Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 29-03-2008, 04:06 PM   #1
Koshpa
Member

Default Probna snimka bubnjeva u (polu) kucnoj radinosti - savjeti potrebni (56K Warning)

Evo jucer smo ozvucili bubanj i snimili nekakvu kratku improvizaciju pa me zanimaju vasa misljenja i savjet. (Svoje misljenje napisat cu kasnije da ne utjecem na vasa)

Idemo redom:

Bubanj Sonor Force 1007:

TOM1: 10"
TOM2: 12"
TOM3: 14"
Kick: 22" (skinuta zadnja opna), opna ima onaj uljni pojas oko ruba
Snare: 14"
Dupla pedala Basix sa gumenim/plasticnim baticima.

Opne su "Sonorove" tvornicke. Cinele su: Crash desni Paiste 101 16" (katastrofa), Crash lijevi Paiste 201 16" (malo manja katastrofa), fus Planet Z 14" (katastrofa) i Ride 20" Planet Z po meni ok cinela.

Mikrofoni koji su koristeni:

Kick: Shure SM 58 nekih 6 cm od opne i DAP Audio Kick mic iz seta DAP audio DK-7 koji je (vizalna) kopija Audixa, na sam vanjski rub kicka

Snare: Shure SM57 gore i dolje

Tomovi: DAP Audio DM 25 iz istog DAP audio DK-7 seta

Overheadovi: 2 DAP Audio kondenzatorska iz istog DAP audio DK-7 seta

Fus i ride : posebno ozvuceni sa DAP Audio PL-07 (kopija SM57) na svakom posebno

Kartice su 2 Terrateca EWS88MT snimane u Cubaseu SX3 na 44,1 kHz i 24 bitnoj razlucivosti.

Ovdje je jednominutna sirova snimka, jedino su napravljene panorame na overheadima i fusu i rideu (hard L, R) te na tomovima.

http://www.box.net/shared/miqgdxyskc

E sad da napisem sta se meni ne svidja na snimci. Kick i to ovaj ozvucen SM58icom. Jednostavno nema dovoljno attacka, iako live, kick ozvucen SM 58icom zvuci kao da je triggan. U cemu je problem? Jel moguce zbog toga sto je mic dosta blizu prednje opne, da se zog toga stvara proxmity efekt pa signal izgubi attack, zamuti se? U biti dajte savjete gdje najbolje pozicionirat SM58icu da izvucemo attack? Ovaj drugi Kick mic sam za sebe zvuci dobro.
Koshpa is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules