME OctaMic II VS. Focusrite ISA 828! Ako gledam sa stanovista preampa i konvertera onda moj glas ide dehinitivno za Focusrite ISA 828. Ako gledam sa stanovista cene i onoga sto RME nudi onda RME OctaMic II (mada bi tu mozda cak ostao i suzdrzan)! Subjektivno RME preampi mi se ne svidjaju, al zato im konverteri za te novce kidaju!

Je l' ti to govoris o http://www.thomann.de/de/focusrite_isa_828.htm koji kosta 2500 e i http://www.thomann.de/de/rme_octamic_ii.htm koji kosta 1250 e ..... ????

A kapiram da si i radio na obe sprave , pa mozes da poredis

..... a za 5000 e ima sprava koja ce da bude bolja od obe ove ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2008, 04:18 PM   #83
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Idi odmah na dobre A klase preampa , dobar izbor cena - kvalitet daju TL Audio i SPL ili idi na neki Focusrite ISA serije.

Iliti spisak "na sta sve nikada ne treba potrositi novac"...

Rece covek, "Oprezno!"

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2008, 05:23 PM   #84
Combo
Member

Combo's Avatar

Treba se uklopiti u okvir od 8.000 za ceo setup! Ja bih uvek isao i na malo bolje konvertere i preampe zarad nekih drugih stvari!

Oggy zasto mislis da su TL Audio i SPL firme na koje ne treba potrositi novac?

Last edited by Combo; 16-05-2008 at 05:26 PM.
Combo is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2008, 06:14 PM   #85
RokStudio
Member

RokStudio's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kirdan View Post
Audix DP 5A 5-Piece Drum Mic Kit 660$
?ta će ti ovo kad kupuje? D112 i SM57? Oprema? 2 seta bubnjeva? Uzmi jo? 2 SM57 umesto toga i u?tedeće? 460$.

Ne zaboravi neki patchbay da ne mora? da stalno vadi? i ubada? stvari u Mytek ADC... ovde ima da se kupi samo Behringerov.
RokStudio is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2008, 06:19 PM   #86
Kirdan
Member

Kirdan's Avatar

Da, treba se uklopiti i evo probijam taj budzet malo, i opet bas nema mjesta za bolje konvertore... ne znam, mislim da mi ne treba jer cu 70% slucajeva da snimam 1 ili 2 kanala za sta su mi dovoljni oni mytek, a to sto cu bubnjeva da snimam (to je inace i jedini instrument koji ne sviram licno), za to ce Octamic II odraditi posao... A pazi listu i cene cega mislim da uzmem.

MICROPHONES:
Shure SM57 Instrument/Vocal Mic X 2 200$
Audix DP 5A 5-Piece Drum Mic Kit 660$
Peluso 2247 Vacuum Tube Microphone 1200$
Josephson C42 MP Matched Pair C42 900$
AKG C 451 B Condenser Microphone 560$

AD/DA CONVERTERS:
Mytek Stereo96 DAC 900$
Mytek Stereo96 ADC 900$

INTERFACE:
RME Fireface 800 FireWire Computer Recording Interface 1400$

EFFECTS:
Universal Audio UAD-1 Flexi PAK 700$

MONITORS:
Adam A7 1000$
+Mackie Big Knob Studio Command System 300$

To je sve zajedno 8720$... Ali podizem budget na 10000$, sto u ovom slucaju ne znaci puno jer na sve ovo moram da dodam jedan ili dva kvalitetna preampa i kvalitetne kablove. Koje ste rekli kablove da donesem iz USA jer ih ovde nema ? I da li sam u ovoj racunici mozda mogao na mikrofonima malo da ustedim ?

@RokStudio
A sta cu onda sa tomovima ?! Dodje mi isto. Ovako sam izbacio D112, a 2 x sm57 uzimam za gitare i za snare u kobinaciji (ispod-iznad)

Last edited by Kirdan; 16-05-2008 at 06:23 PM.
Kirdan is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2008, 07:24 PM   #87
RokStudio
Member

RokStudio's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kirdan View Post
Koje ste rekli kablove da donesem iz USA jer ih ovde nema ? I da li sam u ovoj racunici mozda mogao na mikrofonima malo da ustedim ?

@RokStudio
A sta cu onda sa tomovima ?! Dodje mi isto. Ovako sam izbacio D112, a 2 x sm57 uzimam za gitare i za snare u kobinaciji (ispod-iznad)
Ima? preko ebay-a da naruči? razne kombinacije... mogami je uvek safe bet.

?to se tiče mikrofona, i dalje mislim da je sigurnija kombinacija D112 i dovoljno SM57 za snare i tomove koje onda mo?e? koristiti i za to i za gitare, tako da očigledno u?tedi? novac za nekoliko mikrofona. Audix set, koliko vidim, prevashodno je namenjen za ozvučavanje bubnja na koncertima a ne za studijski rad. btw, umesto jednog SM57 mo?e? useti SM58 radi kompletnosti (nekima bolje pristaje dinamički mic za glas), a kad snima? bubanj samo mu od?rafi? mre?u pa praktično dobije? SM57.
RokStudio is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2008, 08:00 PM   #88
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Oggy zasto mislis da su TL Audio i SPL firme na koje ne treba potrositi novac?
Zato sto sam imao licno prilike da se uverim u to sto pricam.
Licno sam vise voleo Ultragain 2200 Behringer nego TLA 5050 i dobijao sam mnogo bolje rezultate sa prvom spravom koja kosta 100 evra, nego sa spravom koja je par puta skuplja. Jeftine SPL preampe vec prepoznajem po zvuku da mi i ne kazu ljudi, a skupi SPL preampi ulaze u cenovnu klasu mnogo bolje opreme.
O tome smo se vec jednom ovde svadjali, pa su se svi nesto naljutili kada sam rekao to.
Razlike u "kvaliltetu konvertora" kada pricamo o FF i ostalim navedenim svodi se na zaista simbolicne i to sa prilicnom nedoumicom "u ciju korist" jer je sam zvuk konvertora stvar i licnih afiniteta.
Mislim da bi zaista bilo bacanje para da utuce 2-3 soma u konvertore pored sasvim pristojinih koje vec dobija sa uredjajem i cije krajnje performanse ce tesko uspeti da iskoristi u narednom periodu od 2-3 godine (mislim na znanje i mogucnosti coveka).

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2008, 08:01 PM   #89
Kirdan
Member

Kirdan's Avatar

Quote:
Originally Posted by RokStudio View Post
Imaš preko ebay-a da naručiš razne kombinacije... mogami je uvek safe bet.

Što se tiče mikrofona, i dalje mislim da je sigurnija kombinacija D112 i dovoljno SM57 za snare i tomove koje onda možeš koristiti i za to i za gitare, tako da očigledno uštediš novac za nekoliko mikrofona. Audix set, koliko vidim, prevashodno je namenjen za ozvučavanje bubnja na koncertima a ne za studijski rad. btw, umesto jednog SM57 možeš useti SM58 radi kompletnosti (nekima bolje pristaje dinamički mic za glas), a kad snimaš bubanj samo mu odšrafiš mrežu pa praktično dobiješ SM57.
Pa sta znam, po cemu zakljucujes da su vise za live ? Neko odavde mi ih je preporucio... A ne menja cenu kad se sve sabere, -660 + 300 za 57ce + 240 za D112...100$ razlike... a mislis da je bolje ? I btw, imam vec 58cu i neki shit condenser SMPro MC01.

E sad samo jos da te pitam u vezi kablova, pomenuo si neke kablove bas koje ne bi mogao ovde da kupim pa bi morao da ih pravim, da ih obavezno uzmem... ?

I jos...malo me je sramota ovo da pitam ali... Kako se izvodi da se sprovedu svi kablovi od mikrofona (i slusalica) iz Control Room u Recording Room !? Kapiram da busim rupu u zidu, al kako onda, 12 kablova odjedom onako da gurnem kroz rupu !? Sta je najbolje resenje ? Znam za stage snake, da li to da uzmem ?
Old 16-05-2008, 08:05 PM   #90
Kirdan
Member

Kirdan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Mislim da bi zaista bilo bacanje para da utuce 2-3 soma u konvertore pored sasvim pristojinih koje vec dobija sa uredjajem i cije krajnje performanse ce tesko uspeti da iskoristi u narednom periodu od 2-3 godine (mislim na znanje i mogucnosti coveka).
Tu si u pravu, ipak tek sad pocinjem da bash ozbiljno radim "sa druge strane" stakla, FF 800 je sasvim ok
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules