|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
VIP Member
|
![]()
Mislis da mogu tako nesto napraviti od regenerat tvrde spuzve? MA nikako mi ne sjedaju ti metalni stalci koji su tako nestabilni.... zato i trazim neku alternativu..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da ce ti to pomoci kao alternativa. Ja sam isto imao velikih problema dok su mi monitori stajali na polici odvojeni samo nekakvom pjenastom spuzvom slicnoj onoj koja se koristi ispod laminata, samo debljine 1 cm. Kasnije sam samo stavio spuzve oko 4-5 cm, zatim malo ukosio i polica je trenutno prestala "svirati"!
![]() Last edited by FrankoPanko; 26-02-2007 at 10:20 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Member
|
![]()
Evo , skoro sam zavrsio prvi stalak za monitore ( boja ostaje ) . Sledece nedelje ce biti gotov i drugi. Posto me je kostala izrada nekih 10 €, odlucio sam da okacim sliku.
"Noga" je neki zeljezni pravougaonik ( 10 x 10 x 87 cm ) koji sam nasao zardjao na nekom gradilistu , a ploce ( gornja i donja su od parcadi drveta koje sam takodje nasao a nogice se na shraf pa se moze podesavati balans za neravno tlo ( 4 € - 8 komada ) . Sve sam oshmirglao , isekao i ofarbao sam. Ploce su spojene shipkom sa navojem i maticama . Unutrasnjost necu puniti peskom jer ce biti pretezak , vec cu je napuniti poliuretanskom penom ( bice lagano a trebalo bi da spreci zvonjavu, no o to jos treba da se dokaze... ). Saljem ovo jer mislim da novac nije neki izgovor za ne raditi tretman u sobnom studiju. Dosta se moze uz malo mashte, rada i recikliranjem bacenih stvari . Ako interesuju detalji mogu jos koju fotku da okacim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Moderator
|
![]()
Cool....
![]()
![]() |
#65 |
Member
|
![]()
Evo , da dodam da sam ih napunio penom i umrtvljeni su kao da su punjeni peskom. Malo mi je falilo pene za drugi stalak pa sam dodao ( sabio ) stiropor. Rezultat isti . da sam znao punio bih ih stroporom, manje zajebancije i mozda jeftinije jer i stropor se moze naci a nemora se kupiti...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Banned
|
![]()
.....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 12:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Banned
|
![]()
Lepo je to sve što vi nudite, momci, ali većina tih stalaka košta gomilu para. Ja sam kupio one zidne nosače za televizor, pokretljive, i postavio ih levo i desno od monitora, i odlično funkcionišu. Manje od 50 Evra sa ugradnjom...
Postaviću kasnije sliku, da vidite... |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Member
|
![]()
Pa u normalnim zemljama! Ja sam ih kupio u Londonu, ali sam se prije toga dopisivao i htio ih kupiti od neke radnje u Italiji dje su bili raspolozeni da ih posalju. Udji na sajt pa pogledaj, imas i eBay i ostalo. Inace, super su i imas nekoliko pozicija za podesavanje zvucnika...
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Pro Member
|
![]()
ih ja ovako polu budan procitao topic medjunozije za zvucnike
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stalci za zvucnike | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 08-06-2008 09:21 PM |
drveni stalci za zvucnike | OFF | Dizajn i konstrukcija studija | 46 | 19-02-2008 10:34 PM |