Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-08-2008, 08:57 PM   #61
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Re: PT useri javite se

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Sto vise kanala to vise mogucnosti, ja ne mixam nista ispod 32 kanala i 240 midi kanala,kolko mu to dodje? Izleda da se u Londonu ne snalazite bas najbolje sa mnogo kanala

PT ne moze da podrzi toliko midi kanala
Old 28-08-2008, 10:16 PM   #62
pecass
Member

pecass's Avatar

Paa reklo bi se da je kod nas kanalizacija razvijenija nego u tamo nekoj ostrvskoj "koje kude" razvijenoj i bas po kanalima poznatoj parohiji no...
razmisljao sam se dali da se upustim u ovu opstu pljuvacinu po PT-u i eto mene

Elem za pocetak sta je industrijski standard u svim studijima sirom sveta (iskljucujuci nasu kasabu) hmmmmm... Pro Tools

Eto bas kazu da tkzv Nuuuendo je upotrebljavan u mixu---gde,kad,kako

Abby Road - neeeee - SARS - neeee - World Studio - neeee

pa gde onda - valjda samo u kucnoj radinosti gde mu je i mesto

fakat 32 kanala - jes malo i jos 128 midi kanala - traaaagedija pa ipak mucenici tipa JMJarrea,Mike Oldfielda (pomalo poznati po in'strumentalnoj muzici)imaju putne varijante LE za rad na terenu(verovatno vikendici nadomak Atlantika) i manje zakeraju od prethodnika zaduzenih za ovaj
izazavani negacijom upotpunjeni i potpuno bezobzirno senzacionalisticki obracun sa kime? cime? ma samo napred "Srbin dok ne razvali zid drugima u inat - nezaustavan je"

--------------------------------------------------------------------------------------

Razlog ovakvog uvoda je:

Trenutno posedujem Audiomediu III + G3 koja mi je zaradila M-box 1 + Mac G4 i DIGI OO2R + G5 - koji su mi zaradili DIGI OO3R + Mac pro - Korg OASYS

Sto se provaljenih tkzv dzabe plug-innova nemam ni jedan ali zato u Mac proo-u imamjedno 5000E u istim -Waves Platinum,Sonnox Oxford,Brainworx,PSP,Elemental audio,Izotope,Air...

I najbitnije - to sve radi,ne pada i klijenti su extra zadovoljni!

za kraj

Ni kod Babe nema Dzabe te ako iole smatrate sebe profesionalcima - pomirite se sa time da uskoro ni jedan projekt koji je imao bilo kakvog dodira sa crack-om (osim nase kasabe koja je po tome nadaleko poznata)
nece moci proci granicu - onu viznu - a trebalo bi da "Delujemo globalno a da ne ostajemo u lokalu"

Srecno!
pecass is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2008, 10:19 PM   #63
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Default Neke cinjenice

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
.. prosto ne mogu da zamislim da sam limitiran sa 48 kanala ..
Svaki PTLE ima 128 kanala, standardni moze da "svira" 32 (voice) istovremeno, a MPTK 48 STEREO, ako treba vise da svira" odjednom meni se cini da je tu veci problem sa aranzmanom (ako je u pitanju standarni song) nego sa softwerom.

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
ipak .. misljenja sam da ako hoces PT sistem .. samo u fullu ili nikako ne prelaziti niti se zezati sa time ..
PTLE i HD su softwerski (upotrebno) identicni, i uopste nije lose da se startuje sa LE i da se nauci rad u PT, pa ako se ukaze potreba i predje na HD, vec znas da radis. Neki od nasih najpoznatijih (najbolje placenih) aranzera rade sa LE i dovoljno im je dobar da ne razmisljaju o prelasku na HD. Sto se tice MIDIja, drugi programi su "napredniji", ali PT ima dovoljno toga da zadovolji cak i neke "ozbiljne" korisnike, a MIDI mu radi stabilnije i preciznije nego cak kod Logica sto su neki clanovi ovog foruma (ne ja) testirali. Uostalom, stabilnost i pouzdanost PT je ono sto mnoge profesionalce privlaci da u njemu rade. Naravno da to ne znaci da drugi programi ne mogu da rade bez problema, i kao sto to uvek kazem, birajte softwer prema vasim potrebama, a hardware prema potrebama tog software-a.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2008, 10:26 PM   #64
pecass
Member

pecass's Avatar

Default Re: Neke cinjenice

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
Svaki PTLE ima 128 kanala, standardni moze da "svira" 32 (voice) istovremeno, a MPTK 48 STEREO, ako treba vise da svira" odjednom meni se cini da je tu veci problem sa aranzmanom (ako je u pitanju standarni song) nego sa softwerom.

PTLE i HD su softwerski (upotrebno) identicni, i uopste nije lose da se startuje sa LE i da se nauci rad u PT, pa ako se ukaze potreba i predje na HD, vec znas da radis. Neki od nasih najpoznatijih (najbolje placenih) aranzera rade sa LE i dovoljno im je dobar da ne razmisljaju o prelasku na HD. Sto se tice MIDIja, drugi programi su "napredniji", ali PT ima dovoljno toga da zadovolji cak i neke "ozbiljne" korisnike, a MIDI mu radi stabilnije i preciznije nego cak kod Logica sto su neki clanovi ovog foruma (ne ja) testirali. Uostalom, stabilnost i pouzdanost PT je ono sto mnoge profesionalce privlaci da u njemu rade. Naravno da to ne znaci da drugi programi ne mogu da rade bez problema, i kao sto to uvek kazem, birajte softwer prema vasim potrebama, a hardware prema potrebama tog software-a.

RM
Bravooo ! Najzad neko realan!!!!!!
pecass is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2008, 05:33 AM   #65
milos
Pro Member

milos's Avatar

Za pocetak probaj neki OSX86 Leopard + Logic 8.02 a ako te dobro sluzi , kupis Mac i ne razmisljas....
Ili kupi Cubase 4
milos is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2008, 11:16 AM   #66
Color
Senior Member

Color's Avatar

Hehehe....bas zanimliva tema

Sve ispada da ni mixer koji nema 60 kanala ne vredi nista, jer boze moj, kako cemo da mixamo ako mixer nema toliko kanala... Al bogami, za ove moderne aranzmane treba ultra mega veliki mixer i jedno 5 ljudi da rade na njemu....inace slab je to studio, nije full, bolje da se ni ne radi u njemu....

Sta ces. Ljudi pre bili zesci amateri, imali siroti svega 16 kanala, u boljem slucaju 32 kanala u studiju...

Prvo i osnovno pre mixa je da se malo projekat dovede u red, redukuju kanali, narutuju, ocisti od nepotrebnih stvari, pa lepo lagano u mix.... 48 stereo kanala u PT LE je i vise nego dovoljno da se radi i to vrlo vrlo ozbiljno!

O stabilnosti i profesionalnosti PT-a nema potrebe pricati, to je vec dobro poznata stvar....

pozdrav
Color is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2008, 11:21 AM   #67
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Color View Post
48 stereo kanala u PT LE je i vise nego dovoljno da se radi i to vrlo vrlo ozbiljno!
Koliko ja mogu da vidim ima 32, a ne 48 po defaultu...da bi imao 48 treba da uzmes Music Production Toolkit koji kosta oko $500
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2008, 11:27 AM   #68
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Koliko ja mogu da vidim ima 32, a ne 48 po defaultu...da bi imao 48 treba da uzmes Music Production Toolkit koji kosta oko $500
pa i tih 500$ je za nekoga ko zeli profesionalno da se bavi ovim poslom i njime zaradjuje lebac manje nego da gubi kliente jer mu sistem stalno pada... koliko sam ja shvatio, u tome je poenta cele ove price koju je pokrenuo HeatMan...

Last edited by Color; 29-08-2008 at 11:31 AM.
Color is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2008, 11:59 AM   #69
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Color View Post
Hehehe....bas zanimliva tema

Sve ispada da ni mixer koji nema 60 kanala ne vredi nista, jer boze moj, kako cemo da mixamo ako mixer nema toliko kanala... Al bogami, za ove moderne aranzmane treba ultra mega veliki mixer i jedno 5 ljudi da rade na njemu....inace slab je to studio, nije full, bolje da se ni ne radi u njemu....
tako je, necemo valjda da pricamo kako su ljudi snimali pre 50 godina .. vec kako cemo da snimamo za 50
Attached Images

Old 29-08-2008, 12:03 PM   #70
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

da ali ni 48 kanala mi ponekad nije dovoljno..

nishta, vidim ja da ce biti reinstall OS-a, original sx4 i po koji original plug.. i ff800 ili tc konnekt 48.. to josh treba da se prelomim...
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules