Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-10-2007, 11:01 AM   #51
peruzza
VIP Member

Default Re: OD PC-a DO MACA

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
Pa Logic je poznat po tome da kad izadje nova verzija, puna je bug-ova, pa onda slede update-ovi da to sredjuju, pa nesto i srede, ali obicno ne sve.

RM
Svaka nova verzija software-a ima pocetni period uhodavanja. Jbg, ganjaju ih gazde sa rokovima.
Ali, koliko ja znam, Logic7 je extra stabilna prica, prepuna opcija i, realno, prosecan korisnik jedva da iskoriscava 30-40% mogucnosti programa. Naaarocito Logic-a!!!
Pozdraw!!!
peruzza is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2007, 11:19 AM   #52
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by peruzza View Post
Svaka nova verzija software-a ima pocetni period uhodavanja.
Problem je sto to kod Logica ume da potraje...

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2007, 01:01 PM   #53
drzox
Member

Smile Re: OD PC-a DO MACA

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Samo par ispravki...

Kao prvo, mogu se koristiti PCI audio interfejsi, i rade gotovo Plug & Play (barem kada je RME Multiface serija u pitanju).

Drugo, na novijim chipsetima od 945 (a P5LD2 i to rev2.0, odnosno C, koju imas, jer jedino ona podrzava Core2) , recimo 965 i P35 instalacija se ne moze pokrenuti tako jednostavno. Potrebna je ili USB optika (dvdrw) ili eventualno SATA jer IDE kanal "nosi" third party kontroler (jmicron npr).

Trece, mogu da rade i 7100GS kartice, a evo uspjeli smo da namjestimo i 8800GTS, sto znaci da mogu razne varijacije da se prave (samo treba ogromno vrijeme, znanje i volja da se ulozi). Slazem se i dobar je tvoj prijedlog za 7600GT jer bi one trebalo inicijalno da su podrzane (nisu potrebni hackovi i tweakovi koje samo strucnjaci poput naseg moderatora kejkza znaju da odrade)...

Cetvrto, ne vjerujem da koriste Asus ili neke gotove ploce jer se i po slikama moze utvrditi da koriste neki namjenski PCB. No stoji to da se koriste intel chipseti koji se koriste i na danasnjim popularnim PC plocama (inace OSX86 verzija ne bi ni radila)

I peto, razlike u snazi su evidentne (malopredjasnji postovi se odnose na to) samo ako imate overklokovan PC (sto nije komplikovano uraditi...komplikovano je samo utvrditi apsolutnu stabilnost istog).
Od PCI kartica sam probao M-Audio i ne radi jer nemaju UB drivere,Emu1212m ne radi jer nemaju uopste drivere za MAC OSx a za ostale ne tvrdim nista .Koliko sam shvatio bitno je da imate UB drivere ,koje vjerovatno firme nece nikad napraviti za PCI kartice(cast izuzecima)
Od grafickih sam probao Nvidia 7300gs i radi u rez.1024x786 i nema daul screen
Isto vrijedi za Asus 1650 pro.Ovo je sve bez nekog posebnog Tweekinga ,samo ubacim instalacijski DVD i instaliram OSX sa natit driverima sto za nvidiu sto za ATI.Pretpostavljam da je bilo velikog napretka u posljednja 2 mjeseca i za ostale graficke karte ,ali nisam pratio.Ovaj instalacijski DVD koji ja imam skinut je sa insanely foruma i zove se nesto MAc OSX86 jas .10.4.8 za intel i Amd (nije bas ovako ali to je to).
Sleep jos uvijek nisu rijesili kao i vrijeme koje pokazuje razliku u 2 sata u odnosu na XP ukoliko imate dual boot.
Sto se tice ploca to sam vise figurativno naveo Asus misleci na chipsete i ostali protokol koji je 90% ako ne i vise isti kao i kod standardnog PC.
U svakom slucaju Logi Pro 8 radi sa mbox2 karticom i to mi je najbitnije kod OSX-a ,a inace bi ga tako rado formatirao i vratio se na dobri stari XP koji me nije prodao ni 4 puta.Navika je cudo moze OSX biti stabilniji 16 puta ali me zaboli glava od njega nakon 10 min
Pozdrav
Old 27-10-2007, 02:10 PM   #54
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Samo da vas obavestim da Leopard od sada ima i za hackitosh varijante
Poz!
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2007, 09:05 AM   #55
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ljudi budite za pocak obazrivi sa Leopardom, evo http://www.macmusic.org/news/?lang=en
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2007, 03:32 PM   #56
yoloko
Member

da li ima istine u tome da procesori na apple racunarima drugacije funkcionishu i da je zato sabir zvuka kod pravog meka bolji,

mislim pripremam se da pravim jednog hackintosha a ortak mi ovo navodi,
kao ne moze da se poredi OS-X na PC-u i Mac-u
molim vas ima li osnova za ovako neshto tvrditi???
yoloko is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2007, 03:40 PM   #57
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

pozdravi ortaka, isti je procesor, isti os, nema razlike.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2007, 03:51 PM   #58
yoloko
Member

pa taj fazon, ni meni nema logike

hvala u svakom slucaju
yoloko is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2007, 07:44 PM   #59
peraZdera
Banned

Mene licno zanima kako rade stare aplikacije (kompajlirane za Gx procesore) pod OSXom na Intelu>? Kako taj emulator odradjuje posao?
peraZdera is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2007, 09:18 AM   #60
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by peraZdera View Post
Mene licno zanima kako rade stare aplikacije (kompajlirane za Gx procesore) pod OSXom na Intelu>? Kako taj emulator odradjuje posao?
Zavisi koja vrsta aplikacije je u pitanju. Programi koji rade u realnom vremenu su neupotrebljivi, dok npr. programi tipa word procesora ili jednostavnih izvrsnih programa rade dosta dobro. Ima i dosta programa koji ne rade uopste, a tu spada i veliki broj au plagova. Inace, taj emulator se zove Rosseta.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules