|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pre svega pozdrav svima
![]() -Bavim se elektronskom muzikom (house, dubstep) dakle nece biti nikakvih snimanja, samo rad za racunarom i slusanje toga sto izlazi iz monitora. -Premestam "studio" u drugu prostoriju. Pisem "studio" jer je to sto sa racunarom, monitorima, monitorima ![]() -Do sada sam radio u velikoj otvorenoj dnevnoj sobi, recimo 55m2 koja je normalno bila ispunjena stvarima za svakodnevni zivot i u jednom delu je bio taj moj "studio"... Iskren da budem, bio sam sasvim zadovoljan rezultatima koje sam dobijao odatle, pretpostavljam da sam uradio ono sto ne treba da se radi tj. da sam se navikao na prostor i tako sam radio sasvim lepo. Dakle nikakva paznja nije obracana na akustiku, samo eto, pazljivo slusanje, poredjenje na drugim mestima, u klubovima, velikim razglasima i konstantno uporedjivanje. -Sada su takve stvari da moram da se mrdam odatle i preuredjujem "garazu" za taj moj studio. Prostor ima od prilike 14kvadrata, nisam zaista mogao da "izvaljujem" rad u nekom cad-u da bi nacrtao ovo pa sam se posluzio lenjirom ![]() -Sta treba da znate? -To je deo jedne vece garaze, radionice. Zidovi su tada davno zidani blokovima i sto bi deda rekao, cement je bio jeftin pa se na njemu nikako nije stedelo, dakle podosta su ti blokovi popunjeni malterom (a kao sto se da videti, i pivo nije bilo skupo pa je prostorija ispala malko krivo... nista strasno ![]() -Na plafonu su drvene grede preko kojih ce doci gipsane ploce i u tom "izolacionom delu" ce biti mineralna vuna 5cm debela. -Pod: treba da se stavi stiropor 5-10cm (to moze da se menja na osnovu vasih komentara) i laminat, takodje neki tepih preko, itd. -Sa desne strane (na slici) su ulazna vrata, trokrilna (takva je rupa za vrata od garaze i to ne mogu da dozidjujem jer mozda ce opet biti garaza, samo se prave nova vrata) i jedno krilo ce se otvarati samo dok to bude studio. -U dnu su mala vrata za kupatilo i preko puta prozor. Sta ja hocu uopste? Necu da pravim apoteku od ovoga niti neku savrsenu sobu za slusanje. Zanima me sta mogu da uradim sam (imam prostora i alata za pravljenje skoro bilo cega od drveta i ostalih izolacionih materijala), da dovedem taj prostor u pristojan prostor za rad? Da li da stavim nesto na ulazna vrata? Da li da stavim nesto na vrata od kupatila? Kako da postavim sto i monitore, tj, odakle ka kamo da sviraju monitori u ovoj prostoriji? Prozor ce dobiti zavese, mozda moze nesto jos bolje da se uradi u vezi prozora? Da li je ok da ispod laminata ide stiropor (i ako da, koje debljine) ili nesto jos bolje? Bass trap-ovi? Jel mogu da uradim neka merenja koja bi mozda mogla da pomognu vama u tome da pomognete meni? ...ako se setim jos necega, dodacu. p.s. evo link za full size sliku, mozda ne mozete da vidite dimenzije ovde. http://www65.zippyshare.com/v/30057984/file.html Hvala unapred i pozdrav ![]() Last edited by djzmaj; 24-03-2011 at 02:39 PM. Reason: nisam zavrsio pisanje, slucajno stisnuh submit :) |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vrata, prozori, prostor ??? | File | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 28-01-2011 10:43 PM |
Kako ukrotit prostor | UptempoDRM | Dizajn i konstrukcija studija | 5 | 25-12-2010 09:04 PM |
kako najbolje sredit ovaj prostor za studio?pls | ninowash | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 08-05-2009 12:36 AM |
Prazan i nesredjen prostor, kako poceti.... | hrkljus | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 06-03-2008 04:00 PM |
Prostor Za Probe I Studio | grada27 | Dizajn i konstrukcija studija | 45 | 29-09-2007 11:56 PM |