Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-07-2011, 02:03 AM   #51
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Re: Letnji hit!

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
A PRICE TIPA "MUZIKA / POSAO / PARE" (GRRRR!) - PA I BEATLES SU SVIRALI ZA PARE!!!!!!
Samo sto su oni te pare i vise nego zasluzivali
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2011, 10:47 AM   #52
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
99% Ljudi koji sviraju kod nas su jos uvek u mentalitetu gitarijada od pre 25 godina..svi su nekim svojim pricama i tripovima, slusaju jedne iste kasete i ploce od pre 30 godina i ne kapiraju da se svet (malo) promenio u medjuvremenu...
Pusti? ovo posle onog letnjeg hita i shvati? da je za osećaj koji ti muzika donosi APSOLUTNO NEVA?NO vreme kada je ne?to nastalo:

http://www.youtube.com/watch?v=QXgMhnI3QOI
Old 16-07-2011, 11:44 AM   #53
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Pusti? ovo posle onog letnjeg hita i shvati? da je za osećaj koji ti muzika donosi APSOLUTNO NEVA?NO vreme kada je ne?to nastalo:

http://www.youtube.com/watch?v=QXgMhnI3QOI
bitno je sta mi radi u kom momentu...Sad mi SUPER radi ovaj letnji hit, a Talking Heads mi UOPSTE neradi (da budem iskren, nisu mi ni pre nesto bili prirasli za srce..).
A sta ce mi prijati za dve tri godine - ko zna??

Ja generalno nista starije od 2-3 godine nemogu vise da slusam...ali to sam ja!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2011, 02:00 PM   #54
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Kapiram da je postojalo vreme kad je ovo "radilo". Danas bi ležalo samo tezga bendovima da sviraju dok se skupljaju ljudi.

Mada, i dalje su mi Rumuni bolji nego ovi letnji hitovi
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2011, 08:46 PM   #55
cAAc
Banned

Quote:
e boze...uvek ista prica cimo okacim nesto i skrenem paznju na neku pesmu!
Odma' krene ISTA PRICA !!!

Sve sto imam da izjavim je : DA SU VRATA SVIH PORTALA (INTERNET / TV/ RADIO / NOVINE) OTVORENA SVIMA (KO USPE DA SE PROVUCE PORED ONOG CIKE NA ULAZU...he he ) I DA SVI SLOBODNO MOZETE DA POKUSATE DA PROMENITE I EDUKUJETE SIROKE NARODNE MASE O KVALITETU MUZIKE I STA U STVARI TREBA DA SLUSAJU !!
ALAT JE TU (KOMPJUTERI I SOFTWERI) SVI SMO ISTI (MANJE VISE)...STA SE CEKA? GDE SU GROUND-BREAKING-TREND-SETTING PRODUKCIJE IZ NASIH KRAJEVA OD NASIH PRODUCENATA????????

A PRICE TIPA "MUZIKA / POSAO / PARE" (GRRRR!) - PA I BEATLES SU SVIRALI ZA PARE!!!!!!
SIGURNO NISU BILI PRI CRVENOM KRSTU??

99% Ljudi koji sviraju kod nas su jos uvek u mentalitetu gitarijada od pre 25 godina..svi su nekim svojim pricama i tripovima, slusaju jedne iste kasete i ploce od pre 30 godina i ne kapiraju da se svet (malo) promenio u medjuvremenu...
o kakvom kvalitetu pricas ?
ovo ovde nikad ne bi proslo niti ce ! A zasto?
Ovde nema toliko dokone dece koja ce da glasaju i skidaju tu stvar preko svog iphone.Verujem i da je preko blam da se pusti ovo ako imas 14+ ,a to sto je mladja publika preko najaktivnija i sto su im roditelji pootvarali itunes naloge ne govori nista o kvalitetu same pesme (u stvari govori)..da li se prodaje i da li se mlate pare ..to sigurno da ..
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2011, 10:02 PM   #56
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Pa ovo nije ni pravljeno za srpsko već za UK tržište. Zna DaBear šta priča kad spominje zvukove harmonike, taj isti zvuk je ovde na snazi već 40 godina

Kupovali bi i ovde da može da se kupuje - i to u oba smisla - da nam je dozvoljeno i da nam standard dozvoljava.

Ili misliš da Ekrema niko ne bi kupio?
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2011, 10:17 PM   #57
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Ja generalno nista starije od 2-3 godine nemogu vise da slusam...

Koji li je ovo stadijum....

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2011, 01:04 AM   #58
cAAc
Banned

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Pa ovo nije ni pravljeno za srpsko već za UK tržište. Zna DaBear šta priča kad spominje zvukove harmonike, taj isti zvuk je ovde na snazi već 40 godina

Kupovali bi i ovde da može da se kupuje - i to u oba smisla - da nam je dozvoljeno i da nam standard dozvoljava.

Ili misliš da Ekrema niko ne bi kupio?
pa slazem se ali zasto se pominje kvalitet ili ne znam sta ..devojcice od deset dina odlepile na trbusnjake nasminkanih tinejdzera i eto hita i da li bi bilo hit da nemaju one siske?

Last edited by cAAc; 18-07-2011 at 01:08 AM.
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2011, 07:25 AM   #59
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by cAAc View Post
pa slazem se ali zasto se pominje kvalitet ili ne znam sta ..devojcice od deset dina odlepile na trbusnjake nasminkanih tinejdzera i eto hita i da li bi bilo hit da nemaju one siske?
Kada bih se npr ja pojavio sa par svojih drugara i istu onu pesmu otpevao, dobio bih gajbu trulih rajcica pravo u celo

Naravno da se izgled cele price podrazumeva u svakom slucaju... A mozda i ne ( pozvao bih se na MEGA-SEGA HIT - Vladimir Daničić - Jedina Si Ti Rođena Za Mene )

Prvo - postoje slucajevi kada pesma unese nesto novo u postojeci sablon i sama postane sablon - tada minimalna reklama (sta je uopste minimalna - yt, malo TVa mozda...) uspe da je izgura, ljudi je traze po radijima i pesma postane - hit

Drugo - osrednja pesma - tako reci cist sablon - nagruvan, svakih 5 minuta na radiju i TVu, jer je autor/ka platio/la i dobar spot, izgled i opet - hit

Trece - pesma ne mora da bude dobra, ne mora ni da bude kvaliteta sablona, moze nesto sasvim ispod proseka, pevacica ne mora ni da zna da peva, ali zato pevaljka izgleda za sve pare i mesa i sta znam sta radi sa publikom (dakle scenski nastup uzivo) i nastane - hit (?) Dok po crnoj gori "poznate face sa pinka" imaju po par ljudi - ona napuni diskoteku do zadnjeg mesta. Po nemackama i svajcarskama uzima para da se ukenj*s... Opet malo reklame, da ljudi vide (malo TV, YT) Kako to objasnjavate ?!

Pesma mora da bude nesto od ova tri slucaja, ali moraju da je ljudi cuju/vide nekako...

Ne sme da bude nista mnogo ispod proseka, ne sme da bude vec sto puta izrabljena tema i mora da ima ciljnu grupu koja cini vecinu. Sta vredi dobar metal bend kad 1. Sve metal pesme prosecnom laiku zvce DZDZDZ 2. Malo ljudi ce ga slusati (vrlo uzana ciljna grupa, bez banke u dzepu) 3. Mnogo je napadan... Metal sam uzeo samo kao primer. Pustite vi filozofiju intelligent drum&base, jazz za akademije i akademske rasprave o harmonijama...

Smejte se vi Ekremu, ali on je bio dugo ocekivano osvezenje i razbijanje monotonije - kakvo-takvo, znaci deset puta veci shok od tamo neke Lady Gage i pre toga Katy Perry, a bogami i Karleuse - kad smo kod folkera Covek je objasnio svima

Rezime: Narod bre 'oce zabavu, a ne dobar mix i sta ti ja znam sta...

Last edited by psionic; 18-07-2011 at 07:33 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2011, 07:50 AM   #60
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Koji li je ovo stadijum....

To je stadijum zajebancije.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules