Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2005, 11:32 PM   #41
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Za te pare mozes da kupis i neke prave pasivne monitore
Bez zezanja, to su kontrol monitori i na njima retko ko miksa u svetu. Oni se koriste da bi se krajnji mix testirao i da bi uocio neke greske u odnosima, ali nista vise. OK mi je da ih kupujes ako imas neke jace monitore za main, ali ako ce ti biti jedini monitoring, imas bar 5 boljih resenja za isto, nesto vise ili nesto manje para. Placas samo njihovu reputaciju (koja se u nas pogresno tumaci). Da ne pricam da ima je jedna od najizrazitijih odlika (osim sto imaju beli woofer) da im crkavaju visokotonci na jacoj snazi. Ja bi ih eventualno kupovao kao treci monitoring i to ne za vise od 200 evra. Eventualno bi ih kupio rasturene za 50, pa bih licno kupio nove woofere i visokotonce, cisto da znam na cemu sam.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2005, 02:53 PM   #42
Bambino
Member

Slazem se sa tobom Oggy jedan moj kolega iz Jagodine ih je kupio i posle kratkog vremena ustanovio da su visokotonci i jedan bass motani pa je morao sve zvucnike da zameni
Bambino is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2005, 06:34 PM   #43
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pa to nije nikakva mudrost svako ko ih je imao ili radio sa njima zna i to se i ne krije. On i imaju svoju reputaciju koja je neoboriva i koriste se za proveru odnosa u mix-u. Navodno su tu bez premca, ali sve ostalo... Standardna je bila varijanta po studijima NS 10+ Alesis RA 100.
Old 05-05-2005, 03:16 PM   #44
akowalee
Member

Quote:
Originally Posted by Oggy
Ja bi ih eventualno kupovao kao treci monitoring i to ne za vise od 200 evra. Eventualno bi ih kupio rasturene za 50, pa bih licno kupio nove woofere i visokotonce, cisto da znam na cemu sam.
"...i tata bi sine..."

Shalim se,naravno.Kupio sam ih i prezadovoljan sam
akowalee is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2005, 03:40 PM   #45
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Bas mi je drago, ako je to ono sto si trazio. Ako ih ne budes mnogo "panjio", dugo ce te sluziti.
Cestitam!
Old 05-05-2005, 05:03 PM   #46
akowalee
Member

Hvala stari
akowalee is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2006, 12:27 PM   #47
schatzi
Junior Member

Default Re: Recenzija: Alesis M1 active MKII - biamplified monitors

puno godina sam radio na alesis m1 mk1 i slazem se da za te pare nemaju bas puno konkurencije. ali imaju i svojih mana. meni je smetalo sto mix na njima brzo zvuci tvrdje i konkretnije nego sto ustvari jeste. trebalo mi je puno vremena da se naviknem na njihov zvuk i da napravim mix koji bi i na boljim monitorima zvucao o.k. alesis je napravio i aktivan woofer s1 koji u kombinacij sa m1 sigurno daje mnogo bolje rezultate uz povoljnu cenu ( oko 250 eur u slo). ako nadjete negde s1 (kolko ja znam novih vise ne rade) a vec imate m1 kupujte odmah!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules