Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-05-2010, 11:35 AM   #51
blags
Member

Default Re: Najbrzi gitarista na svetu?

Onako realno govoreći svi ste u pravu.Tehnika je vrlo bitna,neki je uspiju iskoristiti i prave muziku,neki kao što neko reče naprave od sebe cirkusku tačku i kopiju drugih.Google-a razumijem,ponekad su bitne note koje ne odsviras ali za to čoek treba da ego zajebe a to heh već malo teže ide kod svih pogotovo kod ljudi koji su posvetili puno vremena u nabijanju kondicije.
Koliko je tehnika bitna to sam iskusio na svojoj koži.Nikad nisam pridavao značaja dotičnoj uvijek sam što bi rekao naš narod išao uprijeko pa sad(dobro ne bas sad posto sam batalio sviranje poodavno)kad poželim da skinem iole zahtjevniju dionicu imam problem.Skinem ja to,to su ti tonovi to je ta melodija al mili brate to je za ..rac.Sve zuji,zvrči ritmički nestabilno.
Dosta toga ima veze i sa psihom i karakterom pojedinca.Eto ja sam,mogli ste iz gore napisanog zaključiti lijen. Glede ovih momaka što prže za njih respect.Respect za posvećenost vrijeme,trud i energiju koji su uložili.
Evo čovi koji imaju tehniku al‚imaju osjećaja i za feeling.

http://www.youtube.com/watch?v=veQA24I3lX4
http://www.youtube.com/watch?v=VAnv66NDZ74

A u Satrianija mi ne dirajte k`o u srce da ste me dirnul`

Last edited by blags; 19-05-2010 at 11:38 AM.
blags is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2010, 12:36 PM   #52
marcos
Member

Quote:
Originally Posted by google View Post
Slazem se. Vai ima mnogo lepsi i muzikalniji tom od Satrijanija.

Da li si slusao turneju DP sa Satrijanijem?

ne..
marcos is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2010, 01:01 PM   #53
google
Banned

Quote:
Originally Posted by marcos View Post
ne..
Preslusaj. Ja sam mislio (pre nego sto sam cuo snimak), sto nisu snimili tu turneju? Kada sam cuo, onda mi je bilo jasno sto je nisu snimili.

Preslusaj je, uporedi, pa napisi sta si cuo.

Quote:
Originally Posted by blags View Post
Google-a razumijem,ponekad su bitne note koje ne odsviras ali za to čoek treba da ego zajebe a to heh već malo teže ide kod svih pogotovo kod ljudi koji su posvetili puno vremena u nabijanju kondicije.
Tu si u pravu. Znam po sebi. Rekao sam da sam davno odustao od gitare, jer mi je bilo interesantnije da pisem muziku, a i nisam bio zadovoljan sopstvenom tehnikom.

Snio sam vise razlicitih tipova gitarista i bio sam nezadovoljan. Na kraju sam dosao na ideju da snimim samog sebe, posle 17 godina. Znam da cu jedva odsvirati, ali bar da cujem...

To je bio prvi upotrebljiv snimak, odsvirano je nesigurno, ali snimak stoji. Gitara radi po'so.

Nije proslo ni 2 nedelje, a vec sam se uobrazio i poceo da mahnito soliram... Posle sam preslusavao snimke i izbacivao sve sto ne radi, i sto smeta. Prvo su otisle "brze solaze"... Od svega u pesmi ostane tema, 1. gitara i 3-6 kratkih pasaza, koji se uklapaju a ne smetaju.

Dakle, od 4 trake koje sviraju improvizaciju od pocetka do kraja pesme, i gde treba i gde ne treba, ima najvise 10 upotrebljivih taktova, ali lepo zvuce kada se slusa. Ukoliko se ostavi vise, onda se gube i tih nekoliko lepo i pametno odsviranih...

Ali je jako tesko brisati spostveno "remek- delo", ali bolje zvuci kada se pobrise sve osim par uspelih impreovizacija. Na kraju ce slusalac pomisliti da je gitarista odlican i da ubode bas kad/gde treba, mada je primenjen metod corave koke.

Last edited by google; 19-05-2010 at 01:15 PM.
google is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2010, 01:14 PM   #54
MD
Senior Member

MD's Avatar

Ma Malmsteen je najbolji. Satrijani, Vai mi se nikad nisu previše sviđali... šminkeri...

Paul Gilbert sa svom trojicom pomete pod...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 19-05-2010 at 01:19 PM.
MD is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2010, 02:03 PM   #55
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Malmsteen je dosadan kao proliv !Vai-jev The Crying Machine moze da pokopa celu Malmsteenovu diskografiju

-"Odavde niko ne izlazi nejeban!"
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2010, 02:39 PM   #56
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

A evo vam demonstracija i tehnike i muzikalnosti:

http://www.youtube.com/watch?v=-XjaImfQK6U

Svaka cast!

-"Odavde niko ne izlazi nejeban!"
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2010, 02:45 PM   #57
google
Banned

Sva trojca su davezi.
Old 20-05-2010, 06:39 PM   #58
MD
Senior Member

MD's Avatar

Na ex yu prostorima, mi je odličan gitarist Yu grupe, stariji albumi... M.B. Kostić... e to je ton i stil...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
Old 20-05-2010, 07:44 PM   #59
google
Banned

Quote:
Originally Posted by MD View Post
Na ex yu prostorima, mi je odličan gitarist Yu grupe, stariji albumi... M.B. Kostić... e to je ton i stil...

Vaistinu! Bata je zmaj, a i zavrsio je akadmeiju, ako se ne varam... Yu grupa je sa njim i onim proslim bubnjarem (Boka?) bila sviracki bend br. 1 kakav se retko srece. Slusao sam koncert, posle albuma Od zlata jabuka, to je bila najbolja svirka najbolja koju sam cuo.

Tocak je fenomenalan, kad mu se svira... A po mom ukusu je bio i prvi gitarista Atomskog sklonista, Dragan Guzvan, imao je stila, ne znam gde je sad, ni da li je uopste ziv...

Fenomenalan gitarista je Brajan Robertson, nije iz nasih krajeva. Snimio je jedan album sa Motorhedom, ako volis HM, to im je najbolje sto su uopste odsvirali, mnogo bolje nego sto treba, tako da su fanovi bili nezadovoljni, hteli su uobicajenu buku na koju su navikli, a ovi su doveli bluzera, koji je, fala Bogu odsvirao bar taj jedan album...

Last edited by google; 20-05-2010 at 07:48 PM.
Old 20-05-2010, 08:02 PM   #60
MD
Senior Member

MD's Avatar

Taj gitarist iz Atomskog skloništa, proizvodi hand made pojačala... dosta cijenjena u hr...

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules