|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Pro Member
|
![]()
Hehehehe, sad kad si editovao post, ispada da je UAD neki Japanac! A ne M3... Ok, tako vec moze...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Doduse, poredjenje u ovom slucaju moze dobro da dodje, ali ne u smislu "kome je koliki", vec cisto da cujemo tripove reverba... Mislim, kako na osnovu npr. jednog parcheta vocala reci koji je reverb bolji, a pogotovu je veliko pitanje sta zapravo neka pesma trazi... Koliko se secam, EMT koji ti imas bese reverb, a ne plate. Plate 140 sa UAD-a je cist plate, tj. emulacija EMT 140... ukoliko je tvoj EMT ipak tako nesto, dakle plate reverb, lako mozemo da organizujemo da na nekom parchetu vocala stavimo UAD-ovu emolaciju i isto to uradimo sa pravom spravom... onda bi smo mogli da otprilike vidimo o cemu se radi... I ja bih voleo da to chujem... ovako, pricamo napamet i na osnovu pretpostavki, simpatija, afiiniteta... pa mi malo lichimo na starchice koji se prepiru dok igraju sah ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Sustina price nije bio UAD konkretno! EMT sam pomenuo u impuls varijanti. I to jako dobro zvuci. Ali ne dobro kao pravi! Druga stvar. Nista ti ne znaci 1 kanal koji ces obraditi... Sustina reverba chuje se u mixu, medju mnogo kanala. ITD... Quote:
Partije shaha nema... Ne pricamo o "rivalima"! Ne vidim u cemu je problem!? ![]() ![]() Ljudi, shvatite da vama sve vreme svira komp, tj. njegov konvert. u izlazu! Ne svira vam SPRAVA! Dakle, stvar nije za poredjenje... Ok... Nemam vise zivaca za ovo. ![]()
Atelje Trag Group, Belgrade www.ateljetrag.com Emmett Brown Technologies, Hollywood www.emmett-brown.com Last edited by perun; 20-09-2006 at 11:42 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
MAO
|
![]()
pih meni taj ren comp i nije nista spektakularno.. a dbx166 mi jako fino radi, i ponekad mi nedostaje u in-da-box.. e sad 1176 kad ne gori radi meni bolje od svega toga i sl.. a ko zna, vec su me proglasili nagluvim...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Mason
|
![]()
Pa neznam sad... nisam nas nasrecniji sa tim DBX-om 166... mnogo mi se vise svidja npr. Weiss Engineering Gambit DS1-MK2
![]() ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 21-09-2006 at 11:36 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Senior Member
|
![]()
sto bi rek'o bogdan diklic"ne znam,nisam pametan"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kao i obicno .... pogresno sam shvacen ![]() Hteo sam da se napravi uporedba .... pa neka pravi EMT izuje software 1000000 puta ..... jednostavno mi je dosta da slusam kako ljudi sa stranih foruma kazu " ovo je 80 -90 % " Retko imam prilike da tacno uporedim dve stvari , jer tek se tada vidi kolika je razlika ( imao sam primer sa emu 1212 i Paris konvertortima , gde je pri testu razlika od samo 20 ak sekundi .... i nije bilo razlike , a onda sam napravio A/B test i razlika je bila ohoho ..... ) jer bih stvarno zeleo da znam dokle je software stigao .... Jedan prica jedno , drugi drugo ..... ja na primer ne cujem uopste veliku razliku izmedju 1176 i UAD 1176 ... razlika je ocigledna samo pri velikim kompresijama .... a opet neko kaze da je razlika enormna Zato sam mislio da napravimo test ....... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Pro Member
|
![]()
ja opet @offtopic
ali ... Niko do sada na forumu nije ..... http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10637 http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15007 Očigledno je to veliko smaranje. ![]() Tako da će sledećem gostu foruma upravo to biti u samom procesu inicijacije za istog. ![]() pozz
![]() |
#59 |
Senior Member
|
![]()
haug!na sajtu gearslutz-a nalazi se zanimljivo poredjenje psp master kompresora i uad neveta 33609(rap+hip-hop odeljak).postoje 2 zvucna primera-jedna ista stvar provucena kroz ova 2 softvera.misljenja su podeljena a na vama je da odlucite koja varijanta vam bolje zvuci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Mason
|
![]()
Saug crveni brate
![]() ![]() Inache, ja PSP Matering Compressor cesto koristim i mislim da je bas O.K....
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neve 88RS EQ Next? | liman021 | DSP forum | 18 | 04-05-2007 10:37 AM |
uad neve 1081 v4.5 | liman021 | DSP forum | 4 | 21-11-2006 04:31 PM |
UAD i Neve saradnja | dr.Ru | DSP forum | 18 | 07-04-2006 12:05 AM |