|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Member
|
![]()
Mislim da uopste nema potrebe prepirati se. Mozete eventualno da skinete i prokomentarisete trek koji sam okacio. Cisto da vidimo dal je to toliko lose kao sto se prica i ako jeste da se objasni...
#52 | ||||
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
molim!!!!??? kome se ti obraća?, molim te?? na koga misli? kada ka?e? "popunjavate"?? ja sam i onako rekao da vi?e volim instrumenatalnu muziku... Quote:
Quote:
Quote:
@nESbo hvala ti ?to si na pravi način htio da me uputi? u vrline goa muzike...međutim... skinuo sam i poslu?ao ovaj goa trance adut i jo? vi?e vjerujem da ta muzika mnogo vi?e ima veze sa modom nego sa muzikom...evo i za?to: u ovoj kompoziciji nisam ni?ta interesantno čuo. Jeste da je to dosta staro, ali 10 (pa i 20) god prije njih ja sam slu?ao Kraftverk i Art of noise...koji i produkcijski i muzički imaju mnogo interesantniju muziku... Bubnjevi su u?asno smije?no i programirani i isproducirani. Bez ikakvog gruva, samo u?asno ravno (i u tempu i u dinamici) isprogramirani neki vrlo lo?i semplovi akustičnog bubnja...a kad ka?em gruv, ne mislim na funk i sl. nego u sličnom fazonu su underworld, technasia, trentemoller, ....mnogo dalje oti?li. Pored bubnjeva, tamo jo? samo čujem sintove i tb 303...i tu stoji ista priča, u?asno neinventivno odsvirani (ispregramirani) sintovi osrednjeg (vi?e lo?eg) karaktera... evo da ne bude da samo kudim, sviđa mi se jedino onaj seq bass koji se pojavljuje u 4min i 17sec... i da zaključim: pored muzike kao ?to je Weather Report, Pat Metheny, Miles Davies, (jazz, fusion), Kraftverk, Art of Noise, Frenkie Goes To Hollywood, Propaganda (stara elektronika), Underworld, London Elektricity, Pendulum, Deep Dish....(nova elektronika), Latin, Fado, Klasika, Indija............................................ .................(naravno, samo sam nabacao), ova muzika mi zvuči kao mix game boy-a i mobilnog molim vas, nemojte da se ljutite...ja (sada sam i siguran) ne volim goa kao ?to vi mo?da ne volite neku drugu muziku. Ja sam poku?ao i da napi?em neke svoje argumente, a vi ako ?elite, napi?ite protiv argumente ili sl. Ali vas molim da se suzdr?ite od o?trih riječi, ipak govorimo o kulturi... i konačan zaključak: mislim da je goa interesantana pojava, lijepa za dru?enje i tripovanje, ali je vrlo nekvalitetna i ru?na ako se posmatra sa aspekta muzičkih vrijednosti (kompozicija, groove, produkcija, ....) |
||||
![]() |
![]() |
#53 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
i da ne bude zabune, shiva-ine i rocket roll-ove postove o psihogiji sam prebacio u novi thread
poz |
![]() |
![]() |
#54 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#55 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
hm...ako je glavni moto Goa-e "PLUR illiti Peace, Love, Unity and Respect" (kako ka?e nesbo) onda je The End Of The World te?ko reprezent tog pravca...
|
![]() |
![]() |
#56 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
#57 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() mislis da nosi negativnu poruku zbog onog quota Bill Hicksa Today, a young man on acid realized That all matter is simply energy condensed and slowed to a low vibration That we are all one consciousness experiencing itself and there is no death That life is only an illusion created in the imagination of ourselves verovatno cete sada reci aha ACID! Ja ne koristim droge ali mislim da se ipak moraju imati u vidu svi aspekti sta zapravo one donose i uopste sta su takve supstance opet ponavljam za uticaj droga na ceo pravac drazava se protiva droge bori znamo kako, a izmedju ostalog i onim "droga je smrt bavite se sportom", navlaceci decu samo na isto sranje ali drugo pakovanje, a ono "u zdarvom telu zdrav duh" necu da komentarisem Last edited by yoloko; 15-11-2006 at 05:56 AM. |
|
![]() |
![]() |
#58 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
#59 |
Banned
|
![]()
ja necu da omalovažavam ničiji ukus, niti bilo koga, a i čini mi se da to ovdje niko i onako ne radi
![]() ali, moram reći nešto ovim vatrenim goa fanovima...sve je to fino, čuo sam ovaj track što je nesbo postavio...i ono šta da kažem..nije loše..ali ja stvarno ne mogu da čujem tu neku temu ili melodiju,već samo varijacije na gruv, koji i nije tako loš...a i nije neko otkrovenje...nažalost ljudi, čitav taj vaš fazon nije ništa novo pod kapom nebeskom, već samo jedna digitalizovana hipi priča...to i sami znate...sve me ovo vodi u neke dublje price i diskusije o ljudskom društvu u 20. vijeku uopšte, ali odustao sam od toga da pišem sad neki kilometarski post, jer je shiva dovoljno udavio....ah..pominju se neke chakre.."duhovnost" na acidu...skraticu post i reci cu samo "bolsesni, izopačeni i izgubljeni zapad"....kako bi se neki mudri Indijac blaženo nasmijao na tu vašu priču, ali ne iz podsmijeha... |
![]() |
![]() |
#60 | |
Psiho
|
![]() Quote:
![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 25 (0 members and 25 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |