|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 | |
Moderator
|
![]() Quote:
OS X nije "gaming platforma" niti sam stekao utisak da im je to cilj... i prosta zdravorazumska analiza bez predznanja nije dovoljna da bi se sudilo o nekom proizvodu koji je recimo operativni sistem. Nesto se ipak mora vise znati i nauciti dublje i sire od onoga sto DRUGI pisu na forumima... I drugo, nije brzina jedina stvar koja je bitna kod operativnog sistema... poznavati povrsno operativni sistem samo sa osnovnog korisnickog nivoa, ne znaci bas nista sa stanovista kvaliteta operativnog sistema. Pokusaj malo vise i dublje da citas od (samo) belosvetskih foruma, pokusaj da pronadjes literaturu koju je barem neko recenzirao pre stampanja... na forumima se svasta moze naci... ne uvek tacno i iskreno. Ja sam vremenom izgradio svoj stav o tome, i meni su jasne razlike, znam za sta bi koristio jedno a za sta drugo.... pri tom su forumi bili poslednji izvor koji mi je u tome pomogao, ako su uopste ista i pomoglil... pozdrav bogi
![]() |
#72 | |||
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Ti si covek koji poredi sklapanje kompa sa sklapanjem auta, tako da tvoj IQ nije veci od tvog broja cipela ![]() Quote:
![]() |
![]() |
#73 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() al kako sam i reko, jedino sta apple prodaje je osx iako performance je sada s pojavom windowsa 7 tu negdje...svaki ima neke pluseve i neke minuseve ali rekao bi da su tu negdje (a i kako sam prije reko, godinu i po sam programiro u flashu na osx-u i ne govorim iz guzice) |
|
![]() |
![]() |
#74 |
Pro Member
|
![]()
A da ovo neko prebaci u novu temu?
Poshto se daleko otishli od same teme... a koliko mogu da primetim, vrtite se oko iste stvari od koje ste i pocheli raspravu... |
![]() |
![]() |
#75 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Saznaces istinu sam, ili je nikada neces saznati. Potpuno mi je svejedno, a verovatno i tebi. Ali je pozeljno da prethodno probas licno ti nesto, pre nego sto izneses svoja iskustva, i pokusavas jos i da savetujes druge. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 21-05-2011 at 07:44 PM. |
|
![]() |
![]() |
#76 | |
Moderator
|
![]()
Hocemo, kasnije...
Quote:
pozdrav bogi
![]() |
#77 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#78 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
1. OS X je bazicno BSD UNIX (meni je ovo dovoljno), i veoma mi je drago da postoji bas takav u ovakvom oblicju... ima i te kako razloga da bude skuplji od bilo kog opertivnog sistema koga proizvodi Microsoft. Dublju analizu "zasto?", ostavljam citaocu. Ako ne... tretirajte ovo kao moje licno misljenje 2. OS X je "soft real-time" operativni sistem, Windowsi su svi NO real-time, odnosno "general purpose operating system". O "rral-time" imas pomalo na wikipediji... 3. Daleko manje virusa i sigurnosnih rupa. 4... stvarno me mrzi dalje, edukacija treba da bude licni cilj. Tvoji argumenti mi nisu najbitniji. Svejedno hvala... Quote:
![]() Pri tom jesam citao profesionalne analize operativnih sistema, ali njih ne mozes dobiti besplatno. Placa se pretplata. Quote:
pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 21-05-2011 at 08:50 PM. |
|||
![]() |
![]() |
#79 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Moram priznati dve stvari.
Prva, da mi je uvek bilo neverovatno kako neko uopste ima vremena da uzme neki proizvod, na koji GA NIKO NE TERA, i pocne da drzi slovo o tome kako je los, skup, itd itd ... kako se popisa na neciji rad i trud, potpuno bez razloga. Nasa firma je uzela jedan ruDAW ... mozda cak i pro, ne bih znao iskreno,to konkretno nije moj sektor koji je kupio masinu. Da, to je kompjuter koji mozes sam da napravis, i da sklopis, i setujes. Medjutim, nama je trebao kompjuter ODMAH, koji je NEKO DRUGI sa MNOGO VISE ISKUSTVA sklopio, sredio, i izvukao iz njega svih njegovih 100% , jer mi to sami em ne znamo, em ne zelimo na to da trosimo vreme. Taj kompjuter radi premnogo sati dnevno, vec godinu dana,i sluzi za posao. Sebe je isplatio vec mnogo puta. Tada sam i upoznao diviner-a. Nema potrebe da kazem da radi savrseno, bez greske. Za sebe, za zajebanciju kod kuce, nikad ne bih kupio rudaw. To bi mi bilo skupo, i prosto nelogicna investicija. Znaci, meni je racunica prosta. Neko je testirao komponente, nasao najbolju kombinaciju koja daje najbolje rezultate za AUDIO , stekao iskustvo u tom polju, i naplatio svoje vreme i znanje. Rezultat je da kompjuteri rade odlicno, namenjeni su primarno za audio,takodje podrzavaju osx ko voli.Korisnici zadovoljni, prodavac zadovoljan. Ja zaista u tome ne vidim problem. Sa druge strane, ako znas sam da napravis isto tako, mozda i bolje - niko te ne tera da kupis rudaw. Samo napred, ali opet, nemaju svi ta znanja,ili prosto NE ZELE DA SE DRKAJU SA TIME, zele gotov proizvod koji RADI. Apple na isti nacin trguje. Ne zelis da se drkas sa bugovima - kupi mac. Pa opet, mnogo je ljudi koji misle da je to prevara, i da nabudzeni pc uvek radi bolje. Ja imam i mac i pc kod kuce. Volim da radim u cubase-u. Moj najbolji spoj je mac sa cubaseom na njemu. Pa ce mnogo ljudi reci da sam lud, i da je logic sto puta bolji. Ostali ce reci da im se ta kombinacija najvise svidja. A treci ce reci da je sve to sranje, i da je atari i dalje najbolja masina na planeti. Sto ljudi, sto cudi. Sto zena- dvesta sisa. MOLIM VAS, nemojte pljuvati tek tako po necijem radu, naucite da postujete i cenite tudje vreme. Divineru svaka cast na tome sto u ovoj ludoj zemlji ganja dobru ideju, i ne odustaje. Druga stvar koju bih zeleo da priznam je da se divim boggy-ju. Sa njegovim godinama i iskustvom, stvarno sam fasciniran sa kojom dozom smirenosti covek prica sa nekim ljudima,koji bi realno, trebali da budu pocastvovani sto im se uopste obraca. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
" originalni " Van Gogh " | Max | Dragan Ivanović | 44 | 28-03-2007 11:15 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |