Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-10-2004, 08:59 PM   #41
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
evo komad od jedne reklame (370kb) sto san snima prin par dana sa zenskon koja nije nikad pjevala u studiju. jedino kod mene, 4-5 puti prije ovoga.
znaci, tootalna pocetnica i amater, ali mislin da se isplati malo vise izgubit vrimena i 'odgojit' dobar back, nego se zajebavat sa tima helikonima.
bitno je da producent zna sto hoce. jednostavnije aranzmane napravim sam, a kad je nesto zahtjevnije ispise mi ih dezutilo. 8)

ako hocete mogu zakacit i osnovni glas pa da ga netko prodje kroz melodine ili helicon, pa da usporedimo : :roll:
Da, razumem sve to .. Ali nekada se treba nesto napraviti hitno i treba biti na brzaka a pored toga te cekaju i druge stvari da radis i onda se nema bas vremena oko rada sa nekim pogotovu ako je amater , na ovome sto sam cuo svaka cast , ja a ni ostali verujem nismo ni sumnjali u tebe jer ti iza sebe imas desetine godina rada i iskustva a to se ne moze zameniti nijednom skolom ..

Ipak bar ja bih mogao isto ovako napravit u melodyne a opet tvrdim da bih ovako napravio da imam TC Helicon i to za veoma kratko vreme , u tome je stvar .. Kada se sve lepo plati i kada je ozbiljan i veliki projekat naravno da ce se sto manje upotrebljavati vestacke stvari ali SandRob veruj mi da je to doslo do te mere da se jednostavno ne moze prepoznati da je masina u pitanju :roll:
Old 23-10-2004, 09:47 PM   #42
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

da, razumin... samo si se malo privari u procjeni moga iskustva.
muzikon se bavin odavno. sviran, ali sa produkcijon san poce krajem 2000. godine, kad san uze prvi pc i pulsara. iste godine, a mozda i slijedece mi je shot prvi put objasni sto je limiter. sad mozes znat koliko je bilo moje iskustvo.
nesto san prije toga radi sa atarijem, ali nista ozbiljno.

nego, evo glavni glas od reklame (wav - 1.2mb), bas me zanima sto se moze dobit sa melodyne i heliconon.

pazi, nista ne tvrdin... iako ti opet neko mora otpjevat kvalitetno osnovni glas. a kad ti vec otpjeva osnovni, izgubis jos malo vrimena i snimis backove. ne virujen bas ni da sa tim 'masinama' sve ide expresno.
Old 24-10-2004, 12:41 AM   #43
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Ma ja stvarno nekako sumnjam da te sprave mogu napraviti dobru stvar (poslusah reklamu - Tanja je napredovala!! Bravo Sandro! Dobar si ucitelj.).... Dajte stvarno da netko proba!!!! Jako me zanima.

Ali, Sandricu, za "odgojiti" dobar back treba imati ipak vise vremena (i slobode )....

Ja sam pokusala od DIVA glasova promijeniti samo 1 ton odnosno cak poluton (bio je mol ja sam htijela u dur jer mi onako dionica nije odgovarala u pjesmi) i nije to bas zvucalo prirodno. Tome sam posvetila par minuta u Antares Auto Tune (znam da nije za to... ali ljudi POLUTON razlike!!!).

Ovo me jako zanima jer bi mi pomoglo za takve stvari. Ali softwarski princip (preporucate Melodyn?!!) jer ja ne bi kupovala hardwer za to.

I koji software preporucate za time stretch... ?
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2004, 12:58 AM   #44
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA
Ma ja stvarno nekako sumnjam da te sprave mogu napraviti dobru stvar
i ja....ipak pravi glas je pravi glas, a ovo u reklami je super
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2004, 04:27 AM   #45
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

gde da upload-ujem "2glas" iz melodyne-a?
Old 24-10-2004, 07:44 AM   #46
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Ja jos uveki nemam Helicon-a ali sigurno da cu poslati primer kako on to radi kada dobijem ..

U melodyne mozes promeniti koliko hoces .. moze cak i za oktavu ali tada vec gubi smisao i prirodnu boju .. po mom iskustvu moze se ici najvise do kvarte a i kvinte a i tada je rizik od izoblicenja .. dakle za tercu moze bez problema da ostane fino ..

Program kao program je bar meni veoma jednostavan iako se mnogi nisu snasli i odustali ..

U njemu nema sta ne mozes .. moze sve .. od dizanja tonova glasa pa do najsitnijih detalja , blagih glisanda , peglanja , neprimetnih upada , jacine pojedinacnih wave delova (jer ih rastavlja u delove vokala koje prepozna kao posebne i tako mozes manipulisati svakim tonom posebno koji je otpevan mada ponekad zalepi i vise sve zavisi od samog uzdaha jer program tada odvaja , kada registruje pauzu u vokalu ...)
Old 24-10-2004, 08:03 AM   #47
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Ko Melodyne?!?!?! daaaaa

I ne samo to nego za svaki poseban sempl pravi poseban algoritam tako da se za svaki glas dobijaju drugaciji rezultati kako ne bi sve zvucalo kopmpjuterski, polutonove i terce resava bez problema, 2 glas se ubacuje na drugi kanal i onda se igras, snimis sve u koji format hoces i odes na brijanje
Old 24-10-2004, 02:09 PM   #48
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Znaci tako.

Idem ga odmah potraziti!
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2004, 04:47 PM   #49
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

bivsi veleoposlanik hrvaske nobilo je isa u skolu sa jednin mojin poznanikon koji mi je prica kakav je ovaj bio u skoli. kad bi mu profesor matematike da zadatak ovaj je 2 ure prica o njemu, ali ga nije zna rijesit. he, he... politicar.
pustimo price, da cujemo te sprave. i necu samo drugi glas nego zbor smiksan u prostoru.

ma ove dane san radi jos neke zanimljive backove. zanimljive bas zato sto su sve pjevali amateri. 4 osobe koje nikad u zivotu nisu bili u studiju.
ne znan koliko ima smisla to uploadat.
ako nekoga zanima mogu?! to je 'zbor' sa muskim i zenskim glasovima.
tu bi isto bilo zanimljivo cut masine?! :roll:

@ prokdu: mos zviznut meni na emajl a ja cu stavit na download.
Old 24-10-2004, 05:36 PM   #50
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

evo jos jedan zadatak za melodine i helicon:

1. isproducirano sve (mp3 - 230kb)
2. isproduciran zbor (mp3 - 340kb)
3. goli glas (wav - 840kb)

napominjen da ovo nije profesionalna pjevacica, nego meni susida sto stoji 50 metara od mene. :roll:

eto, mozete isproducirat samo zbor ili napravit neki remix, dodat bubanj, neki aranzman i sto van sune, ali me prvenstveno zanima sto ce uradit helicon i melodine. :

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules