Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-07-2011, 01:16 PM   #51
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

Default Re: VST drums 2011..

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Evo jedne zezalice sa Addictive drums... Neki bossa-jazzy demoncic... Bice za 10 min...

Prvi put je eto, upotrebljivo ispalo... To, i slanik koji sam snimio kao shaker...

http://dl.dropbox.com/u/36652056/Ste...bosa%20MIX.mp3
Ovo je bas dobar zvuk bubnja.
Je l' mozes objasniti koje elemente ili koji set Addictive-a si koristio ?
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2011, 03:27 PM   #52
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ono sto sam A.D. klasicno ucita, nemam pojma sta je i menjao sam kick i snare... E sad, opet pojma nemam sta je...na drugom kompu je...sve pogaseno...mislim da je kick "Pearl" a za dobos ne znam, redom, pa dok ne prosvira, a ima ih svega 4-5... More midi editinga koji kao bubnjar mrzim i ne volim...sve je misem...

Vrlo malo "room"-a, i room sam gurao u reverb, a ne kanale... Smanjio SN,BD i HH u OH za vise od pola...,sve addictive effekte pogasio normalno...

Naravno "izvezeno" sve po kanalima (Cubase5) i onda klasika...UAD Pultec...posvuda...Fab takodje...DreamVerb...Roland dimension...LA2A naravno...

Sve ostalo je "slikano" sa AT-2010... (Jazz)Bass DI... ...i naravno slanik sa morskom solju...

Sve to za neki film...

Evo je i brza verzija....

Last edited by Bockie; 31-07-2011 at 03:44 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2011, 01:15 PM   #53
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

He he, znaci interni mixer svi (naravno) zaobilaze
Od kad sam prosao tehnike snimanja bubnja i njihov mix, mnogo mi je lakse i logicnije da miksam i programiran bubanj preko eksportovanih traka.

Lepo zvuci ovaj jazz miks.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2011, 12:46 AM   #54
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Da, ali cim bi ovde uslo malo da se gruva (a addictive bih rekao i jeste zamisljen kao malo heavy) - ode mas' u propast... Cim zalepis elektricnu ili nesto...bubanj tone u slici... Ovo ovako moze, kad je svega 3-4 kanala osim bubnja i kad je "pipkanje"...jazziranje i tako... ...I Seal-ov album je isto takav... ...nema 2 postena snare-puncha na celom albumu, sve je gudio bubanj...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2011, 11:06 AM   #55
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Uh.. dobar ovaj Stevan Slate
Old 17-08-2011, 09:55 PM   #56
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Da, ali cim bi ovde uslo malo da se gruva (a addictive bih rekao i jeste zamisljen kao malo heavy) - ode mas' u propast... Cim zalepis elektricnu ili nesto...bubanj tone u slici... Ovo ovako moze, kad je svega 3-4 kanala osim bubnja i kad je "pipkanje"...jazziranje i tako... ...I Seal-ov album je isto takav... ...nema 2 postena snare-puncha na celom albumu, sve je gudio bubanj...

Word! Ovako treba da puca snare!

http://www.youtube.com/watch?v=P-7UG8r9Xcw
Elf is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2011, 03:37 PM   #57
magnum
Senior Member

Evo da se i ja nadovezem na ovu temu koja me veoma zanima. Imam moj licni studio. Sviram bubanj i u studiu mi stoji jedan set kojeg koristim samo za svrhu u smislu vezbanja, snimanje bubnja itd..inace set je elektronac Roland padovi i rampa, a modul tdw-20. Mogu vam reci da sam probao dosta VST drums, Superior, EZ drumer itd..i sve ih je usio TDW-20 verujte, ali i cena je mnogo veca doduse. Mene interesuje kaji bih mogao Vst da koristim za live svirku (malo me to interesuje) koliko sam cuo najvise mi se svidja i po zvuku i zbog laganog rada Adicctive drum !
magnum is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 01:22 PM   #58
Seller
Member

Mozda ce vecini zvucati smesno, ali ja vec godinama, pored svih novih preglomaznih virtualnih bubnjeva, koristim "LM-4 MarkII". Iako izgleda neugledno, vrlo je intuitivno napravljen, jako malo zahteva od kompa, jednostavan za rad i veoma mocan. Ja u njemu veoma brzo "napravim" set za odredjenu namenu tako sto iz svoje, vise godina formirane banke , importujem semlove na zeljene padove, podesim sve parametre koji su mi potrebni i takav set sacuvam zajedno sa numerom u cubase projektu.

Da ne duzim mnogo, evo link http://www.kvraudio.com/db/184

i fotka:

Seller is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 01:47 PM   #59
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

seller nece zvucati ni malo smesno. i meni je on dobar skroz. ja verujem u sve sto je steinberg napravio. sad koliko koristim koristim , al..
branoy is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 11:46 PM   #60
Seller
Member

U cubase 5 imam mali problem sa LM4. Ranije (u Nuendu 3, koji sam do skoro koristio, i mozda se na njega ponovo vratim iz vise razloga) mi se prilikom importovanja semplova u LM4 otvarao prozor koji je u dnu imao "play" dugme, tako da sam mogao odmah da cujem kako odredjeni sample zvuci, pa kada mi to sto cujem odgovara, kliknem na "import". Kod cubase-a 5 nema vise tog "play" dugmeta, a priznacete da je to veliki problem kada treba izabrati pravi od nekoliko stotina ili hiljada dobosa ili kickova, i drasticno utice na efikasnost prilikom rada.
Takodje se ne snalazim sa ucitavanjem i "sejvovanjem" preseta u cubase 5. Ne mogu da se snadjem u prozoru koji mi se otvori i nudi gomilu opcija razvrstanih po raznoraznim kriterijumima, ali ne nudi izbor foldera u koji hocu nesto da sacuvam, ili iz kog zelim nesto da ucitam.Moze li neko da objasni kako se time rukuje.

Last edited by Seller; 01-09-2011 at 11:49 PM.
Seller is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules