Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-08-2006, 12:25 PM   #81
Sandzama
Member

Sandzama's Avatar

Default Re: Domaca elektro/texno/hauz/psi ekipa

Quote:
Originally Posted by alavukonja
meni je tog "kukanja" muka odavno sve je to kool veoma lepe uspomene mi ostaju al' dzabe da pricas to nekome mladjem kad misli da je sad bolje nego sto je pre bilo ... mnogo toga lepog su propustili ...

Mislio sam na trenutnu situaciju... u nas

Kakva su iskustva sa izdavanjem elektronike u okruzenju...?

Poz
Sandzama is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2006, 02:17 PM   #82
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

pa koliko sam upucen i nije toliko losija od nas sem sto su hrvati malo kao i uvek ispred nas (dundov,carl marx , pero fullhouse ...) za electro tu je n-ter iz crobot ekipe ,makedoniju znam da goran kan nesto "muti" sa mark williamsom,bosanci tu i tamo ima ih ... selmir omazic je izdao nesto na unknow forces , a da ipak i mi imamo neka izdanja preko idemo hronoloski za techno uglavnom alex marinkovic (2 izdanja na isophlux rec.) 2000, dj zohar (armalyte,energie industries,blackout audio na svakom po jedno izdanje ja mislim)2001/2002, nastic po meni najbolje sto je uradio za sad devil in my pants 2003-e, neki zoran iz panceva za advanced records prosle godine,shoxy -ignition sequence ja mislim takodje pocetkom prosle godine,C4 za betamax 02 u martu ove godine ... sloveniju sam namerno iskljucio jer je izlishno pricati o tome ...
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2006, 02:23 PM   #83
djnick
Member

djnick's Avatar

Smile Re: Domaca elektro/texno/hauz/psi ekipa

Quote:
Originally Posted by Sandzama
Ha, trekeri...Jel se seca neko DJ Nick-a Deltatronika...?

Mislim da je covek izdao album, istrekerisan na Amigi, za ITMM

'94 leta gospodnjeg, valjda

aj ?iveli
hehe sjajno drago mi je da ste me spomenuli. kad smo vec kod muzike, da vidite kako sad trekerisem... tip muzike [trenutno]: progressive trance [imam gotove jos 2 full-on-a], radio sam sve u Renoise-trekeru + vst instrumenti... a mozete skinuti sveze postavljen demo sa ove adrese:

http://www.renoise.com/board/index.php?showtopic=10449

ili direktno na song

http://tinyurl.com/gmzsn

ovo je work in progress, psy album soon... a potom i triphop ambiental kojeg vec duze vreme radim...

pozz!
djnick is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2006, 03:04 PM   #84
Sandzama
Member

Sandzama's Avatar

Pozdrav Amiga legendi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

neuro LTNS

Javi se na PM

Last edited by Sandzama; 29-08-2006 at 03:14 PM.
Old 29-08-2006, 04:17 PM   #85
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by djnick
hehe sjajno drago mi je da ste me spomenuli. kad smo vec kod muzike, da vidite kako sad trekerisem... tip muzike [trenutno]: progressive trance [imam gotove jos 2 full-on-a], radio sam sve u Renoise-trekeru + vst instrumenti... a mozete skinuti sveze postavljen demo sa ove adrese:

http://www.renoise.com/board/index.php?showtopic=10449

ili direktno na song

http://tinyurl.com/gmzsn

ovo je work in progress, psy album soon... a potom i triphop ambiental kojeg vec duze vreme radim...

pozz!

nije moja muzika, al sam radio sa par DJ-a koji rade slicne stvari...super izbor zvukova, efekata, itd...struktura pesme je malo nedefinisana...
build-up, drops itd....za ovu svirku to je vrlo vazno..pesma treba da vodi slusaoca kroz faze, da ga lozi, sve vise i vise postepeno, i onda da ga baci u komu (da svrshi..he,he,,sto bi rekli - uostalom znas,vec!)
i ima malo previse (za moj ukus) efekata, sto zvucnih sto reverba, "pazi evo ga zdesna, pa sleva.." itd...malo zvuci kao demo pesma za razlicite efekte...mozes da ih iskoristis u 5 pesama koliko ih ima..!! inace , dobro,,,
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2006, 04:18 PM   #86
Sandzama
Member

Sandzama's Avatar

Quote:
pa koliko sam upucen i nije toliko losija od nas sem sto su hrvati malo kao i uvek ispred nas
Mislis, finansijski ili kvalitetom ?

Jel se to tamo prodaje na trafikama, k`o grand, ili je isto ilegala?

U stvari, vise sam mislio na komercijalniju neku pricu a da nije kolonija
Old 29-08-2006, 09:08 PM   #87
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

pa u smislu produkcije aranzmana opreme znanje i sl. mi kao da smo nekako lenji ne znam na to sam mislio ...
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2006, 10:07 AM   #88
Sandzama
Member

Sandzama's Avatar

Quote:
pa u smislu produkcije aranzmana opreme znanje i sl. mi kao da smo nekako lenji ne znam na to sam mislio ...
Svega tu ima...

Za lenjost si u pravu 100% (ja kad treba da sekvenciram, smorim se kao zamaj) ... al postoji i taj momenat kad se zapitas za koga (kakvu publiku) radis nesto...da ne pominjem tek finansijski deo

No, dobro. Mozda se preko bas ovog foruma napravi, neka lepa i plodna saradnja...

...ako nista drugo, bar mozemo da sednemo negde da
Old 30-08-2006, 11:11 AM   #89
kruko
Member

definitivno je lenjost veliki problem, kapiram svugde, ne samo kod nas. cini mi se da je vise elana bilo kada se radilo sa ogranicenim resursima, u trekerima, nego sada, kada sa PCjem od 500 evra mozes da izbacis plocu. ako si vredan i trudis se. 10% talenat, 90% rad.

znam gomilu kreativnih ljudi, sa sasvim pristojnom opremom, koji urade lup, ili deo pesme koji je odlican, i nista od njega ne naprave...mrzi ih da aranziraju...tuga.

a sa druge strane imamo momke poput spomenutog zorana, kome je treca ploca na putu, a radi na nekom smehu od kompa, bez monitora, bez neke profi zvucne, nego tipa 256 rama, sound blaster, i udri...volja i rad bato.
kruko is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2006, 01:10 PM   #90
Sandzama
Member

Sandzama's Avatar

Pa raspust je prosao...

Bilo je vremena za sve i svasta a novih, domacih, elektro-hitova nigde...

Ja sam smoren zato sto radim od 8AM-8PM, skroz druge stvari...da bi mogao uvece da zasviram (zacukam ) malo
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules