Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-01-2010, 12:43 PM   #51
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Re: iPhone- utisci posle godinu dana

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
he he he ..krenulo pljuvanje, tabanje...ha ha

Alo ljudi - KO IMA VREMENA da se drka sa "hakiranjem / otljucavanjem / jailbrekovanjem itd.."???
90% aplikacija su ?0.59 (PolaEura!!)
Moje vreme kosta vise od toga - a da ne pricam sto je bolje da se radi neki biznis / okrecu pare / radi muzika...nego da se gubi vreme na to!!

Kupis ili dobijes telefon, skidas (za smesne pare) aplikacije (koje zbog toga sto nisu hakovane, nemogu da ti sjebu telefon) i zivis zivot!!

@ Sumanut - sta si mislio kad si rekao"gde ti zivis?" po-objasni malo, please...
Pa upravo to... sama izjava da telefon koji treba da platis par stotina evra ima program za hack koji je "user friendly" je imbecilna...

Pa onda i kad ga hakujes je bio problem da ne radi WiFi i YouTube, pa i za to onda nema problema jer imas Hack fix i za to.
I to sto nemas Bluetooth menager nije problem, samo treba da se instalira Cydia i onda da instaliras BT.
Ljudi prevelika je to zajebancija za telefon koji toliko kosta!!!
I ne znam sto se ljudi tako pronalaze u tome sto sam izjavio da vecina onih koji imaju (ne svi!) iPhone KOD NAS su debili... pa i ja sam ga imao?! Navuce se covek, jbga, lep je, hvale ga, svi ga imaju, ovaj film, onaj film, sto da ne?! Stvar je u tome samo sto sam ja smogao snage da sam sebi priznam da sam debil jer sam dao preko 400 evra na telefon koji treba da hackuje (koji ce mi qrac to u zivotu!?!) a vecina to izgleda ne moze... sto bi ja uopste pa morao da znam da hackujem telefon koji kosta 400 evra?!

iPhone ima smisla samo u DaBear-ovom slucaju...
P.S. DaBear, Sumanut je ono napisao zato sto je to kako ti koristis iPhone ovde je jos uvek misaoni pojam... iPhone-ov potencijal i snaga izmedju ostalog i jesu u tome sto je na flat rate internetu tako da i ovde kad bi bilo toga, to bi bila druga prica. Ovde ga covek plati debelo, jedva ga pokrpi da radi, a onda od te zabave o kojoj prica nema ni 20%. O loto-u i placanju racuna preko iPhone ovde mozemo svi samo da mastamo dok cekamo na salteru... kad bi svaki dan u busu proverio mail i iscitao dnevne novine i kao ti vrteo YT i gledao prognozu, verovatno bi mi konfiskovali stan radi prinudne naplate racuna posle mesec dana, jer je ovde internet zbog cene prakticno neupotrebljiv, a samim tim i iPhone gubi na upotrebljivosti i poenti koje ima u tvom slucaju... da se razumemo, da sam na tvom mestu imao bih dva, ali ovde je to, po mom misljenju skupa igracka (ogradjujem se od onih koji mu zaista nalaze namenu, poput onog decka koji razvija aplikacije i sl.) Ovde ga uglavnom furaju likovi koji ne znaju ni da ga napune, znam ribu koja ima dva, jedan crni i jedan beli, jer nije mogla da se odluci, vaga je u horoskopu!?!?! i koristi ga samo za poruke i pozive nazalost znam jos puno slicnih primera, daleko vise takvih nego pozitivnih i zato sam se usudio da kazem da su vecina debili...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2010, 01:02 PM   #52
dandi
Member

Quote:
he he he ..krenulo pljuvanje, tabanje...ha ha

Alo ljudi - KO IMA VREMENA da se drka sa "hakiranjem / otljucavanjem / jailbrekovanjem itd.."???
90% aplikacija su ?0.59 (PolaEura!!)
Moje vreme kosta vise od toga - a da ne pricam sto je bolje da se radi neki biznis / okrecu pare / radi muzika...nego da se gubi vreme na to!!

Kupis ili dobijes telefon, skidas (za smesne pare) aplikacije (koje zbog toga sto nisu hakovane, nemogu da ti sjebu telefon) i zivis zivot!!

@ Sumanut - sta si mislio kad si rekao"gde ti zivis?" po-objasni malo, please...
ja imam vremena, mogu da odvojim pola sata za to jednom u godinu dana...
Ko nema vremena i cije je vreme toliki novac, kupi neki poslovni telefon a ne iphone koji je prvenstveno zabavni...i nema potrebe da niko drzi predvanje o aplikacijama i sta kome trebe i ko koristi na pravi nacin.. inace ako te interesuje neka aplikacija slobodno pitaj
http://img294.imageshack.us/img294/6016/sprite7.jpg
fotka cisto kao dokaz da je jos jedna glupost da neko jailbrejkuje telefon radi hackovanih aplikacija

@zmaj
Covece ocigledno nemas pojma o cemu pricas...
Ili ti je zapao neki skart ili blage veze nemas oko telefona.. Ja sam jailbrekovao telefon ne da bih koristio hack aplikacije jer je to glupost vec iz razloga sto sam mozes da pravis izgled telefona i tepe preko winterboarda i sto postoji dosta aplikacija u cydiji koje ti omogucavaju podesavanja do detalja..
A da wifi ne radi je jos jedna u nizu gluposti koje si izneo...
i ne radi se ovde da li je neko podjen iznosenjem ovakvih tvrdnji, iskreno mene bas briga, nego jednostavno nije istina.. ako ti ne znas da koristis telefon ne znaci da je sranje.. ja nisam imao nijeda od tvojih navedenih problema.. Ko je onda debil od nas dvojice? verovatno niko, samo ti ne znas o cemu pricas..

Last edited by dandi; 25-01-2010 at 01:18 PM. Reason: tupo 2
dandi is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2010, 01:16 PM   #53
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Evo sinoc (kao za inat!) - zaglavi se iPhone!
- nemogu sam da ga resetujem preko iTunesa.
- odem na internet, Apple Store - rezervisem vreme da pogledaju (nemozes samo da banes, tipa "ja dosoa, fon ne radi!")
- dobijem vreme 11:50
- odem u Apple Store 11:48
- zenska (sa iPhone-om) pogleda u iPhone (neka tabela) i dovede me da sednem kod lika na "Genius Bar"
- lik ga pogleda, ubode u Mac, dva testa obavi - Mac kaze"ovaj iPhone nemoze da se restartuje"
- lik kaze: istekla ti garancija pre 3 nedelja, ali nema veze. izvadi novi, prebaci SIM i doda mi jos 3 meseca garancije (!?)
- ja izadjem u 12:05
- u studiju ga zabodem u Mac, pritisnem "restore" i on vrati SVE sto sam imao kao u starom telefonu

civilizacija i elegancija

Lepota iTunesa - ceo back up je u njemu:
Slike / muzika / video / notes / kontakti / aplikacije / sve sve NA JEDNOM MESTU.

@ Dandi - meni je iPhone poslovni telefon! Bavim se muzikom / videom / televizijom - on ima muziku / video i aplikacije koje mi za to trebaju., plus email i ostalo !!
Biznis telefon je telefon sa kojim radis biznis!! Model je nebitan..he he

Last edited by DaBear; 25-01-2010 at 01:21 PM.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2010, 01:20 PM   #54
dandi
Member

najbolje od svega sto vrati i sms poruke i notes i podesavanja i raspored u kalendaru, recent calls...
Old 25-01-2010, 02:04 PM   #55
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Dandi, da se razumemo, nisam ti ja nikakav iPhone-mrzac, a znam i takvih...

Moja je greska, BUG je u vezi GPS i YouTube a ne WIFI i YouTube kao sto sam ja rekao, verovatno greska u mojoj brzini jer kucam ad hoc... na geohot-ovom sajtu imas i fix jer nije u pitanju samo moj "skart" vec je to manje vise cesta pojava na 3.1.2 ... ali kao i da je vazno da li zajebava jedno ili drugo, vazno je da nesto zajebava... i ovo ti ne pricam napamet vec iz iskustva,i to ne samo mojeg
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2010, 02:10 PM   #56
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Last edited by Igor; 25-01-2010 at 02:16 PM.
Igor is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2010, 02:45 PM   #57
dandi
Member

Old 25-01-2010, 03:00 PM   #58
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Evo sinoc (kao za inat!) - zaglavi se iPhone!
- nemogu sam da ga resetujem preko iTunesa.
- odem na internet, Apple Store - rezervisem vreme da pogledaju (nemozes samo da banes, tipa "ja dosoa, fon ne radi!")
- dobijem vreme 11:50
- odem u Apple Store 11:48
- zenska (sa iPhone-om) pogleda u iPhone (neka tabela) i dovede me da sednem kod lika na "Genius Bar"
- lik ga pogleda, ubode u Mac, dva testa obavi - Mac kaze"ovaj iPhone nemoze da se restartuje"
- lik kaze: istekla ti garancija pre 3 nedelja, ali nema veze. izvadi novi, prebaci SIM i doda mi jos 3 meseca garancije (!?)
- ja izadjem u 12:05
- u studiju ga zabodem u Mac, pritisnem "restore" i on vrati SVE sto sam imao kao u starom telefonu

civilizacija i elegancija

Lepota iTunesa - ceo back up je u njemu:
Slike / muzika / video / notes / kontakti / aplikacije / sve sve NA JEDNOM MESTU.

@ Dandi - meni je iPhone poslovni telefon! Bavim se muzikom / videom / televizijom - on ima muziku / video i aplikacije koje mi za to trebaju., plus email i ostalo !!
Biznis telefon je telefon sa kojim radis biznis!! Model je nebitan..he he
Heh..Ili si jednostavno mogao da drzis Home + Power dugme 5 sekundi i uradis hard restart..Tada MORA da se restartuje..
Podrzavam tvoju teoriju da su aplikacije jeftine i da je sve to super u civilizovanom svetu, ali srbija (nazalost) jos uvek nije u "civilizovanom" delu sveta..Prvo, uopste ne mozes da koristis iPhone na "standardan" nacin, nego moras da ga jailbreakujes i otkljucas ukoliko zelis da koristis ovde..
Dok sam bio u USA, sve je to funkcionisalo extra, ali verovali ili ne, tamo ima jos vise noobova koji zaista ne znaju za cega ce im iPhone..Tamo ne kupuju ni da bi se hvalisali, nego cisto zato sto su "culi" da je dobar ..
Sta reci..Ja volim sve proizvode koje kupim da znam da koristim maksimalno..Ja sam onaj od retkih koji citaju manual-e za svaki sekvencer, skoro svaki plug-in i volim da istrazujem i citam o gadget-ima i tehnologiji. Znam da svi ljudi nemaju vremena za to, ali sa jedne strane, to mi je na neki nacin profesija, a sa druge strane neka sam i IT geek ..Ipak, mislim da ljudi malo treba da prouce svoje uredjaje, pre nego sto se desi neka sitnica pa odmah "otrce" u servis (Da Bear, ovo se ne odnosi na tebe )..Barem da malo progoogle-aju i naci ce resenje za 90% problema na svojim tehnickim uredjajima..ucite ljudi

pozdrav
euphoric is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2010, 03:18 PM   #59
dandi
Member

ili jednostavno kupis odmah otkljucan iphone...
Old 25-01-2010, 07:22 PM   #60
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by euphoric View Post
Heh..Ili si jednostavno mogao da drzis Home + Power dugme 5 sekundi i uradis hard restart..Tada MORA da se restartuje..
Podrzavam tvoju teoriju da su aplikacije jeftine i da je sve to super u civilizovanom svetu, ali srbija (nazalost) jos uvek nije u "civilizovanom" delu sveta..Prvo, uopste ne mozes da koristis iPhone na "standardan" nacin, nego moras da ga jailbreakujes i otkljucas ukoliko zelis da koristis ovde..
Dok sam bio u USA, sve je to funkcionisalo extra, ali verovali ili ne, tamo ima jos vise noobova koji zaista ne znaju za cega ce im iPhone..Tamo ne kupuju ni da bi se hvalisali, nego cisto zato sto su "culi" da je dobar ..
Sta reci..Ja volim sve proizvode koje kupim da znam da koristim maksimalno..Ja sam onaj od retkih koji citaju manual-e za svaki sekvencer, skoro svaki plug-in i volim da istrazujem i citam o gadget-ima i tehnologiji. Znam da svi ljudi nemaju vremena za to, ali sa jedne strane, to mi je na neki nacin profesija, a sa druge strane neka sam i IT geek ..Ipak, mislim da ljudi malo treba da prouce svoje uredjaje, pre nego sto se desi neka sitnica pa odmah "otrce" u servis (Da Bear, ovo se ne odnosi na tebe )..Barem da malo progoogle-aju i naci ce resenje za 90% problema na svojim tehnickim uredjajima..ucite ljudi

pozdrav
to sa drzanjm sam probao (naravno) ako si procitao...a probali su i mrmoti u Apple stotre-u dok mu nije izasla poruka "ovaj iPhone NEMOZE da se restartuje!!"

Za citanje manuala imas 5+ !! tako treba!
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules