Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-11-2009, 03:18 PM   #51
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Default Re: Bubanj pomoc

Da, razumem to ali ajde da gledamo to nezavisno od vst-a i bubnja. Da li postoji komanda da se sa bilo koje midi trake ekstraktuje odredjeni notni sadrzaj?
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2009, 03:22 PM   #52
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ajd malko i sam potraži, evo sve što pitaš se lako iskopa. Ako ti ne treba automatsko razbucavanje celog bubnja na pojedinačne kanale, nego samo određene note, selektuješ prvu notu u nizu (recimo kick) i klikneš desnim dugmetom na midi editor, pa zatim select pa u select meniju izabereš equal pitch i on ti je selektovao sve kikove u tom midi partu. Odatle je lako, cut-paste u drugi kanal i eto ti ga.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2009, 05:39 PM   #53
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Hvala na odgovoru. Ali imam i jednu primedbu. Ljudima na ovom forumu (ili bar meni) cesto bude neprijatno da ovde postavljaju pitanja. Zbog mogucih mrzovoljnih odgovora tipa "imas dugme search pa potrazi", "izguglaj sam" i sl. iskreno radije bih ostao u neznanju nego ovde postavio pitanje. A veruj mi da sam odgovor na ovo pitanje dugo trazio, e sad, mozda sam glup pa ga zato nisam nasao. Pozdrav
Old 13-11-2009, 06:13 PM   #54
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by VladaNS View Post
Hvala na odgovoru. Ali imam i jednu primedbu. Ljudima na ovom forumu (ili bar meni) cesto bude neprijatno da ovde postavljaju pitanja. Zbog mogucih mrzovoljnih odgovora tipa "imas dugme search pa potrazi", "izguglaj sam" i sl. iskreno radije bih ostao u neznanju nego ovde postavio pitanje. A veruj mi da sam odgovor na ovo pitanje dugo trazio, e sad, mozda sam glup pa ga zato nisam nasao. Pozdrav
Ovaj forum ljudi dozivljavaju kao svoj dom i normalno je da se ponasaju "lichno" i ne chesto mrzovoljno
Shalu na stranu, primedba moze biti na mestu ali i pitanja prerastu u sledeca pitanja i pitanja i na kraju se dodje i do masteringa chak//

Last edited by silicon science; 13-11-2009 at 06:16 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2009, 06:46 PM   #55
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Mnogi forumi imaju podforume tipa "Newbies" gde mogu se postave ta jednostavna i glupa pitanja a de se niko ne ljuti. S obzirom da je rumski namenjen sirokom spektru ljudi od hobista do profesionalaca ne bi bilo na odmet ubaciti tako nesto.
Old 15-11-2009, 07:03 PM   #56
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

nema ljutnje, svašta. Ja sam samo potencirao vrednost samostalnog istraživanja kao načina razmišljanja, jer mislim da je preduslov svakog napretka. Ti si pitao 2 stvari koje nisam znao nego sam u 3 poteza mišem uspeo da nađem odgovor. Uopšte nisam nikakav genije, niti želim da kažem da si ti lud, već samo da potenciram da ako nađeš pravi način razmišljanja u traženju odgovora i rešenja, čuda su moguća. To ne znači da niko ništa ne treba da pita. Jako se često na forumu čuju dobra pitanja, za čije je odgovore potrebna expertiza i dugogodišnje poznavanje materije, e to je onda prava vrednost foruma, gde se ljudima olakšava i razmenjuju. To sa googlanjem i search opcijom nije nikakav odjeb nego najkvalitetnija sugestija koju ti neko može dati. Upoznao sam vremenom gomilu ljudi i kolega koji uopšte ne pišu na forumu, već samo isključivo čitaju i doživljavaju ga kao magazin korisnih informacija, jer su manje više sva početnička pitanja već postavljena više puta i jako kvalitetno odgovorena. A onda se pojavi neki car i pita kako da povežem klavijaturu sa kompom. E onda stvarno stekneš odbrambeni mehanizam izbegavanja toga.
Uživaj, čitaj, uči, istražuj i ne shvataj ništa lično
Old 17-11-2009, 01:37 PM   #57
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Pa verovatno si odgovor brzo nasao jer usled dugogodisnjeg iskustva i rada na tom programu intuitivno vec znas gde se stvari nalaze. Ja sam ceo zivot radio sa drugim sekvencerom pa sam se malo pogubio. Ipak si pomogao tako da su i moje pitanje i tvoj odgovor imali smisla
Old 21-11-2009, 11:30 PM   #58
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Podjednako su iritantni i ovi koji ne zele da mrdnu doope da nesto urade sami, a i oni koji nece nista da "otkriju", jedne treba u newbies, a druge u complexus...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2009, 05:57 PM   #59
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja sam većinu svog znanja dobio za džaba te ga i delim džaba ali uskoro nameravam da promenim politiku jer imam utisak da pola ljudi nije zaslužilo ni reda slova. To nije slučaj sa gorepotpisanim gospodinom naravno, inače mu ne bih ni odgovarao.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules