|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Koja spika!! :roll: ![]()
![]() |
![]() |
#72 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
Mozda se to moze sa dugotrajnijom zaje******* sredit... ali ovo ne zvuci dobro. Doduse, ni ova pjevacica nije bas neki primjer za igranje pa jos cudnije zvuci u melodyn-u... ne znam..... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
Uradio sam dva fajla jedan sa efektima a drugi dvoglas i nazvao ih u razlici jednog slova "h", bez provokacija... @Anita pa normalno da ne moze kao pravi glas da odradi ali meni je odgovarajuce samo kad bi jos znao kako rutirati iz melodinea kanale moglo bi puno bolje
![]() |
![]() |
#74 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
dakle, postupak je slijedeci, ako se dobro sjecan: u folderu od melodinea bi treba bit jedan file melodine bridge.dll kojega se samo pribaci u default vstplugins folder. e, onda se otvori prvo nuendo, pa melodine. onda te melodine pita kako hoces sinkronizirat melodine sa nuendom i ti odaberes melodyne bridge (jos nudi rewire) i onda se u insert audio kanala, kojega se hoce tretirat melodineom, insertira taj melodine bridge i u njemu se asocira na kanal u melodineu. ako san dobro zapanti, moze se tako istovremeno 8 melodine bridgeova insertirat za 8 kanala u melodineu. i sve radi 'realtime' i moze se normalno mixat ili selektivno renderezirat ko wav u nuendu. nadan se da je to to, a ako nesto nisan dobro reka, neka me se ispravi i dopuni. :roll: bdv: eone, dobi san tvoj 'zbor', ali neznan koliko ima smisla ga stavit na download? mozda je bolje da se jos svi malo poigramo sa melodineom da vidimo sto stvarno moze (ako moze), jer dosadasnji rezultati nisu bas nesto?! ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Super Moderator
|
![]()
hvala Sandro!!!
Nije nista to sto sam uradio iskreno. Mislio sam da sada kada dodjem na forum bice kritika koliko hoces ali sam se pripremio za to jer je melodine jak program u kojem se sve ono sto sam ja uradio moze bar 70 % bolje uraditi zasto? Primetio si verovatno da u njemu imas play algoritam u kojima moze do atoma da menjas sve u glasu pa i kolicinu vibrata, visinu note jacinu glasa, dvoglas, troglas itd, ijos neke stvari za koje ne znam ni cemu sluze. Pazi ja nisam neki vokalista, mozda sam 5 puta radio neke vokale jer se ne bavim takvim pravcem muzike ali mi se to svidja. Evo sada gledam u melodinu pod play algoritam imas Edit amplitude svakog glasa ili tona koji je proizveden iz ljudskih usta, pitch, time, Pa pod Edit definition je ludnica, sve otpevano ti prikaze po notama, moze se sve poslati u midi, imas sensivity separation itd. da sada ne gnjavim. Jebote pa garantujem da se moze uraditi odlican back kada ibi sedeo citav dan i zajebavao se. Ne kazem da je otpevano otpevano ali ako nemas resurse onda dobro dodje.
![]() |
#76 |
Ivan Lekic
|
![]()
SA melodyne-om se moze mnogo uraditi .. praviti terce i viseglasje i to ali ga ja za to ne koristim .. Upravo zbog zajebancije oko obrade novih vokala iz njega da bi se dobilo sto manje izoblicenja jer opet to je softwer i u tome najbolji jer ne postoji slicna konkurencija ..
E poceli smo oko TC Helicon-a iza kojeg stojim a ne Melodyne-a .. Ono sto se moze uraditi sa helicon-om je 90% verno zivom pevanju .. veliki znalac moze osetiti da je to masina a kada se sve ukomponuje u aranzman nista se ne primecuje .. Evo jucer radih pesmu u kojoj treba mnogo vokala i to sve prateci i radio sam sa covekom celi dan da bih na kraju koliko sam bio zadovoljan sve pobrisao , pocupao sebi kosu i legao da spavam .. Dakle ja ovde pricam o pravi koja ne gresi(kao sto mogu pevaci) i koja je 100% precizna u pevanju koje isprogramiras .. evo jos uvek cekam spravu da stigne a cim se pojavi postavljam deo pesme u kojoj cu koristiti pa iz prve ruke da cujete .. Na sajtu TC-a mozete popuniti podatke i na kucnu adresu potpuno besplatno salju demonstracioni CD u kojem su obradjene 10 melodija sa svim mogucnostima sprave .. za neverovatnih 5 dana ja sam to dobio i poslusao i to je ono sto sam mislio da jeste .. Dakle preporucujem idite i narucite CD .. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Member
|
![]()
Na tom CD-u su lijepo prikazali u tih 10 pjesama mogucnosti, samo me cudi odabir 'pjevaca' koji pjevaju osnovni glas pomalo falsh. Mozda je to pjevanje moderno, ili ja imam fals uho
![]()
![]() |
#78 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() Dakle prvi primeri su kako je kada je lose a odmah posle kako zvuci kada se naprave sve korekcije pomocu sprave .. P.S. Obrati paznju |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Member
|
![]()
Priznajem nisam do kraja poslusao skoro niti jednu pjesmu. Znaci oni su namjerno odabrali takve pjevace. Evo idem ponovo preslusati, na popravni
![]()
![]() |
#80 |
Super Moderator
|
![]()
cekaj ja imam cd na kojemu je 12 pesama od voiceworks-a i quinteta u kombinaciji
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|