Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-01-2010, 06:59 PM   #51
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Re: Mo?emo li mi ovo?

Ministarstvo kulture, ili...
...Pokrajinski sekretarijat za kulturu!

Jer, oni sigurno imaju novca, i daju ga za raznorazne projekte pospešivanja, integracija, asimilacija, anti-destabilizacija, identifikacija...

Last edited by Igor; 08-01-2010 at 07:08 PM.
Igor is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2010, 03:55 PM   #52
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
BBC NE PRAVI sampling CDs ako im ministarstvo kaze!
Oni proizvode strasno mnogo radio emisija i TV programa ZA KOJE IM TREBAJU TI EFEKTI. I posto su vec tu - zasto da ih i ne prodaju.
Ako si obratio paznju, rekao sam (STARI EFEKTI) , znaci nesto sto i nije neki kvalitet...a nove jos uvek cuvaju za "internu upotrebu!".

e nikako da okoncamo ovo...ja u klin...vi u "ministarsko / kulturnu plocu" !!
Ma dobro shefe, nije ni bitno, ajde, jebi ga ne znam ni ja vec kako to ide formalno, ali je poenta da tako nesto tamo postoji a ovde ne, a eto po mom skromnom misljenju to je stvar koja jeste mala, ali moze sa jos 5000 malih stvari biti znacajna...
Bas zato sto smo mala zemlja, sa brojem stanovnika kao London, manje - vise i sto i to da nemamo?! Ja samo konstatujem da i to treba, i da mislim da je resivo...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2010, 03:58 PM   #53
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Ministarstvo kulture, ili...
...Pokrajinski sekretarijat za kulturu!

Jer, oni sigurno imaju novca, i daju ga za raznorazne projekte pospe?ivanja, integracija, asimilacija, anti-destabilizacija, identifikacija...
...tolerancija, multikulturalnost, jeste...

Old 09-01-2010, 09:28 PM   #54
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Hej Big, i svi ostali!
Evo i predlo?ka za korak dalje...
Naime, gradski sekretar za kulturu u Novom Sadu je DIRIGENT po struci!!!
Čovek se zove Andrej Bursać i shodno svojim novinarskim vezama mislim da bih mogao zakazati razgovor sa njim.
Ali bih voleo da prethodno izdefini?emo ?ta (ćemo mu predlo?iti), ko (će od nas ići), i kako (ćemo se postaviti u slučaju ovakvih ili onakvih odgovora)...
Dakle, organizacija...
Old 09-01-2010, 09:39 PM   #55
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Osim toga, ?eleo bih da znam ko bi ovde poput mene ovo hteo da uradi VOLONTERSKI...
...odnosno, da li imamo "kritičnu masu" Rumovaca koji su za to da se eventualno odobrena sredstva za projekat namene isključivo za honorare izvođačima i producentima?
Čist entuzijazam, ni?ta interesi!!!!
Old 10-01-2010, 02:46 PM   #56
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Nemam neke skupe majkove i preampe, mozda mogu nesto da potrazim ili nadjem cak sponzora za to,sto da ne.

Mogu da ponudim seckanje,ciscenje i obradu materijala...

Old 10-01-2010, 03:05 PM   #57
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Možemo li mi ovo?

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Hej Big, i svi ostali!
Evo i predloška za korak dalje...
Naime, gradski sekretar za kulturu u Novom Sadu je DIRIGENT po struci!!!
Čovek se zove Andrej Bursać i shodno svojim novinarskim vezama mislim da bih mogao zakazati razgovor sa njim.
Ali bih voleo da prethodno izdefinišemo šta (ćemo mu predložiti), ko (će od nas ići), i kako (ćemo se postaviti u slučaju ovakvih ili onakvih odgovora)...
Dakle, organizacija...
Budi svestan da traje globalna ekonomska kriza da neces dobiti ni pinchike. Znam iz prve ruke jer jer odbijen jedan projekat u kome sam uchestvovao koji je prosle godine odlichno "prosao" i obecana je duplo veca lova... Chisto da ti ushtedim malo vremena... Ne podrivam ideju uopste i mislim da je okej (mada i dalje ne kapiram tvoj "poriv" itd. i da ti je toliko stalo do nacionalnog blaga itd.). Il ti je jaaako dosadno ili ne znam. Jer "normalno" je da imas neki svoj interes u tome, ne postoji tako nesto kao taj chisti entuzijazam (osim ako nisi dete)... Ne zameri mom skromnom misljenju, ali mislim da je ideja da Rumski forum iza toga stane i istera to do kraja mnoooogo realnija nego tvoja (i da ce tako i biti ako uopste i bude), koja je jos uvek na nivou humanistichke ideje o ochuvanju identiteta naroda sa ovog prostora. Bez lichnog interesa (koji nije nuzno finansijski) od toga nema nishta. To mogu da potpisem
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2010, 03:55 PM   #58
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Dugo posmatrah ovu temu, pa resih da se upustim u dijalog sa mojim komentarom.

Osnovna ideja, Igore, ti je jako dobra. Ima jedan problem, a to je ugao gledanja na tu ideju, sto je zapravo i glavni razlog ovolike diskusije na tu temu.

Prvo, moj licni stav je da postoji realna potreba za takvim Sampling CDom i da bi to naslo svoju publiku, mozda ne u nekim masama i kolicinama ali sigurno bi.
Kao primer navodim moje starije kolege iz Radio NS ( studioM) koji su kupili za nekih (70 eura) semplovanu biblioteku cimbala za Kontakt koju su napravili neki rumuni. KAda sam ih pitao sta ce im pored pravog cimbala i silne opreme koju imaju odgovor je bio "jako je tesko naci dobrog cimbalistu i dobar instrument tako da ovo vrlo dobro zavrsava posao" . Nemate predstavu koliko se numera sa cimbalom snimi godisnje samo u radio NS, a sta je sa ostatkom... Madjari, Rumuni, Hrvati.....
Komercijalno tambura ima jos veci potencijal, i ako uzmemo u obzir da bi nam tamburaski orkestar zazvucao kako treba ima tu jako puno parametara koju vecina studija ne moze da ispuni...itd. Ovo je sto se tice komecijalnog muzicarskog dela bez ikakvog osvrtanja na kulturnu i narodnu bastinu, ministre BBC...itd.

Posla oko pravljenja te biblioteke ima DOSTA, ali najtezi deo i najdugtrajniji je (iz licnog iskustva) progamiranje tih semplova u multisampling patcheve da bi ceo posao imao smisla i sama idejna priprema ( sta tacno hoces da prezentujes u toj biblioteci) . Sto se opreme tice nije nista skupo i spektakularno.

A sad drugi ugao gledanja.
Ovde su neki ljudi jako pomesali licni "patriotizam ili ne patriotizam" i mrskost prema svemu sto ima sa tradicijom i srpskim, ili bilo kakvim nacionalnim pitanjima i licnu rezigniraznost i bes prema svojoj drzavi i naciji ( opravdano i ne opravdano) .
Velika je tuga sto su Srbi jedan od vodecih naroda ( ako ne i prvi i jedini) kada treba da se sere po samom sebi i po svemu sto je deo identiteta ( iskonskog ili istorijski naturenog ili preuzetog). Ako cemo da se ( opet i po ko zna koji put poredimo) neka to opet budu jebeni englezi, onda treba da sednemo i napravimo tu CD biblioteku jer doticno ostrvsko pleme JAKO drzi do svoje istorije i ocuvanja iste, a zasto onda ne bismo i mi kada imamo istorije koliko i oni sami???
Srpska istorijska bastina je ogromna, i vecina stanovnika ove drzave nije toga svesna i treba da nas je sram sto nemamo makar fundamentalno postovanje prema istoj kada je vec na poznajemo ( ili ne zelimo da je poznajemo). Ja licno, mislio sam da poznajem ali kada sam seo udjem u materiju malo dublje shvatio sam da nemam blage veze.
Jedan komercijani muzicar, vlasnik studija ili neko ko je u "muzickoj industriji" u Srbiji ne moze da shvati realnu potrebu za ovakvim prozivodom jer on to samo gleda iz svoje ekonomske vizure ( sto je sasvim ok), za razliku od nekog akademskog muzicara, profesora, etnomuzikologa.....itd. cije je zivotno ( ekonomsko ) zanimanje upravo tradicija!!.
Ako u jebenoj Americi mozes da budes doktor nauka na temu "sexualnog zivota vinske musice iz katalonije" i da budes priznat i da zivisi od toga jako dobro, zasto onda da u Srbiji ne zivimo od izucavanja muzike ovog prostora i katalogizaicije iste...da nije mozda sramota baviti se time?

Licno , zabole me za engleze, italijane, turke, madjare.......Kada bi svako seo i uradio nesto na svom licnom planu u svojo sredini i potrosio koju grasku znoja u cilju da se potrudi da nesto promeni na bolje, a ne grasku znoja od Drkanja qrca i palamudjenja mi bi smo ziveli u vrlo dobrom i zdravom drustvu .

Mesaju se decenijsko nezadovoljstvo, licne frustracije, politicki stavovi i sve ostale stvari koje realno nemaju mesta ovde na forumu.
Ako nekome od vas ne pada na pamet da radite CD bibliteku i smatrate da je to gubljenje vremena to je sasvim OK, ali Vam ne daje za pravo da lopatate i serete po necijoj ideji.
A, ako neko od Vas zeli da pravi CD biblioteku neka onda sedne i pocne da radi na tome, pa ce se uz put put pojaviti ljud koji dele slicno ili isto misljenje pa ce te ideja do kraja i prerasti u nesto.

Buduci da u celom tom poslu oko CD nema nikakvog bogatsva koje se moze zaraditi a posla preko glave, pocnite da radite pa tek onda pitajte da to moze ili nekom treba jer na kraju krajeva zasto sve mora da bude vezano samo za pare.

Jesu bitne ali ne i presudne, da su nam kojim slucajem potrebne pare da bi imali ideje ovaj svet bi bio jedna velika PUSTARA!!!!!

"Samo " pocnite da radite

Eto, osrah se i ja pa mi je lakse
Old 10-01-2010, 04:10 PM   #59
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Pa da...Englezi su "svoje nacionalno blago - The Beatles" uradili u vidu Fab Four virtualnog instrumenta....!!
Al' za malo - uradili Amerikanci (East West)...i to mora da se plati !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2010, 04:22 PM   #60
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Radim neku emisiju za privatnu tv-produkciju već tri i po godine, u kojoj mi je obaveza da izbacim samo oko 18 minuta govornog materijala koji će se rimovati, dakle, prilično zahtevno ludilo koje mi uzima ?est dana u nedelji od jutra do mraka...
Hoću reći, vremena imam malo, ali ono koje se bude na?lo koristiću da osmislim nekakve moguće "parametre" za kretanje ove priče u pravcu Moritz-ovog foto-tekstualnog-fini?a pa se čujemo ljudi!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules