Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 17-08-2007, 02:27 AM   #81
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: ucinimo forum normalnijim mestom

kopiram neshto sa drugog podforuma:

....i stvarno ne kapiram.. koliko god voleo da pricham sa iskusnim muzicharima i producentima.. i voleo da (ne)delim mishljenja oko nekih stvari, ovo je vishe postalo preterano.. svadjate se koja je boja lepsha.. plava ili zelena.. obe umiruju, i nekome se manje svidja ona druga.. ne morate da ubedjujete ljude da je plava jedina opcija..

stvarno.. od ITB i OTB prepirki, preko stare ili nove opreme.. ajde malo da se svi ugledamo na gitariste.. prekjuche postavio pitanje koji procesor mi preporuchuju, i nigde prepirki i svadji.. prosto i jednostavno.. svako ima svoj, vec izgradjen, ukus i mozze samo da mi ponudi da chujem vishe stvari.. a ne da me ubedjuje da je to JEDINI PUT!

ljudi, kao shto neko vec reche, prichajte o novim projektima.. pomozite jedni drugima.. ne budite zajedljivi i prepotentni.. nema potrebe.. EJ! pa tu smo svi zajedno da bi se druzili i delili iskustva.. a ne da bi se izdrkavali (ja se izvinjavam) jedni nad drugima..

choveche, odem na navijachki forum (a tamo bi svi rekli da su usijane glave) i tamo svi pristojni.. nema prozivki.. na poshtovanje se odgovara poshtovanjem.. prichaju o raznim stvarima (koje ne razumem u sushtini, jer ne pratim fudbal) i pomazu jedni drugima.. ako padne prozivka, lik je momentalno banovan. dodje do sukoba mishljenja.. ali chak se ni na finjaka ne pljuju (kao shto vecina ovde to radi).. zashto? verovatno zato shto prate neki codex, a i zato shto bi dobili batine..

ovo mi lichi na jedan rep forum na kom sam moderator.. gomila usijanih glava punih sebe (PONAVLJAM: CHAST IZUZETCIMA, kojih svakako ima).. svako ima svoj ukus i svoje afinitete.. probajte nekome da otvorite ochi time shto cete reci zashto mislite da je analogno bolje od digitalnog, a ne da kazzete "ma vi samo to mozete.. nemate para, pa kao balvani verujete u digitalno.." ili kako je vec ishao jedan post koji me je razjario..

tu smo.. puni smo pitanja i odgovora.. zashto troshiti rechi na svadju?

...

mrzi me ponovo da piskaram..

Pozdrav
HeatMan is offline  
Old 17-08-2007, 10:31 AM   #82
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Vidim da ovaj thread opet vodi ka smeru gde nece na kraju da bude dobro..

OK, sad ste se svi razgoropadili i svi ste buntovnici, ali ja jos nisam niti cuo, niti video ni jednu egzaktnu zamerku ili problem, vec pricate svi sada o nekim virtuelnim "facama" koje vas ocigledno bole. Pa imenujte onda, da vidimo sta mozemo da uradimo po tom pitanju, a ne da ovde uopsteno lamentirate kao taxisti ispred vlade (uz duzno postovanje taxistima). Zelite da tacno znate ko je ko?
Moze, ali onda ce pored svakog ucesnika pisati njegovo ime, prezime, JMBG, Br. L.K., telefon, adresa... ukljucujuci tu i vas, pa sad razmislite koliko bi vam to prijalo.
Dajte vise o'ladite i radite nesto, pa vas ove "virtuelne teorije zavera", nece toliko pogadjati.
Na kraju, svi ste vi ovde da bi "krali" znanje za dz od tih istih "nekih" faca i voleo bih da neko kaze kako ovde nije naucio nista ili da mi kaze gde je naucio vise (ali bi onda bilo lepo da to i argumentuje konkretnim radom).

