|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Member
|
![]()
Poslom nisam bio nekih desetak godina, ali po onome sto cujem (bar uslova rada sto se tice) nema nijedan NEVE, samo jedan SSL (ako neracunamo Breginu i jos jednu AWS900). O ICON-ima koji su novi standard u muzickoj industriji se nisam raspitivao ali verujem da je slicna situacija.
Neznam kako bi bilo koja skola kod nas mogla da pruzi tako nesto studentima kad su termini prepuni za komercijalnu produkciju. Sto se teorijskog znanja tice, mislim da ne bi trebalo da bude velikih razlika. Ostaje samo pitanje kako primeniti nauceno u sto kracem vremenu. Zato se i desavaju gore navedene rasprave, koje su po meni rezultat nedovoljnog poznavanja prakse. Stvarno, na cemu se kod nas radi rezultati su za divljenje. Respect!
#52 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Oldfield,imao je 17 godina kad je napravio tubular bells.
1973,ta je ploca izdata.Danas predstavlja najveci istorijski poduhvat na tom polju,na polju instrumentalne muzike. Ploca je KRCATA greskama,nenastimovanim gitarama,cuje se kako on dishe ... prodata u milionima primeraka... Godine 2003 pojavljuje se tubular bells reizdanje,moderni snimak sa vrhunskom produkcijom.Ploca nikad gore sranje. Ljudi ... Pojava interneta sa jedne strane dozvolila je svakom cobanu da truje ljude svacime... Sa druge strane,pomogla je mnogima da prezive. Ovaj je rad JEDNOG coveka . Nemojmo na osnovu njega ocenjivati celokupnu situaciju... nemam veze sa tim fakultetom...nisam ni citao rad....polako,smirite strasti. |
![]() |
![]() |
#53 |
Junior Member
|
![]()
@ sae_certified: O ICON-ima koji su novi standard u muzickoj industriji se nisam raspitivao ali verujem da je slicna situacija.
Stigao je i prvi ICON u ovu na?u Srbijicu...montirasmo ga i pustismo u rad na badnje veče... @ darkstar: nemam veze sa tim fakultetom...nisam ni citao rad....polako,smirite strasti. Napokon jedan smireni glas razuma... Ovim putem pozivam sve koji su zaista zainteresovani za problematiku ?kolstva u oblasti zvuka, kao i one koje na bilo koji način interesuje ?ta se ZAISTA DE?AVA I KAKO SE RADI u toliko prozivanoj, pa čak i popljuvanoj ?koli, da im ne bude te?ko, da do ?kole dođu (zaka?ite dolazak na PM), da vide u kakvim to uslovima studenti rade, kakvi se kursevi nude, kako se oni sprovode u praksi i tome slično... |
![]() |
![]() |
#54 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Neve astal imas u Zemunu (ne znam tacnu oznaku, ali nije neka mrga, mada je Neve-Neve) i imas jos jednog na Zvezdari (seriju V-51, ali mislim da taj studio vise nije tamo i mislim da mikser nije u dobrom stanju, ne znam tacne detalje). Ali, eto... Imas i 2 Neve-a! U svakom slucaju, ima ljudi koji su se odlucili za kupovinu tako zahtevnih stolova i glavobolje koje ih prate kao vlasnike istih (ne pricam u svoje ime, jer smo mi zaista imali dosta "srece"). I evo, kupljen je i jedan ICON, kako rece kolega u postu iznad, ja ne znam cije je vlasnistvo, ali imas i njega u BGu! Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
#55 |
Member
|
![]()
Iskreno mi je drago da stvari idu na bolje. Prosto mi pricinjava zadovoljstvo sto su mi podatci zastareli.
Nikako mi nije bila ideja da pljujem po nekome, narocito ne po entuzijastima koji svoje znanje zele da podele sa onima koji to zele. @AVT- Svaka cast na kupovini. Izbor ICON konzole je trenutno najbolji izbor u poslu. @svima koji su u raznoraznim skolama- Nadjite vremena za rad u nekom od vrhunskih studija makar i dzabe. To vam je jos uvek jedini nacin da se u startu priblizite visokim tehnologijama, a teorija bez prakse je nula. Znam da oni koji su u posedu ovih lepota tehnike mozda i ljubomorno cuvaju svoje znanje, ali ZANAT SE KRADE, ZAR NE
#56 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
.... da ne zaboravimo Amek 9098 i u VG studiju ..... i to je mrga od 50 i kusur kanala ..... o outboardu necu ni da pocinjem ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#57 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
VIP Member
|
![]()
koliko sam ja cuo, taj jedini ICON u Beogradu je onaj manji, jeftiniji. Nije onaj "mrgud" veliki....
|
![]() |
![]() |
#59 |
Junior Member
|
![]()
bogami jeste"mrgud" isti kao ovaj na donjoj slici...master modul + 2 fader modula od po 16 kanala...
|
![]() |
![]() |
#60 | |
Member
|
![]() Quote:
U pravu si, ICON D-Control (veliki mrgud kako ga neki ovde nazvase) je u bazi kontroler koji jedino u sprezi sa ProTools HD interface-ima (XMON, 192/96I/O, PRE) cine celinu. S obzirom da je Digidesign vlanik ICON-a i ProTools-a i da jedno bez drugog nema previse smisla dozvoljavam sebi da ICON-u dam status konzole. Ono sto ga izdvaja od ostalih kontrolera je izuzetno lepo smisljeno resenje za sve potrebe vrhunske produkcije. Sve sto moze da se kontrolise u ProToolsu nalazi se pred korisnikom u opipljivom obliku. Nema vise cinculiranja misem, gimnastike prstiju radi pritiska dobitne shortcut kombinacije... Jednostavno, sve je isto kao i nekada. Nije ni cudo sto isti oni "veliki" studiji koji su se nekada dicili svojim NEVE i SSL konzolama sada stoje u redu za svoj primerak D-Controla. Za dublju raspravu na ovu temu mozemo otvoriti i zaseban topic.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zabraniti... | idekius | Predlozi i sugestije | 8 | 03-04-2005 11:34 PM |