|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo jednog thread-a za koji mislim da ce vasa iskustva koja budete izneli biti korisna mnogima od nas.
Dakle radi se o produkciji Bass gitare u pop muzici. Slusajuci dosta aranzmana nekih kvalitetnijih stranih i domacih pop pevaca primetio sam ogromnu razliku u odnosu na ostale (slabije) nase grupe, pevace sto se tice produkcije same bass gitare u pesmi-aranzmanu.. U tim nazovimo "kvlitetnijim" aranzmanima bass je precizniji, odredjeniji, svaki ton se cuje i skoro svaki ton je iste jacine,a pri tom ima "bass-a"(nisu sa eq skinute niske frek)" i naravno extra leze u aranzman. Dok u dosta drugih aranzmana bass gitara je sve nasuprot gore navedenom. Naravno ima "bass-a" u samom aranzmanu, ali dosta "mumla" ("mumla" i u dobrim aranzmanima ali na fin nacin) cesto na tonu A koji je na 44khz bruje prozori, dok tece linija basa u pesmi u nekim delovima tonovi se cuju normalno,u nekim delovima prejako a u nekim se uopste necuju, i sam bass ne leze lepo u aranzman-gusi ga i sl (pretpostavljam da na to deluju i ostali instrumenti u aranzmanu).. I meni se dosta puta to desava, iako ga izrezem ispod 20hz, i posle svaki ton manuelno pojacam smanjim, ali opet nije to to-ne dobija se taj zeljeni zvuk. Kao solo se cuje fino ali kada se pusti sa ostalim instrumentima ne valja. Pitanje je: Sem dobrog preampa, sta je jos potrebno produkcijski odraditi da bi bass zvucao dobro i legao u aranzman, bilo da je "zivo" odsviran ili su upitanju samplovi (trilian, trilogy..)? Znaci pricamo o pop-rok muzici. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
gitare i bass gitare??? | pehliwan | Nik?a Brato? | 2 | 05-02-2011 09:13 AM |
snimanje bass gitare FOTO THREAD | quake2 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 21-12-2010 04:08 PM |
D'n'B - Drum, sub bass, hard bass i ostali elementi | Dardy D'n'B | Produkcija Elektronske Muzike | 16 | 02-09-2010 09:04 AM |
snimanje bass gitare mikrofonom | SandRob | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 17-02-2005 11:08 AM |