Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Old 14-11-2006, 01:44 PM   #51
nESbo
Member

nESbo's Avatar

Default Re: "moderna muzika" i muzika za pare

Mislim da uopste nema potrebe prepirati se. Mozete eventualno da skinete i prokomentarisete trek koji sam okacio. Cisto da vidimo dal je to toliko lose kao sto se prica i ako jeste da se objasni...
Old 14-11-2006, 03:16 PM   #52
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Default Re: Snimanje bassa

Quote:
Originally Posted by SHIVA
To je vrlo lako ustanoviti. Rock i Pop glazba kao okosnicu svake pjesme imaju RIJECHI. Rijechi koje se bolje ili loshije rimuju i uglavnom nemaju ili nikakvog smisla ili su "kako smo mi cool" (hip-hop, r'n'b), "zhivot je sranje" (blues), "umri u mukama na 1000 nachina" (heavy metal) te trilijuni "volim je a ona mene ne" varijacija na jednako plitku osnovnu temu.

Rijechi, recitacije, proza, poezija zapravo nisu GLAZBA. Glazbom popunjavate "rupe" izmedju kitice i refrena s time da refren mora pocheti najkasnije 60 sekundi od pochetka stvari i mora biti lako pamtljiv.

molim!!!!??? kome se ti obraća?, molim te?? na koga misli? kada ka?e? "popunjavate"?? ja sam i onako rekao da vi?e volim instrumenatalnu muziku...

Quote:
Koliko sam shvatio ti svirash sa Balashevichem. On je za mene jedan od rijetkih kvalitetnih kantautora chiji tekstovi imaju dosta zhivotnih paralela i sadrzhe dosta gorkih zhivotnih istina. No obzirom da svirash s njim i sam znash da u pozadini odlichnih tekstova vrti 3 iste stvari od ranog mraza do posljednjeg albuma. A on je jedan od najbolji... ostali su josh loshiji po tom pitanju uz vrlo rijetke izuzetke koi samo potvrdjuju pravilo.
grije?i?...vidi se da nisi upoznat sa materijom, jer po meni kompozicije poput "Jednom su sadili lipu", "Neko to od gore...", "Bezdan"................zaslu?uju malo vi?e po?tovanja

Quote:
Vjerujem da se odgovor na pitanje zapravo sam nameche. Morali bismo odvojiti glazbu od intonirane recitacije sa glazbenom podlogom jer ovo potonje u stvari zloupotrebljava naziv glazba.
i dalje mi nije jasno kakve veze goa ima sa muzikom...

Quote:
Samim time goa malo izlazi van okvira zabavne glazbe jer je cilj zapravo promjena stanja svijesti pri chemu se glazbeni dojam chesto zanemari na ushtrb stimuliranja. U biti dobra goa je poput lijepe jednadzhbe... vishe matematika nego glazba.
jel ti ovo hoće? da ka?e? da je u GOA-i muzika u stvari pozadina za uspje?no stimuliranje?? (to u stvari JA hoću da ka?em, pa ne znam da li se sla?emo) I rekao bih (bio sam na par goa party-ja) da u tome mnogo poma?u tabletice ekstazija i sl...

@nESbo

hvala ti ?to si na pravi način htio da me uputi? u vrline goa muzike...međutim...

skinuo sam i poslu?ao ovaj goa trance adut i jo? vi?e vjerujem da ta muzika mnogo vi?e ima veze sa modom nego sa muzikom...evo i za?to: u ovoj kompoziciji nisam ni?ta interesantno čuo. Jeste da je to dosta staro, ali 10 (pa i 20) god prije njih ja sam slu?ao Kraftverk i Art of noise...koji i produkcijski i muzički imaju mnogo interesantniju muziku...
Bubnjevi su u?asno smije?no i programirani i isproducirani. Bez ikakvog gruva, samo u?asno ravno (i u tempu i u dinamici) isprogramirani neki vrlo lo?i semplovi akustičnog bubnja...a kad ka?em gruv, ne mislim na funk i sl. nego u sličnom fazonu su underworld, technasia, trentemoller, ....mnogo dalje oti?li.
Pored bubnjeva, tamo jo? samo čujem sintove i tb 303...i tu stoji ista priča, u?asno neinventivno odsvirani (ispregramirani) sintovi osrednjeg (vi?e lo?eg) karaktera...

evo da ne bude da samo kudim, sviđa mi se jedino onaj seq bass koji se pojavljuje u 4min i 17sec...

i da zaključim: pored muzike kao ?to je Weather Report, Pat Metheny, Miles Davies, (jazz, fusion), Kraftverk, Art of Noise, Frenkie Goes To Hollywood, Propaganda (stara elektronika), Underworld, London Elektricity, Pendulum, Deep Dish....(nova elektronika), Latin, Fado, Klasika, Indija............................................ .................(naravno, samo sam nabacao), ova muzika mi zvuči kao mix game boy-a i mobilnog

molim vas, nemojte da se ljutite...ja (sada sam i siguran) ne volim goa kao ?to vi mo?da ne volite neku drugu muziku. Ja sam poku?ao i da napi?em neke svoje argumente, a vi ako ?elite, napi?ite protiv argumente ili sl. Ali vas molim da se suzdr?ite od o?trih riječi, ipak govorimo o kulturi...

i konačan zaključak: mislim da je goa interesantana pojava, lijepa za dru?enje i tripovanje, ali je vrlo nekvalitetna i ru?na ako se posmatra sa aspekta muzičkih vrijednosti (kompozicija, groove, produkcija, ....)
bassystem is offline  
Old 14-11-2006, 03:22 PM   #53
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

i da ne bude zabune, shiva-ine i rocket roll-ove postove o psihogiji sam prebacio u novi thread

poz
bassystem is offline  
Old 14-11-2006, 11:19 PM   #54
yoloko
Member

Quote:
Originally Posted by nESbo
Mislim da uopste nema potrebe prepirati se. Mozete eventualno da skinete i prokomentarisete trek koji sam okacio. Cisto da vidimo dal je to toliko lose kao sto se prica i ako jeste da se objasni...
od njega mi End Of The World ima mnogo vise smisla, a ovu stvar ne pronalazim nesto posebno zanimljivom iako volim gou
yoloko is offline  
Old 14-11-2006, 11:52 PM   #55
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

hm...ako je glavni moto Goa-e "PLUR illiti Peace, Love, Unity and Respect" (kako ka?e nesbo) onda je The End Of The World te?ko reprezent tog pravca...
bassystem is offline  
Old 15-11-2006, 04:48 AM   #56
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Rock i Pop glazba kao okosnicu svake pjesme imaju RIJECHI. Rijechi koje se bolje ili loshije rimuju i uglavnom nemaju ili nikakvog smisla ili su "kako smo mi cool" (hip-hop, r'n'b), "zhivot je sranje" (blues), "umri u mukama na 1000 nachina" (heavy metal) te trilijuni "volim je a ona mene ne" varijacija na jednako plitku osnovnu temu.
hteo si da bude? humorističan pa ti ne ide, ili se u tebi krije literarno frustrirani autor muzike koji je odlučio da "kiselo je gro?đe" kad mu već ne ide sa pisanjem tekstova?
Dushan_S is offline  
Old 15-11-2006, 05:02 AM   #57
yoloko
Member

Quote:
Originally Posted by bassystem
hm...ako je glavni moto Goa-e "PLUR illiti Peace, Love, Unity and Respect" (kako kaže nesbo) onda je The End Of The World teško reprezent tog pravca...
a jel ti to po naslovu

mislis da nosi negativnu poruku zbog onog quota Bill Hicksa

Today, a young man on acid realized

That all matter is simply energy condensed
and slowed to a low vibration
That we are all one consciousness experiencing itself
and there is no death
That life is only an illusion created in the
imagination of ourselves

verovatno cete sada reci aha ACID!
Ja ne koristim droge ali mislim da se ipak moraju imati u vidu svi aspekti sta zapravo one donose i uopste sta su takve supstance

opet ponavljam za uticaj droga na ceo pravac

drazava se protiva droge bori znamo kako, a izmedju ostalog i
onim "droga je smrt bavite se sportom",
navlaceci decu samo na isto sranje ali drugo pakovanje,
a ono "u zdarvom telu zdrav duh" necu da komentarisem

Last edited by yoloko; 15-11-2006 at 05:56 AM.
yoloko is offline  
Old 15-11-2006, 09:05 AM   #58
nESbo
Member

nESbo's Avatar

Quote:
molim vas, nemojte da se ljutite...ja (sada sam i siguran) ne volim goa kao što vi možda ne volite neku drugu muziku.
Ovo je dovoljno da potvrdi moj prvi post na ovoj temi. U svakom slucaju, svejedno je meni kome se sta svidja, ja imam svoje misljenje. Ja ovde nisam dosao da bih slusao od vas sta vi volite a sta ne volite da slusate kod kuce.. Tako da.. pozdravljam! Tema nema smisla ni malo.
Old 15-11-2006, 11:02 AM   #59
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

ja necu da omalovažavam ničiji ukus, niti bilo koga, a i čini mi se da to ovdje niko i onako ne radi

ali, moram reći nešto ovim vatrenim goa fanovima...sve je to fino, čuo sam ovaj track što je nesbo postavio...i ono šta da kažem..nije loše..ali ja stvarno ne mogu da čujem tu neku temu ili melodiju,već samo varijacije na gruv, koji i nije tako loš...a i nije neko otkrovenje...nažalost ljudi, čitav taj vaš fazon nije ništa novo pod kapom nebeskom, već samo jedna digitalizovana hipi priča...to i sami znate...sve me ovo vodi u neke dublje price i diskusije o ljudskom društvu u 20. vijeku uopšte, ali odustao sam od toga da pišem sad neki kilometarski post, jer je shiva dovoljno udavio....ah..pominju se neke chakre.."duhovnost" na acidu...skraticu post i reci cu samo "bolsesni, izopačeni i izgubljeni zapad"....kako bi se neki mudri Indijac blaženo nasmijao na tu vašu priču, ali ne iz podsmijeha...
balthazaar is offline  
Old 15-11-2006, 11:04 AM   #60
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
hteo si da bude? humorističan pa ti ne ide
mozhda ti nemash smisla za humor ili za poeziju

Currently Active Users Viewing This Thread: 25 (0 members and 25 guests)

Posting Rules