|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
VIP Member
|
![]()
Kukala ti majka, kakva je to muzika kojoj treba 120 kanala? Izvinjavam se zbog off topica, po?to ovo pitanje nema veze sa softverom nego s mozgom
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#62 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kuka mi stalno, pa recimo neki hibrid. Zamisli situaciju: 10-ak kanala programiranog elektronskog bubnja (a i vise ponekad) malo manje od 10 livebubnja Klavir 10 kanala sintova 4-8 kanala akusticne gitare 12-14 kanala elektricne gitare vokali sa dupleksima u ko zna koliko kanala, od tihog pricanja/pevanja do glasnog dranja/pevanja, pa ponekad ima i po 4-5 ljudi u pesmi, pa to izadje na 15-20 kanala Pa prateci vokali na 25-6 kanala... Pa se to smenjuje u pesmama, show I kad na to dodas subgrupe, i FX kanale to izadje 100+ i tako umirem stalno... Ja kao mladji "producent" mahom radim i sa mladjom ekipom koja trpa ako treba i kuhinjski lavabo u pesmu, pa ti Jane spakuj da se sve cuje... Stalno objasnjavam ljudima da covek ne moze da prati vise od 5-6 sekcija u isto vreme, al dzabe... Last edited by Jan; 13-04-2015 at 12:46 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Member
|
![]()
a dje jos bas gitara 8 kanala ... da mi je te cuti uzivo
![]() |
#64 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#65 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nije da mi je svaki projekat koji dobijam 120 kanala, ali bilo ih je 5-6 takvih. I to po meni potpuno nepotrebno... Cesto ima gomila nekih zvukova koji nemaju nikakvu sluzbu u pesmi... Pa nisam i ja jedini koji taj problem ima... Evo Ken Lewis koji ima ceo tutorial kako je miksao mega hit "Down On Me" od 50 Centa i Jeremih-a, na samom pocetku kaze "The whole song has 109 tracks to it, when you hear it on the radio it probably doesn't sound like there is much to it" ... A to je pesma koja je po meni mogla da se resi u 24-30 kanala, i nisam verovao da ima vise od toga, ali kad sam gledao sta radi, pa on se susrece sa istom problematikom kao i ja u istom zanru, gomila stvari koje gotovo da nemaju smisla, ali se primete, producent/aranzer primeti kad ih sklonis... Da ne pricam sto izbace grubu demo verziju koja klipuje 13 db u plusu i ima RMS ono -6 i navikavaju se na to sto cuju, onda svaka promena kakva god je ih cini anksioznim ... Al to nije slucaj samo kod nas, videcete da je i masa poznatih svetskih artista imalo trip da im je prvi snimak odnet iz studija najbolji... A najgora medvedja usluga koju mi snimatelj uradi je kad izbaci vokal abnormalno iznad muzike. Tu je kraj, vecinu pevaca/repera ne mozes ubediti da vokal treba da bude tisi i to je stvar ega. Da se razumemo, ja volim da vokal bude jasan i glasan, ali ovo sto su ljudi danas poceli da traze i sto pocinjem da cujem i u svetskoj muzici, nema nikakvog smisla... Al to je sad sve druga problematika... Poenta moja je da se ja slazem sa vama svima, al to se radi, 100 kanala u tim modernim hibridnim hiphop/urban/sta god zanrovima, narocito ako ima vise od 2 vokalista nije nista cudno... Neretko su aranzeri/producenti u tim zanrovima ljudi koji ne znaju sta je C Dur, a uz nekakav uspeh nepotkovan nekim znanjem, neretko ide i veliki ego Last edited by Jan; 13-04-2015 at 03:26 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Pro Member
|
![]()
Imas i dalje zivaca jan
![]()
![]() |
#68 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Pro Member
|
![]()
jedno je ljudi osecaj, a jedno je poredati iste plugine u oba pa videti sta kaze procesor.
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x Last edited by branoy; 13-04-2015 at 02:49 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji Eq za gitaru koristite u miksu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 28 | 05-08-2009 04:24 PM |
Koji VST synth koristite? | disco violence | Audio Software | 19 | 28-02-2009 06:17 PM |
Koji Gitarski VST preamp koristite? | disco violence | Gitarska Produkcija | 5 | 06-02-2008 06:21 PM |
koji sample rate koristite? | SHIVA | Audio Software | 12 | 06-01-2007 11:53 AM |
Sta koristite od bubnjeva ? | Akyboy` | Audio Software | 12 | 11-11-2004 09:56 PM |