|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
I meni je lakse da odem u klub smixam nesto levom rukom (to je postala rutina) i uzmem neciju nedeljnu platu,a da nekazem da iznajmim tehniku za novu godinu i srpsku novu godinu i uzmem para za neciju dvogodisnju platu,ali sa druge strane postoje i ljusi koji prodaju ganju i uzmu para koliko zena u banci,ali ipak radi se o etici i to je koliko sam shvatio problem koji Anita ima.Nije sve u kinti (kako je propao RNR -1deo). Sto se tice Jamira - slazem se,ali to isto vazi i za Babyfacea,Quincy Jonesa, po meni Tricky-ja,ali na kraju i Vladu Georgijeva. Ako cu analizom stanja (aka "filozofiranjem") nekom pomoci -super,tu sam,samo nazalost daleko je ovo od filozofije ipak su ovo vise socijalne stvari (ili socioloske-pogledaj Jamirovu kolekciju automobila,a pogledaj svoju)a ne filozofske. Posle 15 godina u muzici a 8 baveci se profesionalno time,vise nemogu da zivim od entuzijazma moram razmisljati o svojim daljim ciljevima itd a fraza "matori smixas "drum factory" uzmes 80eura i "seva ti paja"" vise neprolazi kod mene jer stvarno neplaniram da 60-ti rodjenda docekam za mixetom. Pozdrav Martin |
|
![]() |
![]() |
#62 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Anita, nisi pazljivo procitala moj odgovor na tvoju temu. Nisam uopste pisao o napustanju muzike, bilo bi suludo i glupo, vec o tvom filozofskom pristupu naplacivanja tvog RADA. Sviraj, stvaraj, naplati !!! Pa kad se skupi 1000000 kamencica e a onda pici po filozofiji i trazenju sebe u sebi i sta ti je dalje za cinit. Muzika i stvaranje uopsteno ne vole foliranje i neveste glumce jer je vreme to koje sve kaze. Dabear mudro zbori poslusaj ga, malo se ponasaj kao zanatlija a malo kao slobodni umetnik i sve legne na svoje mesto. Balansiraj !!!!!!!!!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
#63 | |
MAO
|
![]() Quote:
![]() ![]() evo oću ja 80eura za sevanje paje na dram fektoriju, ozbiljno ![]() |
|
![]() |
![]() |
#64 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Novac ispred svega? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#65 |
VIP Member
|
![]()
Ljudi, pa ovo je kao izbor baviti se glazbom ili biti knjigovođa! Ista je stvar. Zar to ne vidite? Kako bi takav izbor ocijenili? Sto bi onda o svemu mislili!?
Zapeli smo malo. Svi ste na svoj način u pravu, sasvim je jasna stvar. Mnogi od vas govore s aspekta "neima?tine" ili njene mogućnosti. Ali ja o tome ne govorim. Ja govorim o izboru imati dovoljno ili imati puno. Sve to ?to nazivate filozofijom zadnji su elementi mog entuzijazma.... ili nečijeg... lako je sve to izgubiti, lako je filozofijom nazvati svaku zaljubljenost u "beskorisne" stvari ili naizgled beskorisne. Svi smo mi puni vlastitih ograničenja... i to se u svim na?im postovima jasno vidi. Ipak smo ljudi.... samo, razlika je u tome ?to savjetovati nekoga donosi veliku odgovornost i ja to nikad ne bi radila. Pričati o vlastitom iskustvu je lijepa stvar. Ostalo? Prodavanje vlastite filozofije ?ivota nekom drugom... a znamo valjda da ista filozofija ne funkcionira kod svih. Molim jo? da svi ka?u ?to misle pa da temu zaključamo jer mi je ovo sve ionako prebolno i na velikoj sam prekretnici.... i u nekim momentima mi nije jasno za?to to pretumbavam sa vama. A niti najbli?im prijateljima nisam ovo sve rekla. Jer znam ionako ?to bi rekli. Kako tko... ne ovisno o meni, već ovisno o njima. Hvala vam na svakoj riječi. Znam da ?elite samo dobro. ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
VIP Member
|
![]()
Sve je stvar balansa!
Ja sam se nagledao ljudi koji nisu hteli da se bave necim komercijalnim (i da zarade usput nesto od toga) nego su hteli da rade "svoju" muziku i pristup prema novcu / naplati im je bio isti kao Anitin. Svi do jednog su na socijalnoj pomoci sad, nemaju zute banke, ostareli itd... Ako je neko vec u poziciji da ga ZBOG NJEGOVE MUZIKE zovu da im radi (komponuje, aranzira, sta vec!) onda treba da bude srecan. To ce samo pomoci da se ne razmislja odosadnim svakodnevnim brigama (racuni, hrana) i dati vise vremena za rad na "svojoj" muzici. Ovde je jedna od naj-cool record labels Positiva Records. Izdaju mega dance, uvek su medju prvima...ali s vremena na vreme izdaju i nesto za siroke mase (Vengaboys, na primer..itd) DA BI IMALI OD CEGA DA POTPISUJU / IZDAJU / GURAJU underground dj-e i izdanja...koja se slabije prodaju! To ti je isto kao i ovo gore. Sto rece Martin, nemam vise entuzijazam ko pre 15 godina, ali kad odradim nesto (najbolje sto mogu) imam vremena da radim na svom velikom projektu (vec 2 godine, i mnogo me kosta, ali mi je stalo da ga izguram!). Samo da ne bude posle..."jao sto sam bila glupa!" Znaci - BALANS! |
![]() |
![]() |
#67 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Da su svi razmi?ljali ovako kako govori? na svijetu nikad ne bi bilo dobre glazbe!! ______________________________________ A ?to se balansa tiče.. i do sad sam "balansirala" i uzimala samo ono ?to mi donekle odgovara. No, sad ću samo malo vi?e poo?triti kriterije. Za male pare neću raditi ionako, dok ja platim babysitterice malo ostane. Znači, samo kad je ok lova u igri i razmi?ljam uopće o utro?ku vremena. No, imam plan (kako zarađivati I raditi ?to volim), samo on je izvediv tek kad beba bude mogla bez mene vi?e od par sati dnevno. Napisat ću ti ga u PP.... Ljudi, neću umrijeti od gladi! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#68 |
VIP Member
|
![]()
Ljudi, ne?u umrijeti od gladi!
![]() [/QUOTE] E super, sad smo svi (valjda) mirni! ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
VIP Member
|
![]()
Iako mi ne bi lo?e do?lo malo gladovanja.
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Banned
|
![]()
Rambo Amadeus, svjetski mega car je u svojoj emisiji Total Kontakt pravio intervju sa Mocartom u kojem ga je pitao "Koju bi vrstu muzike pravio ako bi radio u ovo danasnje vrijeme?", a Mocart mu je odgovorio "E, moj Rambo, danas kad ima bezbroj "žanrova" muzike i kad svaka budala može da se bavi muzikom ako ima para, radio bih za svoju dušu, bre!"
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mislim da nas ovo sve zanima... | DADDY Z | Zoran Vračević - Vrač | 10 | 26-07-2006 02:29 PM |
Originalni software(mislim se na efekte) zvuci bolje od crack-ovanog?!!? | peraZdera | Audio Software | 15 | 12-07-2005 01:09 PM |