Citajte, ucite, stvarajte, radite, delite to svoje iskustvo sa onima koji znaju manje od vas. To je sustina postojanja ovakvih foruma. Tacnije receno TO BI TREBALO BITI OSNOVNI MOTIV LJUDI KOJI SE NA FORUMU OKUPLJAJU . Sam forum je u privatnom vlasnistvu i njegovo postojanje je znak dobre volje nekolicine ljudi da pomognu nama da imamo gde da se okupimo, ali to sta ce se ovde desavati zavisi samo od nas. Zato nemojte te fore o demokratiji, pravima i gomili gluposti koje gledate na Tv dnevniku kod kuce, vec iskoristite ono sto vec imate da bi ste postali bolji u onome do cega vam je stalo.

Gledajte na ovo kao na moderatorsku sugestiju i nemojte da sad na ovo nalepite jos 1000 postova, jer mi cilj nije bio da ulazim u raspravu, vec da raspravu, ako je to ikako moguce usmerim u nekom normalnijem smeru.
DAkle, forum nastavite tako, kao da se zove "ucinimo forum normalnijim mestom, pocevsi tu prvo od sebe, a ne od "nekih" drugih".
Ako ste primetili, svi ste vi napljuvali "nekog", a niko nije rekao sta je on licno ucinio ili da se tako "nesto" ne desi ili (ovo je jos bitnije) sta je on licno ucinio da se desi "nesto" mnogo bolje sto je sada.
E, kada budete razmisljali u tom smeru,necemo ovde imati thread ogorcenih "pravednika", vec ce svima osetno da bude bolje ovde.

Pozdrav

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  
Old 17-08-2007, 03:40 PM   #83
paki
Banned

@OGGY Vidis kako na sasvim konkretnu,dobronamernu( i na mnogo jacim forumima vec vidjenu stvar) sugestiju odgovaras pomalo drsko i sa visine.Ako hoces da se neko imenuje,eto ti bi bio prvi,tj sam si se javio i dokazao moju pricu.Imas li ti rodjace argumente sto bi tvoja uvek najvise vredela?Ako imas,karte na sto,nemoj da se krijes.To sto si moderator je voljom vlasnika rumskog a ne naroda koji ne zna ko si?Ja sam ovde da bih UCIO i druzio se ali ne mogu kada uvek u pricu uleti neka faca poput tebe i miseve otera u rupu.Pokusao sam da objasnim da cemo mi misevi sami da odemo u rupu i odande slusamo kada dodju prave face,sa imenom i prezimenom,biografijom,DR.MR.ING.itd.Vidis da mi trazimo prisustvo takvih ljudi a ako nas nesto boli onda je to kada nas kao sada krpi neki Oggy a da on moze da bude i moler iz Vrdnika.
paki is offline  
Old 17-08-2007, 03:52 PM   #84
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

nebitno je ko je ko.. ako se vidi profesionalnost u nekome, zashto bi morali da znamo ko je? verovatno postoji razlog zashto se ne predstavlja..

btw, ne poznajem oggy-a i nikad ni preko neta nisam prichao sa njim.. ovo je moje mishljenje u globalu..

nadam se da me kapirate poshto mi se kunta..

pozrav
HeatMan is offline  
Old 17-08-2007, 04:00 PM   #85
paki
Banned

Na sve strane je profesionalnost razgranala svoje grane .Kuntaj bolje,pusti nas da caskamo .
paki is offline  
Old 17-08-2007, 04:33 PM   #86
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ma, de bre.. da vas pustim samo da se svadjate.. a i ne mogu da spavam imam obaveze i to..

pozdrav
HeatMan is offline  
Old 17-08-2007, 04:41 PM   #87
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

@OGGY Vidis kako na sasvim konkretnu,dobronamernu( i na mnogo jacim forumima vec vidjenu stvar) sugestiju odgovaras pomalo drsko i sa visine.Ako hoces da se neko imenuje,eto ti bi bio prvi,tj sam si se javio i dokazao moju pricu.Imas li ti rodjace argumente sto bi tvoja uvek najvise vredela?Ako imas,karte na sto,nemoj da se krijes.To sto si moderator je voljom vlasnika rumskog a ne naroda koji ne zna ko si?Ja sam ovde da bih UCIO i druzio se ali ne mogu kada uvek u pricu uleti neka faca poput tebe i miseve otera u rupu.Pokusao sam da objasnim da cemo mi misevi sami da odemo u rupu i odande slusamo kada dodju prave face,sa imenom i prezimenom,biografijom,DR.MR.ING.itd.Vidis da mi trazimo prisustvo takvih ljudi a ako nas nesto boli onda je to kada nas kao sada krpi neki Oggy a da on moze da bude i moler iz Vrdnika.

Na sve strane je profesionalnost razgranala svoje grane .Kuntaj bolje,pusti nas da caskamo .

Pa malo pre si tvrdio kako toboznje face kriju svoja imena a sad o caskanj! Pa zato se i potpisuju psedonimom da bi namiru mogli da caskaju ( pri tom ni sam nisi potpisan imenom i prezimenom i kako onda sebi dajes za pravo da od drugih to zahtevas, mozda ti treba ime cisto da znas koliko da ga cenis). Eto za pocetak potpisi se ti imenom i prezimenom. I smisli sta bi u stvari hteo imena ili na miru caskanje! Pri tome svi vi vrlo dobro znate ko je ko na ovom forumu ( bez obzira na pseudonim) jer su kroz razna postovanja po vise puta prozivani i oslovljavani imenom i prezimenom. Tako da nije (a mozda i jeste) bas jasno sta te tu muci!
Koliko vidim zadnjih nekoliko postova se latentno potencira kako se '' ozbiljni" ne potpisuju i kako malo pomazu sa savetima itd. Pa izvinjavam se gospodo dali vi polacate clanarinu ovom forumu, dali neko od tih ljudi dobija pare za te savete? Pa ako je neko vuk u poslu to ne znaci da je i Vuk Karadzic! Ovde je pristup slobodan i baziran na slobodnom druzenju i caskanju, e sad ako umes nekome od iskusnih da pridjes onda ces i dobiti neki savet i pomc. Pa sta mislis da ljudi ovde vise po ceo dan i cekaju kada ce neki neotkriveni talenat da se pojavi sa " nekim" pitanjem!
Ja poznajem par iskusnijih ljudi na ovom forumu koji svakodnevno svrate u slobodnim trenutcima da sa nekim procaskaju a u principu 90% postova i ne citaju. I sta sada, da ih izbacimo? Jer nekom zeljnom "znanja" ne odgovaraju na "pitanja".

Last edited by LACKY; 17-08-2007 at 05:51 PM.
LACKY is offline  
Old 17-08-2007, 05:43 PM   #88
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by paki View Post
Ako hoces da se neko imenuje,eto ti bi bio prvi,tj sam si se javio i dokazao moju pricu.
Ja necu niko da se imenuje, ako to sam ne zeli. Nemam potreba nikome nista da dokazujem...

Quote:
Imas li ti rodjace
Ti i ja nismo rodjaci, zato vodi racuna kako mi se obracas.

Quote:
Imas li ti argumente sto bi tvoja uvek najvise vredela?
Nemam, niti je to bitno (osim u slucaju kada se obratim nekome kao moderator, dakle nevezano za strucan deo price). Ono sto kazem, kazem iz najbolje namere i zelje da pomognem nekome, a ne da bih "ispadao" pametan. Takav se ili rodis ili ne...

Quote:
Ako imas,karte na sto,nemoj da se krijes.
Ja sam poslednji koji se krije. Koristim za nick ime kojim me ljudi najcesce oslovljavaju u privatnom zivotu i svako ko je malo duze ovde zna ko sam. Sa vecinom se znam i privatno, pa se nesto i ne opterecujemo time.

Quote:
To sto si moderator je voljom vlasnika rumskog a ne naroda koji ne zna ko si?
Pa nije ovaj forum tu zbog naroda, vec zbog vlasnika. Nisi ti taj koji placa godisnje sve troskove i koji vodi racuna o svemu, nego vlasnici foruma. Sigurno nisam tu slucajno. Kada budes placao clanstvo 50 evra mesecno (sto je takodje mizerija), a ja budem imao platu 1000 evra za posao moderatora, onda cemo mozda moci da razmatramo mogucnost da ti budes sindikalni vodja i ocenjujes kvalitet naseg rada i nas ucinak. Do tada ne bih previse o tome...

