|
Vlado Georgiev poznati kantautor, producent i tvorac studija "Barba" diskutuje o produkciji sa vama |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Member
|
![]()
@ Gianfranco
Ok, sad mi je jasnije i to je u redu. Podrzavam i iskreno zelim ti uspeha. Ono sto me provocira je sto pojedini "glume engleze" kod nas. Napraviti uspeh na zapadu je veeeliki izazov. Samo znas i sam da sto se tice zapada nije dovoljan samo kvalitet treba imati i dobre veze da bi se krenulo dalje ... |
![]() |
![]() |
#62 | |
Mason
|
![]() Quote:
-Ne mislim da je mix lose odradjen vec mislim da se masteringom u Kanadi nije bas nista postiglo. Imao sam prilike da preslusam 8 pesama sa albuma pre nego sto su odnete na mastering. Razlika? Razlika je samo u tome sto su pesme glasnije... Da se razumemo, nisam od onih koji tripuju kako su Srbi nerbeski narod i bogom dani za sve, ali nisam bas ni od onih koji nipodostavaju sve sto se ovde uradi. Daleko od toga.... Cak mislim da imamo i cime da se pohvalimo... Ima ovde mnoooogooo dobrih muzicara, mnogo kreativaca... Preslusaj npr. radove Srdjana Babovica, Vlade Negovanovica, nije pristojno pominjati prisutne, ali i V.Georgieva... Obrati paznju kako pevaju Marija Mihajlovic, Gale (Kerber), Najda (Smak), Madam Piano... Veliki je problem kod nas ona izreka iz Moravskog kraja -U tudjeg tatka, pogolema... ![]() GianFranco, ovo je vec neznam koji slucaj da se moje i tvoje misljenje ne poklapaju, nemoj da ti pada na pamet da me smatras neprijateljem, mrgudom, namcorom, ili tako nesto ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Senior Member
|
![]()
Hvala Sandrob i Djole...
Da znam sve sta me ceka,nije mi ovo prvi "napad" ![]() Ali ovaj ce biti 20 puta snazniji.Pa da vidimo ko ce da se odupre tome ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Senior Member
|
![]()
Veze nemam,samo kontakte.To je dovoljno ako je materijal WOW.
Eto Colonia na silu uletela na evropsku listu sa remixom "Za tvoje snene oci" pod nazivom "A Little bit of Uh la la...".Platili Sash-ovog producenta i tekstopisca Celine Dion.Ovi ih "ispostovali" i gurnuli na top liste i kompilacije. Medjutim sve je to bilo usiljeno.Remix kada sam cuo odmah sam znao koliko je sati i da od toga nema nista (nije uopste u trendu). Tako i bilo. Dakle ne pomaze tu ni novac ni veze.Ako je stvar dobra ona ce osvojiti ljude. Za Idekiusa: Ma sve je u redu... slobodno nastavi da budes non-stop "protiv" mene ![]() Svidja mi se ono sto je uradila Madam Piano sa onim Italijanom.Falila je bolja produkcija.Moglo je to da uspe. Generalno mislim da su ovde aranzmani problem u zemlji i da su mnogo sablonski i ne donose nista novo.Zar nije Srdjan Babovic radio album od Djoganija "Na silu"... ? Jel ti stvarno mislis da je takav aranzman konkurentan na zapadnom trzistu ? |
![]() |
![]() |
#65 |
Mason
|
![]()
Djoganijev album nisam preslusao, tako da neznam o cemu se radi...
Licno, cenim Srdjana i tvrdim da covek zna posao. Slusao sam jos uvek neizdati materijal za Mariju Mihajlovic, muziku za film "Noz".... Sad, to na konto Djoganija... Jedno je tezga, a drugo trip... Srdjan se lozi na neke futuristicke fore i tu je jak... A ono sto radis za kintu, radis za kintu i ne mozes od toga da pravis remek delo... Moji radovi raznoraznih decijih pesama za decije festivale i sl. su uzas boziji... To kosta toliko i za to mogu da odvojim toliko vremena... E sad... moze neko da mi kaze kako se muzika ne radi za lovu itd... SAmo, kada se neko usudi to da kaze, taj ne zivi od muzike... Mogu ja da izigravam velikog prosvetitelja ukoliko mi neko drugi plati racun za struju, telefon, antibiotik kad imam grip i sl... O opremi da ne pricam... Ovako, ako si muzikant, onda si muzikant... Naravno, imas svoj trip, radis na tome i molis se bogu da jednom upali... Ako ti dodje tezga, odradi posao, on zadovoljan, ti zaradio nesto i zivot ide dalje... Ako zivis od fotografske radnje, nemoj da pljujes onoga ko je odschljakao Gocu Trzan i da pricas kako ti znas bolje... Ko razume, shvatice... ![]() ![]()
#66 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
#67 |
Senior Member
|
![]()
Idekius slazem se.Znam Srdjana od pre 10 godina i znam da je perfekcionista i ozbiljno prilazi poslu.To izuzetno cenim. Medjutim nisam upoznat sa njegovim radom izuzev onog koji je radio za domace trziste.
Znam samo da je jos pre 10 godina imao nesto sto je izdao za ZYX i to je sve. |
![]() |
![]() |
#68 |
ton magistar
|
![]()
gianfranco, jesi pita bob katza za mastering? :roll:
njega mos imat za sasvin normalnu lovu. virujen da bi ti se u konacnici isplatilo? bdv: ovo sto gianfranco kaze, kaze otprilike i bob katz i vecina dobrih producenata. i ja sebi uglavnom radim mastering, ali zbog love, a ne zato sto cu ja to bolje. jebiga, to je materijal za malo hrvatsko trziste i zato san napravi kompromis, ali potpuno razumin gianfranca i dopada mi se njegovo razmisljanje. 8) u dalmaciji ima jedna izreka sto kaze: 'daj materi dite'. ![]()
#69 |
Banned
|
![]()
...
|
![]() |
![]() |
#70 |
Pro Member
|
![]()
Gianfraco ..... lot of hot air .........
Ne diraj mi Dave Pensada ...on je moj .....internet tutor ....svasta mi je do sada rekao pa i to da mu je trebalo 5 g da nadje inzenjera za post ...... znaci nekoga ko se potpuno kapira SA NJIM ..... sto ide u prilog Vladinoj prici . Ja mislim da je idealno da neko drugi radi post u drugoj sobi i na drugim zvucnicima ali da TE JAKO DOBRO POZNAJE KAO I TVOJU MUZIKU ....ako nemas takvog .......uradi bolje sam Idekius .....taj studio u Atini ...JE BULJA .... kompletna ....a i ta produkcija ...... mada sam cuo uglavnom na TV ..... Madam Piano ......vise bih rekao los aranzman ...tj los odabir zvukova nego produkcija ...... ali ona ima opet duet sa talijanom ....pa ce opet probati ....... A sad svi drhtite !!!!!! Dolazi Gianfranco !!!!!!!! tj ajde svi da prestanemo da se bavimo muzikom ..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrav |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
novi mastering studio Amsterdam | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 13-07-2009 05:06 AM |
Mastering Studio u Beogradu? | DaBear | Razno | 54 | 07-05-2009 12:42 PM |
studio samo za 2ch mastering | Reinhardt | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 06-06-2008 02:34 PM |
Mastering | Eyes | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 28-08-2007 01:47 AM |
ELETTROFORMATI mastering studio MILANO | ANTISHA | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 04-05-2004 08:24 AM |