Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2007, 12:06 AM   #71
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default Re: Rasprava - music business - ovdje i vani...

Ajde ostavite se svi vise te Aleksandre Kovac. Ako vam je osoba koja se u muzickom biznisu prvi put pojavila sa singlom-plagijatom (jos u K2) toliko sveta,oprostite molim vas...Da je kritikovan na ovaj nacin neki izvodjac sa MTV-a ne bi se ovoliko ljudi uvredilo,kakav god da je njegov kvalitet,u to sam sigurna.
Ali hvali Marko svog Sarca,njemu se u zube ne sme gledati,zar ne

Nisam nimalo nadmena,a ako tako delujem,izvini,stavicu vise smajlija sledeci put.
Nisam se ni sluzila uvredljivim terminima,niti iskazivala nepostovanje prema bilo kome na forumu,cak i onima koji su iskazali nepostovanje meni.

Dakle,ja sam veoma razumna i strpljiva osoba i da nisam primala kritike do sada u zivotu,ne bih ni zvucala cak ni ovako kako zvucim.Ali je problem upravo u tome sto kritike ovde nisam dobila...Vec sam naisla na 'bombardovanje' grubih i obeshrabrujucih KOMENTARA 'ti si ista kao svi'.

Da li mi je iko ukazao na sta treba da obratim paznju u svom radu?
Nije.

Naravno da shvatam kao drobronamerno.I zahvaljujem se )
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2007, 01:56 AM   #72
gorjan
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
Ali je problem upravo u tome sto kritike ovde nisam dobila...Vec sam naisla na 'bombardovanje' grubih i obeshrabrujucih KOMENTARA 'ti si ista kao svi'.
iliti, dobrodosla na rumsku kafanu

nemoj se bas mnogo uzrujavati zbog svega sto ovde cujes, znas i sama da je veoma moguce da se iza nekog zvucnog, kriticki nastrojenog mudraca, krije totalni diletant.Al to je car interneta, sta da se radi...

i jako mi se svidja da neko tako borbeno i srcano brani svoje stavove i svoj nacin izrazavanja. To je bas pravo osvezenje u ovom svetu muzickih ljigavaca i sitnih tezgarosa...

Samo napred!
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2007, 02:34 AM   #73
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post

@rhino: problem je u tome shto ti nisi chuo sve domace hip hop producente.. pogotovo one koji se krpe.. eto, recimo.. imash lika pod pseudonimom "Risbo" izn kraljeva (valjda) koji je pre 4/5 godina potpisao za nemachku muzichku kucu i radi na albumima od Bushida i te ekipe.. ne znam koliko si upucen, ali ako vec gledash opremu i kintu.. Velika lova se obrce, a radi u MadTrackeru i ima samo MPC1000 kolko se ja secam.. dakle, moze da se uspe.. al on je imao srecu da je sluchajno doshao do bushida.. kolko se ja secam na neki potpuno sulud nachin..
Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
@HeatMan

Ne kazem ja da da nema dobrih ljudi kod nas....

Ali pricam o gotovom proizvodu.....

Cisto sumnjam da taj risbo finalizira te proizvode koji se prodaju u njemackoj...
Ako grijeshim, sorry & respec!

Vezano za ova dva, do ovde sam stigo

Mozda je nekad Risbo radio u madtracker-u....Vise ne, Risbo se kotira kao jedan od najjachih Nemackih producenata i ima do jaja studio...Ukucajte na youtube.com Bushido - Endgegner...To je Risbo radio...I jebem li ga sta jos...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2007, 02:57 AM   #74
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Al ima tu nesto iz DaBear-ove price sto sam par puta izvuko izmedju redova , to je ono "Kad sam bio mlad mislio sam da sam najjaci", taj rad, ja imam 22, sa 17 godina sam krenuo da "snimam i miksam", sa nekih 18 sam provalio kako da koristim kompresor, eq, reverb itd. i mislio sam da sam najjaci u Srbiji, svaku kritiku sam odbijao, sa 20 sam poceo da uvidjam kolko to sto radim ne valja (barem ja nisam zadovoljan, ali ljudi koji su radili sa mnom jesu), svakim danom otkrivam da je moje neznanje sve vece, odnosno da je moje "znanje" samo mrva u kosmosu i taj kosmos se svakim danom siri, i uvek tezim ka tome da radim i sto manje da pricam...Usvajam savete, trazim kritiku kad nesto nekom pustim, i iz tih kritika pokusavam da popravim ono sto ne valja...Jer kolko god nesto uradio "dobro" sigurno moze bolje...I ta prica o nedostatku uslova hmmm...Radim sa nekim crnjama za neku sitnu lovu (ali bas sitnu), vise radim da bih trenirao nego da bih zaradio, elem, sada treba da miksujem album jednog crnje (za mnogo sitnu lovu cak i za nase pojmove) koji je sniman na nekom univerzitetu u Bostonu na opremi koju ja mogu samo da sanjam da je priustim, ciji brat studira na tom univerzitetu upravo zvuk...Covek ima sve mogucnosti da radi miksuje u dobrom studiju (posto sam ga pitao koji mikrofon i preamp koriste na uni., u pitanju je Neumann U87, i TLA Ivory, odnosno to on koristi ali ima jos opreme na raspolaganju pa ce mi javiti sta ima, tako da za slusanje nisam ni hteo da ga pitam sta ima i za AD/DA konvertore itd, mislim suvisno je u odnosnu na ono sto ja snimam) i oni salju meni da ja miksujem na mojim Alesis M1MK 2 i PC-iju, tako da ne verujem ja u tu pricu da manjak uslova utice na kvalitet pesama...Mogo bi da okacim delic snimka koji sam radio sa svojih 18 na Jazz Speaker 4.1 (http://images.ciao.com/iuk/images/pr...ct-5457456.jpg) i Behringer XM1800 mikrofonu uboden u stari cassete deck i SB Live 5.1 pa da neko od vas kaze da li bi mi verovao da je to radjeno na tome (ovim ne mislim da hvalim sebe itd, kapiram da bi se dosta ljudi odavde i bolje snaslo, nego cisto da pojasnim da fin snimak moze da se uradi i na skrnavoj "opremi", pri cemu naravno ne zelim da kazem da nema potrebe za skupom opremom, niti da taj snimak moze da se poredi sa snimkom sa skuplje ili mnoog skuplje opreme,ja prvi svaki dinar ulozim u nesto, i sa ove tacke gledista ja ne bih sad mogo to da izmiksujem nikako nesto snimano na tome, ali tada su bili takvi uslovi)...Aj...raspisah se

Last edited by Jan; 06-12-2007 at 03:00 AM.
Old 06-12-2007, 09:15 AM   #75
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

ama ljudi slusajte starije...
ma koliko mislili da oni ne razumiju jer su stariji mislim da niste u pravu... ali zapitajte se: jebem li ga jos uvijek su u tu tj. u toku, kako to???

a eeva generalno cu reci da mi se cijeli nadolazeci talas balkanskog hip-hop/rap-a (cast izuzetcima) ne svidja jer prije svega svi su tako kao ti drcni, ufurani, misle da su popili svu pamet svijeta a ne vidite pred ocima kad vam se ukaze prilika da svoju muziku popnete na visi nivo (to se tesko moze napraviti kad sam radis tj. treba puuuuuuuno vremena) kao sto ti je max predlozio...
znam da se kod nas sve uzjebalo i sve mi je jasno... radi i jebi ga mozda te ubode.

koliko sam shvatio matematika je slijedeca:

talent + strava ideja + dobra produkcija + pravi momenat + pravi ljudi + sreca = uspjeh

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2007, 09:54 AM   #76
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lou View Post
svi su tako kao ti drcni, ufurani, misle da su popili svu pamet svijeta
Sada sam vec pocela da dobijam i psihoanalize i konkretnije uvrede.Hvala
Mislim da zaista par ljudi treba da procitaju iznova moje postove...Nisam bas bila tako 'divlja' i 'nepristojna'.
Uostalom,kao sto rekoh nema vajde nabedjivanja,utisak je utisak....i postujem vase utiske.
Ako je nekome bilo dovoljno cetiri pesme i forum da sagledaju moj celokupan talenat i moje ljudske osobine,pozdravljam ga,verovatno je sasvim u pravu.
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2007, 10:01 AM   #77
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
Sada sam vec pocela da dobijam i psihoanalize i konkretnije uvrede.Hvala
Mislim da zaista par ljudi treba da procitaju iznova moje postove...Nisam bas bila tako 'divlja' i 'nepristojna'.
Uostalom,kao sto rekoh nema vajde nabedjivanja,utisak je utisak....i postujem vase utiske.
Ako je nekome bilo dovoljno cetiri pesme i forum da sagledaju moj celokupan talenat i moje ljudske osobine,pozdravljam ga,verovatno je sasvim u pravu.
pa iskreno da ti kazem: osim osobe koja hoce da zaradi na tebi, tvog momka koji te voli do nebesa i eventualno neke totalno zaludjene drugarice/drugara sa tobom (ne tvojom muzikom) niko nece da preslusa vise od toga
vecini je dosta 30 sec slusanja da se vidi sta-gdje-ko...
puno pozdrava eva i prihvati saradnju sa nekim (koliko vidim ljudi nesebicno nude, ali ti to ne vidis), jer ce se jay-z nacekati da te vidi...
a mozda i ne
mani praznu pricu i cheers!

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2007, 10:05 AM   #78
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lou View Post
prihvati saradnju sa nekim (koliko vidim ljudi nesebicno nude, ali ti to ne vidis)
taj fazon
Old 06-12-2007, 01:31 PM   #79
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

eeto
Old 06-12-2007, 01:45 PM   #80
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Kakva lakrdija...

Ako se ne smiri situacija, zakljucavam thread.

Sad svi izbrojte lepo do 10, pa opusteno nastavite sa zivotom....

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules