|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 | |
Senior Member
|
![]()
Oggy:
Quote:
Samo jedna mala greskica, verovatno u brzini nastala, pa da je ispravimo: ![]() Alikvotni tonovi (visi harmonici) se stvaraju samo navise! Znaci, alikvotni ton nepostoji nizi od svog osnovnog tona. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Moderator
|
![]()
Subharmonici
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Pro Member
|
![]()
U said it man !!!
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Senior Member
|
![]()
Subharmonici (nisam na 100% siguran :oops: ) mislim da se prirodnim putem nepojavljuju! Mozes ih stvoriti vestacki (procesori, harmonizeri) ali da ih sam instrument proizvede nisam siguran.. Mislio sam da se debatuje o "prirodnom zvuku" i seckanju frekvencija... sorry ...ali za teoriju o alikvotama, boji i osobini zvuka= 5 sa *
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Banned
|
![]()
Imam disk na kome su snimljeni cistih 20 , 25 ... 25000 Hz . Snimak su radili Dipl. Ing. Hans - Georg Herrmann , Markus Michalke , Edmund Feilner . Namenjen je testiranju hi - end sistema .
Slusali smo ga danas na zvucnicima Kef reference model two ( spisak opreme , nije moja - ne pisem ovo da bi se hvalio , imate na MASTERING TAKMICENJE , zadnja strana ) . Kutije imaju ravnu sliku od 45 - 20000 Hz a nize od 45 Hz sviraju tise , ali sviraju . Moguce je cuti na njima 25 Hz dok 20 Hz ne sviraju nego se pate , mada se cuje nesto . Od 25 Hz lepo rade ( nisu moje - tako da nemam razloga da izmisljam ili se hvalim ) . Interesantno je da se te niske frekvencije ne cuju onako kako se inace cuje " SUB " na nekim zvucnicima u kaficu ili nekom klubu gde se moze cuti neki neprijatan ( za moj ukus ) zvuk koji nam se cini ultra - dubokim . Dakle , to sto mi podrazumevamo pod " SUB " to sigurno nije , provereno nije . Ako vas zanima , mozete i vi proveriti , pa se uveriti ( najbolji metod ) . Sta je to sto se u kaficima i po klubovima cuje kao " SUB " ne znam mada se dobro uklapa u tehno , ko voli takav zvuk . |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#57 |
Banned
|
![]()
Ne mogu da verujem da se neko slozio i sa mojim misljenjem .
Hvala ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Banned
|
![]()
Bas cu pogledati u kaficu gde sam zadnji put cuo " SUB " sta imaju od " opreme " . Siguran sam da je nesto bez veze . Ako imate ili znate ime neke pesme koja ima dobar " SUB " posaljite link ili ime . Pa cemo cuti i videti o cemu se radi . Mislim da su u pitanju obicnih 400 - 500 HZ .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Senior Member
|
![]()
Realno, mislim da jeftiniji sistemi sistemi sa SUBwooferom nemogu da izvuku ni 40 Hz... Nego samo proizvode te neprijatne duboke o kojima govoris..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|