Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-11-2007, 11:42 AM   #61
Tazman
Member

Tazman's Avatar

Default Re: kX drajveri <PODESAVANJA>

pa kod mene nije, meni je audio output samo na jednom izlazu, onom zelenom, drugom po redu gledano sa leva na desno, u bilo koji drugi output da ubodem zvucnike nista se necuje, drndao sam se do besvesti sa kx-om i sa windows podesavanjima ali nikako nemogu da dobijem audio ni na cemu drugom sem na tom zelenom out-u...
Old 19-11-2007, 12:21 PM   #62
alen
VIP Member

alen's Avatar

Audigy i Live imaju 8 internih Wave outa i mislim da je po defaultu Wave 2,3 poslat na zadnji izlaz.Probaj u winampu recimo kao izlaz staviti Kx wave 2,3 i probaj onda zadnji izlaz.Neke aplikacije kao Traktor ti daju mogucnost da recimo master posaljes na wave 0,1,sto je u default KX setovanju frontalni izlaz a headphones out na wave 2,3,zadnji izlaz i tu mozes ubosti sluske.Pored zelenog imas i crni,ako se dobro secam.To je zadnji izlaz.Ja sam u njega stekao sluske a u zeleni zvucnike.U kx mixeru imas sa leve strane ikonice za
podesavanja svake sekcije.Druga od gore bi trebala da bude IN,OUTS pa tu imas podesavanja jacine i prednjeg i zadnjeg izlaza.
E sad da bi ti isto svirao i prednji i zadnji izaz mozes se igrati u DSP setovanju.Zaboravio sam nazive modula ali pokusacu ti po secanju objasniti.Na levoj strani imas interni izlazni modul(8 wave outa ili 16 asio kanala u zavisnosti sta aktivna aplikacija koristi kao izlazni driver).Wave 0,1 izlaz,prvi od gore spoji sa glavnim izlaznim modulom(nalazice ti se skroz desno na ekranu) na front out,pa zatim dupliraj vezu i na rear out(wave 0 na front l i rear l wave 1 na front r i rear r).Tada ce ti signal za prvog Wave kanala(ili ASIO kanala 1,2) biti poslat i na prednji i na zadnji analogni izlaz.
Prostudiraj malo DSP setings i module koje mozes koristiti,KX je stvarno
jako fleksibilan driver sistem,narocito internog rutiranja(8 wave,16 asio kanala),jako slican Creamware Scope platformama i imas jako velikih mogucnosti,narocito uzimajuci u obzir da to ipak nije profesionalna kartica.
E sad,svaka verzija kartice je imala neke svoje tripove,nisu svakoj odgovarala
ista podesavanja.Jedina na kojoj mi je KX besprekorno funkcionisao je bila Audigy 2.

Last edited by alen; 19-11-2007 at 12:35 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 03:40 AM   #63
crazy milojko
Junior Member

poz
evo ucinicu i poslednji pokusaj da namestim sb live value (ct 4670) da radi ili uzimam line6 ux2 ili emu 0404
na win98 mi je ta kartica radila perfektno sa aps drajverima i samo 8ms kasnjenja
koristim zadnje kx drajvere 3541 i nikako da proradi line in
zna li neko resenje ?
crazy milojko is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules