|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
To i meni zvuči poprilično zatvoreno i mračno tj. mutno ali obzirom da smo to snimali na Adate i kao tonac se po prvi puta pojavjuje Tony osobno nemam dalje ?ta da pričam o tome- te iste adate je kupio mo?da 3 dana prije samog snimanja po prvi put radio ne?to takvo, ?to mu i nije bilo pametno ali eto... Sve to skupa je poslije prebačeno kod Gojka na Pro toolse i tamo se to i mixalo, i tamo u studiju sam par puta napominjao da se obrati pa?nja na te neke stvari ali sam mislio da ne poznajem Genelece koji su bili tamo i eto to je to. Napominjem jo? jednom da sam na tom albumu sudjelovao zajedno sa bendom isključivo kao klavijaturista i zajedno smo radili aran?mane za 5 pjesama:Blago onom,Sve bih opet,Rijeka ljubavi,Nebo iznad nas i Sve svoje snove. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Member
|
![]() Quote:
To je među Istrijanima već du?e praksa - kupiti ADAT-e i snimati se sam. KUD Idijoti su zadnji album dodu?e snimili kod mene, ali su onda tra?ili da im kompletan materijal prebacim na ADAT trake, odnijeli to doma i miksali sami u kućnom demo studiju. Poslije su jo? do?li na mastering. Prilično originalna koncepcija. Ovaj va? album i zvuči kao da su kompetentni muzičari snimali sami sebe. A ni miks nije spasio stvar. Nema sreće s Genelecima i Pro Toolsima, pogotovo ako treba izvlačiti ne?to ?to je otpočetka uprskano. Pro Tools ti neće dati sound ako ga nema? u startu, a na Genelecima neće? to ni sku?iti jer uljep?avaju stvarnost. Srećom, pjesme i izvedba u velikoj mjeri izvlače stvar. Predrag
![]() |
![]() |
#73 |
Vibrator
|
![]()
sorry za o.t., zamolio bih admine da premeste ovu diskusiju na odgovarajuce mesto.
hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |||||
Moderator
|
![]()
Zdravo OFF,
Nekako je najlakse da, ja, crna ovca u ovoj "druzini" odgovorim na tvoja pitanja posmatrajuci to kao anketu. Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
Specijalnosti: -(very low noise) mixed signal design -M68000 i PowerPC procesori (znam samo procesore sa magistralom od 32bita i sirom... "male" procesore nikada nisam radio) -Xilinx, itd... ako te zanimaju brojke mozes da pogledas dokle sam stigao sa cisto analognim dizajnom (nema digitalija), neko je rekao da mu smeta crosstalk izmedju levog i desnog kanala? ![]() Za razliku od mnogih mojih fakultetskih kolega, srecom, sam radio kao hardver dizajner celu ovu krizu i nisam uopste zardjao, jedino pocinjem da "osecam" godine. Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#75 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Delta project sam rado slu?ao tih godina...ali, jel' bi bio problem da ka?ete svoje ime (zainteresovalo me ko je u pitanju)...mislim, da ste Sanja Ilić vjerovatno biste spomenuli i balkaniku...da nisu inicijali SM?? Usput, ?elio bih da izrazim zadovoljstvo zbog prisustva čovjeka sa toliko iskustva i znanja na ovom forumu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Mason
|
![]()
Delta Project je bilo nesto nevidjeno na ovim prostorima do tada...
Negde sam cuo da je on radjen uz pomoc Atari-ja... U svakom slucaju, veliko delo i velika je cast da jedan od tvoraca posecuje ovaj forum... Sto se godina tice, ne ocajavaj ![]() ![]()
![]() |
#77 |
MAO
|
![]()
mislim da se slowstarov identitet lakse tumaci iz spiska koncerata sa "veoma popularnim pop-pevacem"...
dobrodosao jos jednom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
mod?rateur analogue
|
![]()
vrlo interesantno drustvance se skupilo ovdje. puRe, nisam pojma imao da si tako mlad :o . jos sam u soku. mani se Neurona, ja bi na tvom mjestu iskljucivo lovio komade po cijeli dan..
