Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-08-2008, 04:46 PM   #71
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: VAZNO - Zaustavimo nadzor interneta u Srbiji !!!

hahahah jesi jesi..

alo alo! RATEL je prdnuo u chabar..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 08:25 PM   #72
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

evo dobrih vesti

http://xs4.b92.net/info/vesti/index.php?nav_id=311145

Quote:
Predlog zakona o zaštiti podataka
1. avgust 2008. | 13:02 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Vlada Srbije uputila je parlamentu, na usvajanje po hitnom postupku, Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Tim zakonom to pravo građana treba da se uskladi s odredbama Ustava Srbije i medunarodnim standardima. Ovim zakonom je detaljno uređena zaštita podataka o građanima, obrada i korišcenje ovih podataka, kao i prava gradana na uvid u svoje licne podatke. Ova informacija usledila je nakon protesta javnosti zbog uputstva RATEL-a o tehničkim uslovima za državni nadzor telekomunikacijskog saobraćaja.

Predloženi pravni akt je veoma znacajan u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i predstavlja kratkorocni prioritet u ovom procesu, navodi se u predlogu objavljenom na sajtu Skupštine Srbije.

Usvajanjem zakona, Srbija će biti korak bliže ka uspostavljanju uslova za liberalizaciju viznog režima i stavljanja na belu šengensku listu.

Predlogom zakona propisana su i ograničenja zaštite podataka o ličnosti, postupak pred nadležnim organom za zaštitu podataka o ličnosti, kao i obezbedenje podataka.

Propisani su i načini evidencije, kao i iznošenje podataka iz Srbije i nadzor nad izvršavanjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Zaštita podataka o licnosti obezbeduje se svakom fizickom licu, bez obzira na državljanstvo i prebivalište, rasu, pol, jezik, veroispovest, političko i drugo uverenje, navodi se u predlogu zakona.

Zaštita podataka obezbeđuje se svakom bez obzira na nacionalnu pripadnost, socijalno poreklo, imovinsko stanje, rodenje, obrazovanje, društveni položaj ili druga licna svojstva.

Poslove zaštite podataka o ličnosti obavlja poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao samostalan državni organ, nezavisan u vršenju svoje nadležnosti.

Ustavni osnov za donošenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti sadržan je u članu 42. Ustava Srbije, prema kojem je zajemčena zaštita podataka o ličnosti.

Zakonom je kažnjiva upotreba podataka o ličnosti izvan svrhe za koju su prikupljeni, osim za potrebe vodenja krivičnog postupka ili zaštite bezbednosti Srbije, na način predviđen zakonom.

Trenutno se u Srbiji u primenjuje Zakon o zaštiti podataka o ličnosti iz 1998, koji je donet u vreme Savezne Republike Jugoslavije, a primenjuje se kao propis Republike Srbije.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 08:38 PM   #73
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

uh..... ja mislio dosao neki civil na celo ratela pa se obradovah
Old 02-08-2008, 12:06 AM   #74
akordeonista
Senior Member

Pa jeste, ovako jos to nije sigurno te se preporucuje komuniciranje na ono Soko zove Orla, kupus u travi i ostalo...
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2008, 09:37 AM   #75
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

"... Poslove za?tite podataka o ličnosti obavlja poverenik za informacije od javnog značaja i za?titu podataka o ličnosti, kao samostalan dr?avni organ, nezavisan u vr?enju svoje nadle?nosti..."

Da li ja ovo dobro razumem da se ovde govori o jednom coveku zaduzenom za to... ... auuu al' ce njemu da bude leeepo... kuca, stan, kinta, kola... pa to ce da bude najbolji (citaj: najisplativiji) posao u zemlji Srbiji...
Old 03-08-2008, 02:48 PM   #76
Ilija Ilic
Member

Ilija Ilic's Avatar

Moje misljenje je da svakako moze da se vidi sve sta saljemo mejlom, na sms... A ovo je sad kao javno
Ova tema je samo jedan mali ogranak necega mnogo veceg, a posto je ovde zabranjena politika i religija ne mogu o tome nista reci.
Mogu reci da me bas briga, neka citaju, samo da ne bude nekih povecanja u novcanom smislu jer to opet udara samo po nama!
Ilija Ilic is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2008, 02:56 PM   #77
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ilija Ilic View Post
samo da ne bude nekih povecanja u novcanom smislu jer to opet udara samo po nama!
A to sto vestacki spustas vrednost Eura, a da se pri tome nije spustila ni jedna maloprodajna cena ili cena usluga, a onda vratis Euro na staru vrednost i sve cene odu gore?
Kako se to zove?
To se zove "drzavni kriminal", isto kao i nadziranje, prisluskivanje i ugrozavanje privatnosti gradjana.
Ovo o cemu se ovde prica se odaaaaavno vec radi, samo sto sada pokusavaju da to provuku sto bezbolnije kao informaciju. Pa malo "oce", pa malo "nece", pa onda ipak "oce, ali uz sudsko resenje"... Sto bi rekli hoce, kao sto rade i sada, bez icije dozvole i pitanja, a ti proveri to, ako mozes

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2008, 07:40 PM   #78
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

preuzeto sa mog spejsa..

Jebem ti malu zemlju i josh manje ljude,
sve se raspada polako, zemlja pati nam od gube, druzze.
mi smo jedini dobri, a svi su ostali olosh,
zato svi su nas napustili, pa ajde razmisli dobro!

e moj pobro, pa chime se ti ponosish!?
zaraslim vilajetom i kadijama dokonim?
placom od tri ara jedva sa grbom i himnom
i tim zvanjem podstanara, pa nije li to divno?!

kontrolishu te choveche i spushtaju ti cenu
abassimento di prezzo, i to na domacem terenu,
zato nude sise, hleb, igre i veru,
izmenjenu bibliju, pa sve ima svoju meru!

sad sam antipatriota, jer ne poshtujem pravila,
shto pljujem po srbiji, ali stvarno mi se zgadila,
i jadna mi je skupshtina i sve sline u njoj
sve same patriote, KAD JE BIO KOSOVSKI BOJ?

nacionalisti preko grane klichu "NEDAMO KOSOVO!"
zbog takvih poput vas, s' tim je odavno gotovo.
reshena stvar, aajmoo iidemooo daalje,
ma isti smo bre narod, samo neshto nas je manje, brale.

evo ja sam prvi shto dizze pesnicu u etar
ma, bre, boricu se sam, neka grmi sveti petar,
evo dizzem ponosno stisnutu shaku u vazduh
"Otpor ovakvoj srbiji! LJUDI ZAUSTAVITE FARSU!"

refren

15-20 godina ratova i otmica
klanova i zlochina, temelj gde srbija pochiva
a ja sam anti patriota?! ne gine mi robija?!
al bar gledam na svet svojim ochima

refren nije moj, al nie ni bitno.. napisano malo posle pobede marije "the bore" sherifoviceve na evroviziji.

mislim da nema shta vishe da se kaze, ako se pazljivo prochita ovih par linija.

pozdrav

oggy, mislim da je "abassimento di prezzo" prava rech koju trazish..

neko bira slobodu, a nekome je izbor sloboda.. krenimo od muzichke scene, i nemamo potrebe da idemo dalje.

Last edited by HeatMan; 03-08-2008 at 07:44 PM.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2008, 09:32 PM   #79
Ilija Ilic
Member

Ilija Ilic's Avatar

Oggy slazemo se potpuno

Heatman ne slazemo se, ali postujem to sta kazes. Svako neka misli svojom glavom, uvek kazem treba biti svoj!
Ilija Ilic is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2008, 07:55 PM   #80
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

citat sa facebook grupe "RATEL i BIA protiv Interneta u Srbiji!!"

Quote:
POBEDA!! RATEL povukao Tehničke uslove za Internet mreže!
http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=314931

Posle reakcije Zaštitnika građana Saše Jankovića, Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, Odbora Skupštine Srbije za sprečavanje sukoba interesa, Specijalnog tužioca za visokotehnološki kriminal, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, oba najveća udruženja novinara Srbije (NUNS i UNS), Koalicije 15 nevladinih organizacija za slobodu pristupa informacijama i NARAVNO preko 1.500 članova ove grupe na Facebooku, RATEL je danas povukao Tehničke uslove za Internet mreže!

Zvanično obrazloženje RATEL
http://www.ratel.rs/index.php?page=n...ot=54&lang=srp

Ovaj dokument biće stavljen na javnu raspravu, tokom koje ćemo se postarati da bude očišćen od svih stvari koje mogu ugroziti slobodnu Internet komunikaciju slobodnih građana Srbije.

Takođe, ova grupa će ostati aktivna u cilju daljeg praćenja situacije sa slobodom komuniciranja na Internetu u Srbiji.

Još jednom svima hvala na podršci!

Pozdrav,
Sloba
lesha is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules