Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-09-2007, 12:58 AM   #51
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Apple Logic Studio

Konacno konstruktivna rasprava....

E sada, meni neko mora da objasni sta je to zapravo midi tajming i sta je to bolje kod Logic-ovog midi tajminga?
Meni svi midiji sviraju i na Nuendu, tacno onako kako su odsvirani (ili sam ja gluv).
Da li kada kazete "midi tajming" mislite na sam midi unutar kompjutera ili mislite na sinhronizaciju sa externim spravama.
Ako smo "u kompjuteru", zanima me sta je "bolje" od "tacno onako kako je odsvirano"?

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2007, 01:07 AM   #52
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

mislimo na externe sprave!!!
roginator is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2007, 01:29 AM   #53
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Znaci, dok ne ide napolje, ponasa se identicno?
A kako se ponasa externo? Mislim, znam i vidjao sam dosta da se sprave tipa magnetofoni i kompjuteri sinhronizuju, ali da li to znaci da ako ga sinhronizujes u Nuendu gubi neke frejmove ili ispada iz synca ili sta vec?
Ne budite skrti na recima, ovo je vrlo bitno da se raspravi.

Moja pitanja se uglavnom odnose na verzije od 6 pa navise u koje nemam uvid.

Sto se zvuka tice, apsolutno se slazem sa Max-om, barem zakljucno sa poslednjom PC verzijom. Nema nikakve razlike ili sam stvarno gluv. Oko resursa ne raspravljam uopste jer tu stvarno nisam imao nikakvih problema do sada, ali me zanima da li postoji nesto od naprednih funkcija za editing kao sto je time warp u Nuendu koji je uzasno koristan, da li se sa istom lakocom rade utisavanja i fade in/out-i na partovima... Nesto tog tipa?

Na starim verzijama je bio neki problem oko delay kompenzacije, ako se ne varam...?

Old 15-09-2007, 09:32 AM   #54
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by bole View Post
ovo je toliko ne potreban komentar....

meni licno je vaznije misljenje slowstara nego moritza samo i iskljucivo zbog uspijeha u poslu... a do uspijeha se dolazi nacinom razmisljanja...

ja necu sam da procijenim sta je bolje je moze da bude skupo...

ne razumijem moritz zasto razmisljas o kupovini logica ako mozes da zavrsis posao sa nuendom ili cubaseom

Razmisljam iz prostog razloga sto sam u fazi nabavke novog racunara ( Mac - lap top), buduci da N4 jos nije gotov a ne zelim da kupujem Cubase 4 jer je to bacanje para ako uporedim sa Logic 8 paketom .

Logic ce raditi ono sto radi najbolje MIDI hardvare i komponovanje muzike, dok Nuendo ostaje sve ostalo da radi jer tu Logic nema mesta.

Sto se ostalog tice imas PM
Old 15-09-2007, 09:37 AM   #55
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Pa sto se tice MIDIJA...genenralno u svemu je tocniji...Externi Syncovi, MIDI komunikacija s SINTEVIMA I samplerima, SMPTE, MTC i MMC.....

ja imam i jedan super dodatak u MACU STEALTH PORT kojise kaci na modem i umjesto da mi unitori rade preko USBa...rade mi preko starog 422 modem porta...
TIMING ...znatno bolji......(jer USB ni na macu nje neko zlato makar je tocniji i stabilniji od PCa)

prije kad sam radio s nuendom (v3) znao mi je pojest note midija koje sam tjerao s externih midi aparata..cim je quantizacija bila preko 16 vec je bio gladan a ako je bilo vise od 20 kanala externogmidija...to je bilo grdao..to je bio jedan od razloga zasto sam poceo ucit logic.

na logicu s time nisam nikad imao nikakvih problema!!!!

sto se tice plugin delay kompenzacije...koliko ja znam tu steka...sve na kanalima i insetima s pugin delay kompenzacijom radi , ali zaboravi SENDoves HARDVAREOM kao UAD, TC......tu jos steka..i neznam dali su to rijesili u osmici...s ostalim plugovima sendovi isto rade super...

da 6 ima bolji sound!!!!!!!!
roginator is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2007, 09:42 AM   #56
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
ali zaboravi SENDoves HARDVAREOM kao UAD, TC......tu jos steka..i neznam dali su to rijesili u osmici...s ostalim plugovima sendovi isto rade super...
o:o

Quote:

Old 15-09-2007, 09:49 AM   #57
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
prije kad sam radio s nuendom (v3) znao mi je pojest note midija koje sam tjerao s externih midi aparata..cim je quantizacija bila preko 16 vec je bio gladan a ako je bilo vise od 20 kanala externogmidija...to je bilo grdao..to je bio jedan od razloga zasto sam poceo ucit logic.....

Imam MIDEX 3 ( steinber midi box) i nikada nisam imao te probleme o kojima govoris (cak ni sa crackom). Moguce je da Nuendo ne voli druge MIDI box-ove sem svojih. Sve sam to kombinovao sa VSTi i nisam imao takvih problema...iskren da budem nisam terao vise od 15 MIDI kanala
Jedino sto mi je smetalo jeste sto nije tight i sto mi nekako ljulja groove sam od sebe.
Iskreno mislim da je to vise do Win.-a i MIDI-ja .
Ne vezano za to mislim da je Logic efektivniji za midi programiranje i komponovanje....o ceni necu ni da diskutujem

Zvuk?? hm, hm....tu se necu sloziti, kao sto je Oggy i jos neko pomenuo stvarno nisam cuo nikakvu razliku...mozda gresim, ali stvarno nisam koliko god sam se trudio.
Old 15-09-2007, 10:08 AM   #58
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
mislim da je Logic efektivniji za midi programiranje i komponovanje.
Idemo dalje...

Zasto konkretno?

Old 15-09-2007, 10:57 AM   #59
milos
Pro Member

milos's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
J
Moj prvi susret sa Logicom je bio sa verzijom Platinum, a poslednji pokusaj da Logicu dam sansu je taj neki "poslednji za PC, 5.5.1 napr... I tada je to bilo "zbog drugih", ali me je uzasno odbijao sam interface koji je uzasno neintuitivan i licno meni, nekako gadnjikav.
Meni i nije toliko gadan
http://img250.imageshack.us/img250/1...ussetupyy7.jpg
http://img161.imageshack.us/img161/3...dingoffxy8.jpg
Ko radi puno sa eksternom midi opremom neka uzme jednu posebnu PC masinu i Logic 5 Platinum za midi + Unitor i neka syncuje to sa drugom masinom gde je Nuendo ili sta vec i tamo neka usnimava wav......

Last edited by milos; 15-09-2007 at 11:08 AM.
milos is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2007, 02:24 PM   #60
Max
Pro Member

Quote:
moje iskustvo je takvo ..ono sto sam napisao stojim iza toga!!!

ej Max kava u BG oko 20tog??????? jel moze

Naravno da moze ....

Ponesi neke Paris adat kartice

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules