|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Pro Member
|
![]()
Ladno nisam skapirao za Nintendo
![]() ![]() ![]() Slaven-e, jel ima? karticu sa vi?e ulaza? snimi sa nekim presetom ofarbanu gitaru amplitubeom na jednom ulazu, i clean na drugom iz istog take-a, a zatim sa tim istim presetom stavi Amplitube na insert na onom koji je bio snimljen clean. Bounce ovaj drugi, proveri da li su im decibela?e iste, jer mo?e da se desi da postoji jako mala razlika izme?u dva ulaza. Zatim obrni fazu jednom od njih i pusti ih zajedno. Ako se "pojedu", onda je svejedno gde stavlja? Amplitube i nema tu nikakve "interakcije" i mo?e? da stavlja? Amplitube po kanalu ako ti je tako jednostavnije... A mislim da ako je gain oba ulaza isti, desi?e se upravo to. ![]() Ina?e stvarno, sve vi?e nekih HM gitarista po forumu ![]() Quote:
![]() ![]() Dobar deo tih japanskih fendera je naknadno stigao u evropu i USA i nikada nije bio namenjen za to tr?i?te jer fender nije ?eleo sebi da stvara konkurenciju. Ima tu zaista odli?nih gitara, i osim ?to ne pi?e USA, neke od njih zaista ni po ?emu ne zaostaju za ameri?kim srijskim gitarama. ?ak je na nekim generacijama primetno koliko su japanci pedantniji tokom izrade. Posebno su ina?e vredni (a jeftini) prvi Squier-i koji su napravljeni u japanu, jer se radi o gitarama od ameri?kih delova koje su samo sklapane tamo, ako nai?e? na Jazz Bass ili Precision Stari Squier made in Japan koji ima JV (japan vintage na plo?i) radi se o gitarama koje su po kvalitetu jednaki bilo kom reissue modelu iz tog vremena, takva gitara da na njoj pi?e USA bi ko?tala ozbiljne pare. I ove gitare koje su Pod imenom Fender a made in japan su odli?ne. Ima? nekoliko sajtova oko istorije fender-a japan, pa pogledaj, na ?alost nemam vi?e link, ali google poma?e. ![]() U svakom slu?aju, te gitare nisu ni najmanje jeftina kopija ili ne?to nalik tome, uop?teno, ja nikada nisam dr?ao u rukama Fender Japan gitaru ili bas a da su lo? komad, najbukvalnije, a zato mislim da svaki drugi Fender USA koga sam probao je dobar samo za preveslati reku sa njim. Ina?e ako pita? za razliku, razlika je to ?to su svi delovi stvar izrade Japanske fabrike. Ona fora sa ameri?kim delovima va?i samo za prve serije Squire Japan gitara. Posle naravno postoje i neke Fender Japan gitare iz druge polovine 80-ih koje nemaju veze sa vezom, tipa stratocaster, a nema plo?u, ima floyd i jedan humbucker i sli?no, mada su i to ok gitare ali ni?ta specijalno. ?uvaj ti tu tvoju ako je dobar komad i ne daj nikom, ti Japanci su realno fenomenalan odnos novac-zvuk, za te pare ne mo?e se na?i gitara koja tako dobro radi. ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Mason
|
![]()
Puno ti hvala na ovako iscrpnom odgovoru! Sto se tice novih Fendera, ono sto si rekao da sve zavisi od gitare do gitare si n% u pravu, chudno, ali svaka se drugacije chuje... nikada ne bih smeo da je narucim iz kataloga... MusicMan bih 'ladno kupio na net-u, dok 7ender ne bih....
Jos jedno pitanje za tebe... kolaju svakakve price... Da li farbanje gitare moze da promeni zvuk??? Stvarno neznam i ne bih da se upustam u nagadjanja. Moj bass je metalic boje ( debilskog li pitanja ![]() ![]() Meni je logicno da farbanje ima uticaja, ali kad cujem radove onog Mirka Tasica iz BG, ne mogu da primetim da tu nesto nije O.K. Cuo sam gitare koje je bojio i O.K. su... Cuo sam gitare koje je pravio i vise mi se svidjaju nego one koje radi B.Radulovic u Kumanovu, a cuo sam i onu gitaru boje meda koju je napravio Dzindzeru iz Chorbe koja lici na PRS, ali nije PRS i na nju sam skroz odvalio... Tu gitaru sam chuo ukljucenu u Digitech procesor sa cevnim preampom, pa iz Digitech-a u kucni stub i po meni je ono stvarno... klasa... Dakle, logicno mi je da, ako se posao odradi kako treba, bojenje nebi smelo da sjebe gitaru, ali nikako da se usudim da prekrechim svoju.... Ufff.... meni (naravno, puno posle zvuka i izrade) puno znaci estetika (znam da je detinjasto, al' sta ces... ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Moderator
|
![]()
A intarzije na vratu?
![]() Nemoj ti da se zezas sa time. Da bi gitara bila gitara, znacajnu ulogu igra sama farba koja je nanosena u layerima. Tj. mora da se ide pravim redolsledom i pravim odabirom laka i farbe. Ako bi farbao, ja ti savetujem da ti to odradi neki graditelj instrumenata (sto verovatno nece biti jeftino), ali ako nemas kinte, onda nemoj uopste, jer mozes da sjebes instrument. Moj kum ima telekastera custom iz sezdeset i devete, mislim, i na njoj je farba potpuno izgrebana i on se sve vreme lozi da se nosi na farbanje i lakiranje, a ja ga odgovaram zestoko. Cak sam i razgovarao sa graditeljem i on mi je rekao, da on to ne bi dirao niposto (a covek je profi i pravi fenomenalne instrumente), jer ne sme da garantuje kakva ce promena biti, nabolje ili nagore (ali bi je definitivno bilo). Nego, Deki... Eto, moj bass je skroz crn, a posto meni inace slabo ide, nesto se mislim, da ti ga posaljem postom? ![]() ![]() ![]() Ionako necu nikada moci da ga sviram onako kako ti to radis... ![]() ![]() p.s.: A i pod falinku je, ima zicu vise ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Mason
|
![]()
Ti beser imas Sting Ray? I to varijantu sa 5 zica? MRAK!
![]()
![]() |
#65 | |||
Senior Member
|
![]() Quote:
Mo?da i probam to danas pa ti javim ![]() ?ekaj govori? o snimanju istovremeno dva kanala odjednom? Trebalo bi odijeliti signal u tom slu?aju na dva inputa, morat cu to sa pretpoja?alom sa alesis GT-a , valjda ne?e farbati previ?e. E jesi navalio za taj Amplitube ![]() ?ek da se srede pare za POD xt, a i da dodje uop?e u hr trgovine, sada ?ujem da ga ima u jednom jedinom du?anu, ali cijena je doslovno DUPLO vi?a nego vani ![]() Quote:
![]() Quote:
Vidio sam svjetskih profesionalaca sa potpuno izguljenom bojom sa gitara. Znam za ljude tu u nas koji farbaju, a opet im svi daju gitare, mada nisu stru?njaci u tome, al se nitko ne buni. I ja sam ofarbao svoju bas gitaru, pa nije bilo vidljive razlike, a uskoro planiram i jednu od gitara, u crno naravno. ![]() ![]() Ali..ta gitara je srednje lo?a, Hohner harbour, pa mislim da joj amatersko stavljanje boje ni ne?e previ?e odmo?i Ali napominjem gitare se koriste u metal svirci. pa vjerovatno zbog toga nema osjetne razlike, skuplje gitare naravno ne bi nikada sam dirao. Nego ono ?to bi ja pitao Dusana je mijenjanje pickupova? Na jednog Jacksona bi uvalio seymour duncane ( sad su duncan designed), pa me zanima po?to nikada nisam ?a?kao po elektronici gitare da li je to pametno raditi sam? ![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() nije to nuklearna fizika.....samo dobro nauci lemiti i pazi da ne koristis jeftino lemilo i tinol ![]() preporucam weller lemilo i fluitin tinol, sto i sam koristim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |||
Senior Member
|
![]() Quote:
Na drugom jacksonu trebam potenciometre zamijeniti, sva tri, pa ako Zvin?i?u zna? u nas gdje ih ima uzeti/naru?iti pomagaj ![]() U rijeci ima samo za fendere, ali ne pa?u..?iri su. Quote:
Gu?e se, ALI ne na isti na?in kao kada probam sa istim soundom, gdje je preklapanje ravnomjerno jer je i sound isti. F U ovom slu?aju sa dva inputa, o kojemu mi pri?amo, povremeno kad da jedan sound ispliva malo.. mo?da je "prirodan" sustain uzrok ? :P :P :P :P :P :P Ne vjerujem da su to neke prevelike razlike pa da se oba sounda jasno ?uju, ALI o?ito postoje male razlike jer preklapanje nije ravnomjerno kao kod istog sounda.
![]() |
![]() |
#68 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ako nista drugo ne upali - www.stewmac.com stvari dolaze u roku od 10-15 dana ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Odli?an link! Hvala.. Tu su potovi 2,5 $ a u rijeci su ovi fenderovi oko 80 kna ![]() ![]() Da je jo? sto carina /po?tarina , do?i ?e jeftiniej narud?ba ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |||||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Ima? po netu vi?e sajtova koji se bave time, pa potra?i ako misli? da ti treba ne?to u ?ta bi gledao dok povezuje?. Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gitaristi | SumAnuT | Razno | 10 | 02-11-2006 08:59 PM |
gitaristi.... | P4tULjAk^GTR | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 07-04-2005 11:47 PM |
Pomo? ..pomo?...Pomo | idvi | Computer Hardware | 4 | 02-08-2004 05:56 AM |