![]() ![]() eto, detaljnije o meni ima na sajtu. ali ukratko.. imam 37 godina, sto u usporedbi s nekima ovdje znaci da sam vec mrtav, samo to jos nisam shvatio ![]() od 7 do 16 godine privatno satovi klavira. odrastao na Genesis, Yes, Tangerine Dream itd. 1984 nabavljam prvi sint (poly800) i bratov Hammond - sredinom 80tih sam imao bend koji je svirao progresivni rock. kod kuce za sebe radim instrumentalni dark a la 4AD. krajem 80tih, krecem na ETF (FER) - odslusao tri, polozio dvije godine i .. odlucio sam se da je glazba moj put.. u medjuvremenu sam poceo raditi s midijem na 286-ici, nabavio jos par sinteva - to je bila revolucija jer sam napokon mogao napraviti kompletan aranzman bez ping pong nasnimavanja sa revoxom i uherom. uglavnom, otisao sam kod brata u Kaliforniju i tamo studirao kompoziciju, orkestraciju i elektronsku glazbu. kad sam se vratio jedno vrijeme sam radio kao aranzer (nije mi se nikad dalo to raditi za tudje pjesme, ali .. svaki pocetak je tezak) za neke zabavnjake, muziku za par dokumentaraca na HTV-u. najveci domet te faze je bio 96 kad sam radio na po jednom aranzmanu za Olivera i Cetinskog. nakon toga sam poceo pisati glazbu za crtane filmove , i to traje sve do danas (Zagreb Film, Croatia Film i sl.). radio sam dosta filmova, isli su na inozemne festivalime, nagrade itd. upravo sam zavrsio 4 nove epizode serijala Baltazar. uglavnom (virt.) orkestar. radim i za eksperimentalni film, ponekad teatar. dokumentarci i zasad jedan dugom. igrani film - doktor ludosti (2003). 2 najcesca glazbena pravca - dark ambient i komorna/orkestralna gl.(postimpresionizam itd). za vecinu projekata radio sam i foley/fx/miks. post produkciju i miks na 3 hrvatska filma. zadnji je bio, jos aktualni "Ta Divna Splitska Noc". glazba za radio/tv reklame i tv spice je uvijek bila prisutna - zadnje je bila kampanja INE za 2005 i spice Cinestar kina. miksao sam stotine epizoda crtanih serija sa domacim glasovima.. bendovi: Dorian Gray 96-98 - album za Croatia Records 1997. FLARE 01-03 jedan album izdan, drugi ostao u ladici jer je pjevacica napustila pricu usred snimanja zbog trudnoce i .. duga prica. highlight mi je bio nastup kao predgrupa Duran Duran-u, kad sam pricao s Nick Rhodesom, i nastup na Tasmajdanu sa Bajagom, pred oko 10K ljudi. ostalo: skijanje, jedrenje, izlasci, gubljenje vremena na suprotni spol. treniram kungfu vec 6 godina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Moderator
|
![]() Quote:
moja duboka naklonost i po?tovanje !!! odrastao sam na ovoj ploči...
![]() |
![]() |
#80 |
Member
|
![]()
Haha, Slobica! ?iv bio, care!
![]() Narode, ne brkajte Sanju Ilića sa ovim čovekom! Greota je! ![]() Pozdrav! (Darko iz biv?eg Studija O, Slavija...) |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Za sve na Rumskom | master29 | Pricaonica | 12 | 27-05-2008 09:36 PM |
Moda Na Rumskom | LACKY | Pricaonica | 29 | 17-04-2008 03:39 PM |
cipelin prvenac na Rumskom | cipela | Promocija radova | 6 | 03-01-2005 07:05 AM |