Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-10-2006, 09:01 PM   #51
slowstar
Pro Member

Default Re: Triton, Motif, Fantom......

K2661 je jedna jako "otmena" i na prvi pogled mocna klavijatura, jako dobro je odradjen kod vecine boja odnos velocity i aftertouch-a na filter i amp, iako kratki, semplovi su jako dobro pripremljeni za ROM, narocito piano i strings, medjutim - postoji NEOPROSTIVA mana, a to je polifonija i veoma ogranicena multitimbralnost, sto je anahrono za 21. vek, kada prakticno 128 glasova postaje neki standard...Usput jako me zanima sta se desava sa njihovim novim sintom
VA-1, koji je lepo izgledao na slikama i u najavi, a jos ga u praksi nisam sreo,
a takodje me jako interesuje mogucnost "kacenja" njihovog ribbon controllera (velikog) na neki drugi sint, sto je izgleda tesko, ako ne i nemoguce...
Old 15-10-2006, 11:49 PM   #52
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Cini mi se da je ovo prikladnije mesto od oglasa:
Ako neko prodaje neki dobar workstation, nek javi, najpre MOTIF6 (taj bi mi cenom legao ), a mozda i K2661 (za neke manje novce, ne mogu da dam 2000e trenutno za to )
Old 15-10-2006, 11:50 PM   #53
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Slazem se sa zamerkama, ali ako pogledam da je to samo pokusaj proslog vlasnika KURZWEILA za USA (Samick) da namerno unisti firmu sasvim je logicno. K2661 je samo prepakovan K2600 sa nekim manjim prepravkama (24 bita D/A, ADAT ugradjen, Card Reader umesto flopy-ja itd.) Sto se tice VA-1 vec pomenuti (sada bivsi Samick) vlasnik je i to sabotirao tako da je sada to na novim/starim vlasnicima (ponovo Young Chang) da pokrenu. Ribon- postojala je verzija i za druge klavijature ali je kostao ocajno mnogo para (oko 1000 eura koliko se secam) posto je uz njega isla i neka skalamerija koja se kacila na sint ...itd. Ovaj novi se sada moze kupiti za nekih 60-tak eura ali mislim da ne moze na druge klavijature ( konektor je Alkatelovog tipa kao na telefonima). Ali zato ono sto se zna sigurno je da ce uskoro da izbace nesto novo, u pitanju je vise stvari po njihovim recima ali ono sto je najbitnije je K3000 ili kako ce se vec zvati kad se bude pojavio. Zele da postave isti domaci kao sa K2000, kazu da ce biti mnogo ispred konkurencije sta god to znacilo i podrazumevalo.....pominju snagu 4x k2600 ali mislim da je to samo trik da zavaraju trag, jer koliko sam uspeo da naslutim spremaju nesto dosta drugacije nego do sada. Videcemo

Last edited by Moritz; 15-10-2006 at 11:53 PM.
Moritz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules