|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
Ipak bar ja bih mogao isto ovako napravit u melodyne a opet tvrdim da bih ovako napravio da imam TC Helicon ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
ton magistar
|
![]()
da, razumin... samo si se malo privari u procjeni moga iskustva.
muzikon se bavin odavno. sviran, ali sa produkcijon san poce krajem 2000. godine, kad san uze prvi pc i pulsara. iste godine, a mozda i slijedece mi je shot prvi put objasni sto je limiter. sad mozes znat koliko je bilo moje iskustvo. ![]() nesto san prije toga radi sa atarijem, ali nista ozbiljno. nego, evo glavni glas od reklame (wav - 1.2mb), bas me zanima sto se moze dobit sa melodyne i heliconon. pazi, nista ne tvrdin... iako ti opet neko mora otpjevat kvalitetno osnovni glas. ![]() ![]()
![]() |
#43 |
VIP Member
|
![]()
Ma ja stvarno nekako sumnjam da te sprave mogu napraviti dobru stvar (poslusah reklamu - Tanja je napredovala!! Bravo Sandro! Dobar si ucitelj.).... Dajte stvarno da netko proba!!!! Jako me zanima.
Ali, Sandricu, za "odgojiti" dobar back treba imati ipak vise vremena (i slobode ![]() Ja sam pokusala od DIVA glasova promijeniti samo 1 ton odnosno cak poluton (bio je mol ja sam htijela u dur jer mi onako dionica nije odgovarala u pjesmi) i nije to bas zvucalo prirodno. Tome sam posvetila par minuta u Antares Auto Tune (znam da nije za to... ali ljudi POLUTON razlike!!!). Ovo me jako zanima jer bi mi pomoglo za takve stvari. Ali softwarski princip (preporucate Melodyn?!!) jer ja ne bi kupovala hardwer za to. I koji software preporucate za time stretch... ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Pro Member
|
![]()
gde da upload-ujem "2glas" iz melodyne-a?
![]() |
#46 |
Ivan Lekic
|
![]()
Ja jos uveki nemam Helicon-a ali sigurno da cu poslati primer kako on to radi kada dobijem ..
U melodyne mozes promeniti koliko hoces .. moze cak i za oktavu ali tada vec gubi smisao i prirodnu boju .. po mom iskustvu moze se ici najvise do kvarte a i kvinte a i tada je rizik od izoblicenja .. dakle za tercu moze bez problema da ostane fino .. Program kao program je bar meni veoma jednostavan iako se mnogi nisu snasli i odustali .. U njemu nema sta ne mozes .. moze sve .. od dizanja tonova glasa pa do najsitnijih detalja , blagih glisanda , peglanja , neprimetnih upada , jacine pojedinacnih wave delova (jer ih rastavlja u delove vokala koje prepozna kao posebne i tako mozes manipulisati svakim tonom posebno koji je otpevan mada ponekad zalepi i vise sve zavisi od samog uzdaha jer program tada odvaja , kada registruje pauzu u vokalu ...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Super Moderator
|
![]()
Ko Melodyne?!?!?! daaaaa
I ne samo to nego za svaki poseban sempl pravi poseban algoritam tako da se za svaki glas dobijaju drugaciji rezultati kako ne bi sve zvucalo kopmpjuterski, polutonove i terce resava bez problema, 2 glas se ubacuje na drugi kanal i onda se igras, snimis sve u koji format hoces i odes na brijanje
![]() |
#48 |
VIP Member
|
![]()
Znaci tako.
Idem ga odmah potraziti! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
ton magistar
|
![]()
bivsi veleoposlanik hrvaske nobilo je isa u skolu sa jednin mojin poznanikon koji mi je prica kakav je ovaj bio u skoli. kad bi mu profesor matematike da zadatak ovaj je 2 ure prica o njemu, ali ga nije zna rijesit. he, he... politicar.
![]() pustimo price, da cujemo te sprave. i necu samo drugi glas nego zbor smiksan u prostoru. ![]() ma ove dane san radi jos neke zanimljive backove. zanimljive bas zato sto su sve pjevali amateri. 4 osobe koje nikad u zivotu nisu bili u studiju. ne znan koliko ima smisla to uploadat. ako nekoga zanima mogu?! to je 'zbor' sa muskim i zenskim glasovima. tu bi isto bilo zanimljivo cut masine?! :roll: @ prokdu: mos zviznut meni na emajl a ja cu stavit na download. ![]()
![]() |
#50 |
ton magistar
|
![]()
evo jos jedan zadatak za melodine i helicon:
1. isproducirano sve (mp3 - 230kb) 2. isproduciran zbor (mp3 - 340kb) 3. goli glas (wav - 840kb) napominjen da ovo nije profesionalna pjevacica, nego meni susida sto stoji 50 metara od mene. :roll: eto, mozete isproducirat samo zbor ili napravit neki remix, dodat bubanj, neki aranzman i sto van sune, ali me prvenstveno zanima sto ce uradit helicon i melodine. ![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|