Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 15-03-2012, 10:34 PM   #71
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: DJ Umjetnost??

A i to sa supstancama ti i ne stoji , i to je malo ispod pojasa Licno sam maltene strejt edge, pa sam itekako umeo da budem odusevljen vrhunskin didzej aktom (npr fetboy slim na exitu), koji 20 i kusur kila ljudi drzi visoko u vazduhu, na mainstageu.. ili odi ponekad kad vidis da kod nas nastupa DJ Ahmad, iz BiH deckonja... Svaki put me razneo, a ne vrti minimal il tako neko ispiranje mozga, nego ozbiljne mashupove svih zanrova, u ludackoj dinamici i sl. Uostalom, opet o supstancama, svi rokeri su masovno na pivu i zestini, pa itekako umeju da izvizde los bend i sl... A cak i ovi koji su aktivni na supstancama po rejvovima padnu u lose tripove i smore se kad je neko fejlovao, i odlaze iz kluba pa traze zabavu negde drugde.. ili pamte taj akt kao smor i vise ne dolaze na tog didzeja
Arthur is offline  
Old 15-03-2012, 10:36 PM   #72
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

@znak mojne mi o rambu, tek je to van konteksta. Dajte ako imate neke ozbiljne argumente, ako, preskocite temu, dok se ne naljutim
Arthur is offline  
Old 15-03-2012, 10:50 PM   #73
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
@znak mojne mi o rambu, tek je to van konteksta. Dajte ako imate neke ozbiljne argumente, ako, preskocite temu, dok se ne naljutim
Rambo je ozbiljan kao smrt, to je valjda već kristalno jasno.
Old 15-03-2012, 11:21 PM   #74
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Rambo je ozbiljan kao smrt, to je valjda već kristalno jasno.
Rambo - ozbiljan? Ahahahaaaahahahaaaa ...
DaBear is offline  
Old 15-03-2012, 11:23 PM   #75
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Ne vidim sta je tu ispod pojasa, to je realnost - narko karteli pumpaju novac u industriju iz ociglednih razloga. Kao Beer Fest - plate 20-30 bendova ali zato novac vracaju prodajom alkohola. Sve je to legitimno - lepo je konzumentima, lepo je bendovima, lepo je firmi. A i vec sam se ogradio da nemam nikakav negativan stav prema tome - svako bi trebalo, bar prividno, da vodi svoj zivot onako kako mu odgovara.
VukP is offline  
Old 16-03-2012, 01:52 AM   #76
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Neću da branim Značeta, takav je kakav je, "to je valjda već kristalno jasno", nego, ipak sam sedeo sa Rambom u RNS i čovek ka?e da je upravo "mrtav ozbiljan" a da ga ljudi tumače da se zeza, pa mu je to fenomen...!
Ne?to u stilu: "Ja im lepo ka?em da su ih napravili majmunima, a oni meni kliču..!"
Ponovio je to posle u nekim emisijama...
Uop?te, ja sam usputno njegove rečenice samo nastavljao delovima njegovih strofa, i siti smo se nasmejavali...i to ?to peva, mrtav ozbiljan i priča...
A bilo je vrlo "posno" dru?tvo, nas 2je-3je, mislim, nije imao neki auditorijum, pa da briljira sa posebnom motivacijom... ...tako da je delovao da je ozbiljan..jo? sa onim cvikerima...

Bockie is offline  
Old 16-03-2012, 02:51 AM   #77
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ne bih dalje ulazio u lik i delo antonija pušića, pošto mi je jezivo ambivalentna ličnost - od istinskog genija, do tako glupo šmirantsko providnog i isforsiranog manira, i par ozbiljnih promašaja, što muzičkih, što stavovnih. Jednostavno mi nema težinu argumentna ni referentne vrednosti, koliko god se do imbecilnosti divio nekim njegovima radovima i mislima, kako ranijim, a bogami i novijim. Al da je mrtav ozbiljan, uglavnom nije. Kolko sam ja bar sedeo sa njim

Enivej, ispod pojasa je jer je pesma opet ismevanje nečega što neko nije razumeo, ili nije želeo da razume, što je ko što rekoh već, meni malo nizak rezon. Može nešto da ti se ne sviđa do sutra, ali ljudski je poštovati , ili barem argumentovano pokušati da osporiš apsolutno pravo na poštovanje nečega što ne razumeš. A ja razumem Vukovu potrebu da stvari klasifikuje tako, iako mi se čini da nije do kraja ispratio moju argumentaciju, zašto bi zabavljačku veštinu didžejeva ipak priznao za muzičku umetnost. A piše, na nekoliko mesta već, no nebitno. Poštujem i to da ljude uglavnom smaraju ovakve debate
Arthur is offline  
Old 16-03-2012, 02:53 AM   #78
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

a tek priči o narko industriji u muzici ovde nema mesta, jer je i ona preširoka, i sveobuhvatna kroz istoriju muzike, te se nikako ne da zalepiti samo na jednu pojavu, a i to je opet svakako druga tema.
Arthur is offline  
Old 16-03-2012, 02:55 AM   #79
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
I ovo:
Ni u najavi, izvini se sad Dejviju Bouviju
Arthur is offline  
Old 16-03-2012, 08:30 AM   #80
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Može nešto da ti se ne sviđa do sutra, ali ljudski je poštovati , ili barem argumentovano pokušati da osporiš apsolutno pravo na poštovanje nečega što ne razumeš.
E jesi se zapetljao. Osporiti pravo na poštovanje nečega - ko to može i ko to uopšte pokušava! Rambo je razumeo i precizno opisao suštinu tog didžejisanja, a ti poštuj koliko ti duša ište, niko ti ne brani.

Rambo je isto tako razumeo i suštinu etno džeza na našim prostorima i rekao kratko i jasno - turbo folk.

Last edited by Znak; 16-03-2012 at 08:46 AM.
Znak is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules