|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Pro Member
|
![]()
Moj stav se zasniva iskljucivo na tome da se neki mladji ljudi ne obeshrabruju bespotrebno , i da ne misle da se radi o magiji , radi se o fizici i elektronici ......
Stvar nije jednostavna , ali nije ni nedokuciva ........ Ja sam nekoliko puta pocinjao sa stavom da se stvari mogu postici , ali iskljucivo u domenu onoga sto poznajem .... Mozda ste primetili da se nikada ne ukljucujem u rasprave oko sinteva , iz prostog razloga sto o tome ne znam ama bas nista , tako da nemam pojma da li se kompjuterom mogu dobiti rezultati slicni analognim spravama ..... Znam da softu fali oko 15 % da stigne rhodes , ali nije ni izdaleka " sviriv " i inspirativan kao pravi rhodes ..... Jednostavan sxperiment ..... stavis istog sviraca na rhodes i na emulaciju ........ emulacija ce ga smoriti za 15 ak min ... dok ce na rhodesu da svira satima ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Banned
|
![]()
u pravu su silicon....ja baš oću to da kažem - to da je "apsolvent" na bilo čemu dobar i daleko od toga da sam ja isključiv prema hardveru, samo hoću da kažem da više ne stoji priča o "nemogućnosti" da se neki zvuk postigne jer je sve toliko napredovalo da ja tu "nemogućnost" više tražim u svom neznanju nego u srpavama...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ja koristim software. za ono sto hardwer ne moze ili radi losije. ne zabranjuje mi vjera. istina neki put pustim VST van kroz par analog spravica pa natrag da malo zivne. a Baltazre for the record, sve analog emulacije sam probao)
primjer: kameleon5000 jbe mamu - odem u mutator i vratim se, plus malo lex300 i zvuci apsolutno fenomenalno. i nema ga u hrdveru. dakle, Balt ne mjesaj kruske i jabuke.. nasa diskusija je iskljucivo o soft emulacijama u odnosu na originale u hardveru.. niko ne spori da u soft sintu mozes imati i vise sinteze i oscilatora i svega lampica nego sto mozes u hardveru. postavlja se samo pitanje jel zvuci upotrebljivo ili ne.. a to je individualno, i van konteksta ove rasprave.. e sad da se vratim na ono prvo, i da ne kenjam oko vruce kase, svako ko misli da moze imitirati analogiju na softsintu IDENTICNO ili 80% ili sta ja znam. treba da ode kod otorinolaringologa ili mozda cak i neurologa. eto zamara me ta politicka korektnost. kad znam sto znam. sta sad, svi smo se pretvorili u uljudne peskire? ako uljudenost znaci zatomljavanje vlastitog stava, iskustva i misljenja e onda ga jbi. ako se sa gore navedenim neko ne slaze nek fkin dokaze. argumentacija ili nek ne njanjka. ja stojim iza onog sto govorim, i nije me stid to rec naglas. s time da opet po stoti put naglasavam, ovo nije rasprava o "BOLJE ansparam LOSIJE" vec jeli emulacija "ISTA ili NIJE ISTA". daklem ako neko koristi softeer hardver, motornu piulu ili prdi.. to ne odredjuje ili vrednuje njegovu muziku, njega kao coveka i kao komunistu.. prema tome dosta sa defanzivom.. ako nemas hardver il nemos da ga kupis.. a ja ti izjavim da je tvoj emulativni softwer slaba imitacija nisam ti hebo mamu.. vec sam ti reko nesto iz direktnog iskustva.. vrijeme je da se malo odraste..da? ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Member
|
![]()
ovde se bas zakuvalo....po meni ovde se radi, barem malo ....o razlicitim generacijama ljudi, stariji sigurno vise preferiraju hardware i uvek ce tako biti, dok mladji sigurno vise vole software....tako da je potpuno nepotrebna rasprava o tome....ja licno volim software, iako moram priznati da imam vrlo malo iskustva sa hardware-om, mada bih voleo to promeniti, top synthovi kostaju dosta para i kad vidim da se za te pare moze uzeti vise komad razlicitih vst plugova, sigurno je da bih uzeo soft
![]() ![]()
![]() |
#66 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam iz mladje generacije a preferiram hardver
![]() Daleko od toga da ne volim soft, ali me smaraju lose emulacije analogije, koje stvarno nisu ni blizu. Zato imam par analognih sintova... Vise me privlache softovi tipa Reaktor, a ako idemo dalje onda KYMA. E to je soft (+ hard-Dsp, zasebna konverzija) koji ces tesko naci u hardu. Imao sam prilike da kod Moritza koji poseduje istu chujem sta moze. Algoritmi koje mozda samo Eventide ima u sebi te ostave bez daha... Plus sam modeliras svoje toolove i chuda. Pri tom zvuchi vrlo, vrlo "analogno"(mislim na toplinu zvuka itd.). |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Banned
|
![]()
@cluster...
ako ćemo pošteno - onda smo i ja i ti ovdje zajedno pomješali kruške i jabuke! Jer ovdje je u suštini tema o tome da li isti semplovi zvuče isto kad se puste kroz neki softver ili mpc....to je bila početna tema! Ti cluster počinješ ovo nekako , kako mi se čini, previše lično da shvataš i da mi se malčice ružno obraćaš- što ja definitivno neću činti tebi - niti ću ti zamjerati! Ništa defanziva !- ja ti kažem da ću skinuti patch koji mi ti posaljes minimum 80% - kažem minimum toliko ! Samo mi daj nekoliko dana da pozavršavam neke obaveze , pa de se dogovorimo kako i šta i onda to da odradimo- da se više neke stvari razrješe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
mod?rateur analogue
|
![]()
gledaj ti si kreno sa robin hoodom i minimoogom. nema to veze vise sa mpc-om. stvar je principa, i tvojih izjava o apsolutno vjernoj emulaciji..i kako ti je pun k prica o hardveru
e a ovaj put te nisam htio pustiti.. kao inace ![]() ![]() ![]() daklem natrag na temu: ako ti tek sad moras da "napravis" neku emulaciju, zar to samo ne dokazuje moju poantu?. mislim, cek malo, ako nisi to radio do sad na cemu onda tocno temeljis svoje vrlo cvrsto uvjerenje da software moze identicno da emulira?? .. niti poznajes originale, daklem nemas referencu, niti si probao to cak i ovako napamet (po slusanju na plocama sto kazes).. ?!?!? daklem kako si onda to zakljucio da se moze?? to me zivo interesira.. nego, imam osjecaj da smo lagano dosli do varijante mrtav konj,. kakve god ti logicne argumente i pitanja postavio, ti ces i dalje to svoje. (pogledaj pod engl. "denial"). kao da razgovaramo kineski i bugarski. mozda se to promjeni al za sada prijatelju argumenta nemas nijednog. ti to znas, ja to znam. a sad se mozemo nadigravati koliko oces. mislim da je vrijeme da stanemo. zato ja sad odlazim iz ove diskusije, a ponuda da probas emulirati (koju si sad vec inflacijom "srusio" na 80% a prvo si htio identicno ali ajde neka hehe) i dalje stoji. postat cu ti par primjera, neki su vec na rumskom.. peace. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Pro Member
|
![]()
Ha ha ha!
![]() Nije me bilo dan a kuca je josh ludja... Quote:
A ne zvuche sve skupa, svega mi! Kuuuunem se ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
problem sa eqium / roger nichols uniquel-izer | Arthur | Audio Software | 6 | 24-03-2009 06:13 PM |
novi LINN Drum II | DaBear | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 19-01-2008 09:57 AM |