Quote:
Ja sam ovde da bih UCIO i druzio se ali ne mogu kada uvek u pricu uleti neka faca poput tebe i miseve otera u rupu.
Slobodno ti uci i druzi se. Niko ti to ne moze zabraniti. Ovaj thread mi ne lici ni na ucenje ni na druzenje (osim u nekom psiho-patoloskom smislu), a da si mis, to svakako nisam ja rekao, niti ces to od mene cuti

Quote:
Pokusao sam da objasnim da cemo mi misevi sami da odemo u rupu i odande slusamo kada dodju prave face,sa imenom i prezimenom,biografijom,DR.MR.ING.itd.
Komplexi, komplexi....

Quote:
Vidis da mi trazimo prisustvo takvih ljudi a ako nas nesto boli onda je to kada nas kao sada krpi neki Oggy a da on moze da bude i moler iz Vrdnika.
Komplexi, komplexi...

Ajde da ne bude zabune, jos jednom...

Jako mi je zao ako si moje reci shvatio tako kako si napisao ovaj post. Mozda cak i imas razloga za tako nesto, ali oni ne mogu imati veze samnom, jer, koliko se secam, nisam ti se nikada do sada obratio u upravnom govoru, dakle, direktno tebi. Eventualno, mozda i jesi nezadovoljan ili trpis neku zivotnu nepravdu, ali za to ti nisam kriv ni ja, niti bilo ko sa foruma.

Kao moderator sam imao obavezu (i jos uvek imam) da diskusiju koja vodi u pogresnom pravcu zaustavim pre nego sto eskalira u svadju i ovim putem najlepse molim jos jedanputa i tebe i sve ostale da uvaze tu moju sugestiju.
Ako nastavis da se raspravljas samnom (javno ili putem pm) bicu prinudjen da te banujem na neko vreme, pa te takodje molim da i to ne radis, jer, niti mi je to bila namera, niti zelja da uradim. Verujem da si razuman i Ok, pa neka se na ovome zavrsi.

Hvala unapred,

Pozdrav

http://www.sunflower-fest.com/

Last edited by Oggy; 17-08-2007 at 05:46 PM.
Oggy is offline  
Old 18-08-2007, 03:35 AM   #89
paki
Banned

Banovan???
paki is offline  
Old 18-08-2007, 04:05 AM   #90
paki
Banned

Dobro,posto vidim da jos nije usledila ta rigorozna mera,da kazem do kraja svoje,pa vi brisite.Oggy,zasto se ti nalazis prozvanim u mojoj sugestiji izrecenoj na nezadovoljstvo drugih(ne moje)da bi mozda bilo dobro da se neki predstave(ako hoce).Nadam se da te nije dirnuo vec ustaljen termin na Rumskom "velike face"koji nisam ja izmislio,niti sam mislio na tebe(nisu valjda kompleksi u pitanju).Ja sam jednostavno dao predlog kako bi mozda Rumski bolje funkcionisao i cemu sada ova prasina.Pogledaj druge forume,svuda postoji AUTORITET koji se ne mora lupom traziti u gomili postova.Vlado Georgijev nije imao problem sa svojim imenom,jel tako?Na trenutak mi se ucinilo i da mi pretis,sto je priznaces malo bez veze.Zovem se Dragan Panjak,pevao sam u nekim bendovima,mozda si cuo a mozda i ne,nije bitno....nemam razloga da se krijem ni od koga.Nalazim se u Rumi i tu me svako u bilo koje doba moze pronaci.Dao sam predlog, jer tako ovaj thread i nosi ime a i sugestiju,ako ce neko da me banuje zbog toga,samo napred burazeru.Lacky,ti ponovo procitaj moje postove pa ces videti da te nisam prozivao za NEpomaganje novim clanovima,a i kako bih kada ne znam nista o tebi,mozda si i ti samo farbar iz Golubinaca a mozda i nisi WHO KNOWS.
paki is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules