|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 | ||||
Pro Member
|
![]() Quote:
E pa vidis, pila ili ne (vodu), prica je zaista takva, a poznajem previse ljudi, i oni mene da bih mogao da menjam "verodostojnost" nasih pocetaka, pre, evo, skoro 10 godina! Zaista je sve bila zajebancija, docekivanje tih, kako sam kazes "ZVEZDA" u bademantilu, peskirima oko struka u jednoj prostoriji u mom stanu... Gde je bio "studio". Hahaha. Cista sprdnja, zaista, uz tone kafe, 10 gostiju dnevno kod mene, druzenje i naravno RAD!!! I to je trajalo 4 godine, dok se nismo preselili na Zvezdaru, u nas prostor, gde je i dan danas nas STUDIO, a bio je ATELJE do pre manje od godinu dana. Vidis, mnogima je tesko da poveruju da neko moze da radi posao OZBILJNO, pritom se sprdajuci, praveci bukvalno zurke ponekad u stanu i bezbroj puta stvarajuci konfliktne situacije, koje danas i klijenti i mi pamtimo iskljucivo kao DOBRO ZEZANJE! Tebi je to nepojmljivo??? Naravno, jer bi pozeleneo od treme kad bi seo sa da pregovaras sa mnogima. Jer si stvorio predrasudu... Zato bi tako i bilo! E vidis, mi nismo imali problem sa tim, nikada, a bili smo kinci kad smo zvanicno poceli sa poslom! Ja sam imao nepunih 19 godina! Nema veze... Sad ti je kasno da se menjas... Meni takodje, ali ne osecam ni potrebu za tim! Quote:
Nikada se nisam stideo nikoga i nicega sto sam radio. Tako sam vaspitan i uvek sam se trudio da dam svoj maximum, kao i Nebojsa, ko god i sta god da je u pitanju! Ukucaj Atelje Trag u Google-u, sajt nikako da uradimo i sve ce ti biti jasno... Ja sam ovde mnoge stvari "argumentovao" upravo MILETOM KITICEM, naprimer... Karleusama, Kebama, Lunama, Djoganijima i ostalima kojih bi se ti verovatno stideo. Ja ih se ne stidim, naprotiv, jako sam srecan sto smo u karijeri mogli da radimo i BIBER i KERBER i ZANU i MILETA KITICA i KEBU i sve ostale! Kao aranzeri i producenti ili kao kompletni autori... Izvrces teze jer se bavis decjim festivalima, sto je lepo. Svaka cast. Ja ne volim festivale kao festivale, pa samim tim ni decije, ali OK. To je tvoj posao... Moj je nesto drugo! Eto, upravo to cega se "stidim"! Quote:
Vec rekoh, lupetas gluposti, tek da bi nesto napisao! Ok, nema ljutnje... ![]() Quote:
Atelje Trag Client List Artists List: Jelena Karleusa 187 Zdravko Colic Djogani DnD Luna Keba Funky G Kerber Biber B3 Dr. Bloodmoney (Robin Hood) Sladjana Delibasic Danijela Vranic Grupa Zana Mile Kitic Dejan Milicevic Tijana Dapcevic Danijel Djuric Daniel Djokic Ivan Gavrilovic Sanja Dimitrijevic C-YA Tamara Todevska Marko Jeftic Gru Fullmoon Non Plus Ultra Code Sonja Mitrovic- Hani Lollypop… Advertising Clients/Partners: New Moment Agency (Saatchi & Saatchi) Delta Company McCann Ericsson RTV BK Telekom Coca Cola Red Cross Organization TV Pink Visual Infinity Football Club Zeleznik (Lavovi) MIM Fashion Company Top FM Radio Two Spots Chilli Advertising Foreign partners: Sterling Sound Mastering, USA Eden Studios, UK Funky Junk, Italy Focus Recording, Sweden BMG, Poland Digital Domain, USA Sound and Music, CH
Atelje Trag Group, Belgrade www.ateljetrag.com Emmett Brown Technologies, Hollywood www.emmett-brown.com Last edited by perun; 11-10-2006 at 02:36 PM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Pro Member
|
![]()
P.S. Klijenti sa kojima trenutno saradjujemo (ukoliko nisu od ranije uz nas) ili su pregovori sa istima trenutno u toku, nisu pomenuti na listi!
Pozdrav... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Junior Member
|
![]()
osmatram vas vec duze vreme i bas je veselo...
ja sam cuo iz pouzdanih izvora da je taj SSL (iz Italije) kostao oko 14-15.000 Evrica... Staro je to..prevazidjena tehnologija...plus, to je mixer za TV / Film. imao je George Lucas ogromno model...kao 4 Perunova.. Tako da se ne palite mnogo na cifre koje placaju nasi narodnjaci....draze su im pare nego ista na svetu!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa, pouzdan izvor je samo rachun, prvo onaj koji je potpisao Silvio Berluskoni licno kad je 1990. kupljen mikser za Mediaset. Kod nas je, ne brini! Kao i racun za naknadne modifikacije koje je fabrika po porudzbini radila za njih. Drugi je onaj koji imamo mi, kada smo mikser od doticne kuce kupili! Tu sve pise, naravno... Pa cak i rabat posrednika, kao i potvrda SSL-a u Begbroke-u, Oxfors da je sve zaista tako! Treci je racun na kome je spisak svih switcheva i potova za zamenu... Spare modula i delova za buducnost... Koje smo kupili... A da bi imao uvid u te papire, morao bi da se zoves ili Marko ili Nebojsa ili da budes neko nama jako blizak, sa kim svakodnevno sedimo, a i to tesko! Sumnjam da si i 1. i 2. i 3!? Sa ljutim tezgarosima se ne druzim... ![]() Eto, istina, Lucas je imao, a ima i dan danas u Skywalker Soundu isti model, ogroman frame, kao i Disney, kao i BBC, kao i SAE, Closer Look Rec., kao i jos 30 ogromnih medijskih kuca u svetu. Sto muzickih, sto filmskih, sto broadcast. Vidis, fora sa ovim mikserom je sto uz "kastomizaciju" moze da bude najbolji za svaku od "delatnosti". A kao ideja tih osamdesetih je kostao papreno, pa i kao realizovana sprava nakon toga... Samo je bitno da znas sta hoces i sta ti treba... Ti koji su znali, potrosili su bogatstvo na ove stolove, ali su ih i koristili kako treba. Drago mi je da se na forumu pojavio jos neko "elokventan" ko se razume u SSL-a. Mada sudeci po 1. postu taj neko je zavidni masturbator, on ili oni koji ga "informisu"... koji na svaki nacin pokusava da diskredituje neciji uspeh... Ok, i to je za nas ljude... Mozda i gresim? E sad, bice dana, otkricemo da li si to ti Gos'n Trevor Horne ili ne! Jel da? Mada, u slucaju da jesi, ne poznajemo se. A cene su stvar o kojoj ja ne pricam ovde. Bilo bi i neukusno. Meni je sve malo, klijentima je sve to puno. Nista novo. Svuda je tako. Uostalom, Gos'n "poznavaoce mog lika i dela", posto me svakako poznajes (obzirom da "upijas" informacije o meni ili vezane za nesto moje) onda znas koliko i kostam!!! Tacnije, ATELJE TRAG! Ako ne, onda se posavetuj sa istim magarcima koji su servirali bljuvotine oko cene SSL-a... I cuj! Uopste nije placen!!! Platili su nama da ga iznesemo! Hahaha, vredan poklon, priznaces!? Jos lova uz to... P.S. Zelim ti prijatan BUKKAKE!!! Raspitaj se sta je, slobodno... ![]()
Atelje Trag Group, Belgrade www.ateljetrag.com Emmett Brown Technologies, Hollywood www.emmett-brown.com Last edited by perun; 11-10-2006 at 03:57 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Namerno cu citirati samo ovaj deo jer se rasprava polako svodi na licni nivo i udarce ispod pojasa, a to ne treba ni nama ni forumu. I sad tek kad vidim listu, nije mi jasno ono sto si rekao 'o ljubavi u poslu' u prici sa Nesbom i Vrachem, od cega je sve pocelo. Iz mog ugla - nemam uslove da bih radio verovatno ni jednog od gore navedenih klijenata (oprema+ poznavanje materije), a kada bih imao, verovatno bih uzivajuci radio Biber, Kerber i mozda Colu (da bih pricao da sam ga radio). Sve ostalo bih, normalno, radio za novac (ne znam za gospodina Kitica, kako bih to prevario), i tome bih pristupio krajnje profesionalno. Ali, ne mogu da zamislim kakva je to ljubav prema poslu snimati vokale (ne pratece, nego 'zvezda') tipa D'N'D, Hani, Karleusa, Ivan Gavrilovic, Danijela Vranic.......... Mislim, radio sam ja i gore pevace, i radicu, sigurno, ali posle debelih psihickih priprema. E, da izasao novi SSL, ima slika na prvoj strani teme ![]()
![]() |
![]() |
#76 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Inace, pitanje odakle mi SSL i sve ostalo je, pre svega, neumesno! Niti si ti finansijska policija, niti sam ja nesto zasrao, da bih ti polagao rachune... Isto tako nikome nista ne dugujem za sve to, a to je najvaznije. Dale, novac je nas, iliti NASE FIRME! Samo, tebi ocigledno fali malo vaspitanja i iskustva da bi procenio koje je pitanje apsurdno i bezobrazno ili ne! Dakle, postovao sam listu iz CV-a, iskljucivo da bih stavio tacku na prepirku. A tebi prijatelju zelim i Biber i Kerber, ali teshko... Cisto sumnjam... Isto tako ti zelim i malo DnD-ja, Karleusa, Chola i slicnih, jer to je POSAO, druze!!! A na pitanje sta je tu uzivanje... Imam odgovor, ali ga zadrzavam za sebe... Mnogi ovde mozda vole da se tresu u dupe, ja ne, daleko bilo... ali isto tako ja volim sebi, eto, da pricinjavam sitne "mazohizme" poput Kitica, Karleuse i, sam si je naveo ne znam zasto, Danijele Vranic! Ja za razliku od tebe od ovoga zivim i placam poreze... A ti multipliciraj diskove! Vise ne duzim, ne tumaci nista licno, jer jeste, kao i tvoje, ali ne zelim da se machujemo kitama, plasim se da cu izgubiti!? ![]() Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Mason
|
![]()
Ljudi, ne ode li ovo predaleko? I ja cesto umem da iznesem stav mozda ostrije nego sto bi trebalo, ali... ovo stvarno izgleda neukusno...
Sto bi se neko bilo kome pravdao? Zar treba polagati racune? Pa niko od nas nije valjda kriminalac, niti je ovo finansijska policija. Sto se tice Perunovih klijenata... saradnja sa "Kerberom" je takva da je Atelje Trag zasluzio svaku pohvalu (i sa strane muzike i sa strane drugarstva i razumevanja) i posao koji su obavili Perun i Nebojsa (Atelje Trag) je odradjen vise nego korektno, a rezultat je prevazisao u mnogome nasa ocekivanja. Voleo bih da i vi to cujete, ali, ne mozemo sami sebe da piratiramo i postavljamo fajlove pesama koje cekaju skoro izdanje, protivno je principima grupe, a siguran sam da ni Perun ne bi bio odusevljen. Uostalom, izaci ce to nadam se uskoro (sledi reizdanje svih 6 albuma + multimedijalni CD), pa ce moci da se cuje sta su Tragovci uradili. U pitanju je remix verzija pesme Sveti Nikola, u aranzmanu Peruna i Nebojse, koja ce izaci na multimedijalnom disku zajedno sa R'N'R verzijom... Perun i Nebojsa su dali pesmi novu dimenziju, sasvim drugaciji pristup... Otom, potom... cuce se, a ja kazem samo svoje utiske, utiske Galeta, Tomice i Baneta, posto smo jednoglasno prezadovoljni rezultatom i u planu je dalja saradnja sa Ateljeom Trag. Neznam kako su oni odradili druge sa liste klijenata, ali... itekako znam kako su se pokazali ovde... A treba imati na umu da oni ne pevaju umesto nekoga... peva taj koji peva. Lose je videti ovakve teme gde dolaze do izrazaja niski udarci. Ja i kada pljujem, pljujem muziku koju smatram neukusnom, ali ne pljujem nikoga licno i nikoga ne pozivam da mi podnosi racune... ni ja ne bih bilo kome polagao racune... radim kako radim, imam prava na to, kao i svi drugi... Dajte malo relaksacije... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#78 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ajd', dosta je bilo! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Moderator
|
![]() Quote:
JA sam cuo da ste to i debelo platili? A?! A?! Neki ljudi snimaju albume za te pare, a vi remix! I jos sam cuo da ih vodite djuture na Kubu na snimanje spota? Koliko ce to da kosta?! El imate racun? Fiskalni? ![]() ( "Alo Mladjo?...... Imam ljude za tebe... ma nema frke, ovo je premija.... Molim?! ... Ma premija, kazem ti, samo ti spremi onih 500 dinara!" ) ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#80 |
Mason
|
![]()
Pa Perun je izrazio zelju da vidi Fidela dok je ovaj jos ziv, pa mi rekosmo... 'ajd' da sredimo to prijatelju... Ali... kad smo otisli tamo, Perun je pomesao Galeta i Fidela.... ono, nije da ne liche, ali...
Kada sam video da schokirano-uvredjenog Galeta oslovljava sa El Komandante, rekoh mu: -Perune, Perune, to je nas Gaja, Fidel je ovamo.. ![]() ![]() ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 11-10-2006 at 08:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi SSL controler / mixer !!! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 24-07-2008 07:42 PM |
NOVI NEVE -GENESYS mixer | Moritz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 06-10-2007 12:38 PM |
Novi SSL Mixer za Bennija iz ABBA grupe.. | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 34 | 09-03-2007 01:20 PM |
novi stylus , novi battery | markoni | Audio Software | 5 | 14-11-2004 01:51 PM |