Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-03-2014, 03:10 PM   #1
frag
Member

Default Reveal Sound SPIRE - najnoviji utisci

Ovih dana pronadjem na "pijaci" nove banke za Spire:

Aiyn Zahev Altitude
J Hollo E-Motion Padsheaven
Tetarise Inspired
Shocking EDM
EDM Essentials Vol. 1

od ranije tu su Factory 1-4, i zapoceta 5, sa novim Scorpio filterom.

Utisak koji sam stekao prosle godine je isti ako ne i bolji. Rekao sam da je pametnije kupiti i7 na LGA2011-x i SPIRE nego Access Virus, i sad to potpisujem... Ljudi moji, kakva masina! I da imam novca i fizickog prostora ne bih uzimao nikakav JP ni Nord, nista. Nije "kiselo grozdje". Ovo je i bolje nego JP8080. Ko hoce hladan Nord zvuk nek upali Discovery Pro. Nema kablova, nema snimanja, sve je real-time. C5 ili ko ima 6, 7 + Spire = iz vase glave pravo u zvucnike.

Od januara ga reklamira M.I.K.E. aka Push, a on ne bi potpisao bilo sta.

Quote:
I'm using Spire in almost every production now!
10/10
To je ta "ironija" u koju sam i ja uhvacen, imam verovatno preko 100 instaliranih VSTi, dakle PROBRANIH, samo najbolje, i svaki put kad sednem da zasviram - prvo upalim SPIRE.

Banka E-Motion Padsheaven by Joseph Hollo je cista naucna fantastika. Kad sam zeleo nesto kompleksno i skupo, cesto sam koristio semplovane padove iz Nexus-a, ali naravno da "nije to to". Ovo je ziv, dinamican zvuk, a svaki parametar je lako i brzo dostupan.

Slozili smo se da se svaki synth moze pametno upotrebiti, ali ako stvari gledamo cisto tehnicki, "fetisisticki", Spire je za klasu-dve bolji od npr. Sylentha. Pa i NI Massive, Zebra, zvuce nekako tanko u odnosu na Spire (sto ponekad naravno moze biti DOBRO). Toliko i vise guta CPU.

Jedino sto mi ponekad zasmeta je malo "plastican" zvuk ali to se lako sredi EQ-om, uglavnom nize srednje itd. Warm sound stize u par poteza.

Brzina, intuitivnost... To je Spire. Filteri i EQ radjeni po uzoru na Virus. Evo jednog trance-a mislim da ni 10 minuta nije trebalo za ovu ideju a nije bas da nema puno "processing"-a. Iz vaseg racunara direktno u AvB set, nema greske s ovom spravom. Kupio za 70 EUR na popustu, vredi svaki cent. I pored toga sto je Spire CPU intensive, ovo je zauzelo svega oko 25% ASIO driver-a, sa sve master plugin-ovima! Optimizovali su ga dosta od ranih verzija a kvalitet zvuka je ostao isti.
Attached Files
File Type: mp3 Frag - Pacific.mp3 (327.6 KB, 939 views)
frag is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules