Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-10-2016, 02:16 PM   #41
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Default Re: Reaper 5

Ima toliko tema na netu za Reaper da stvarno ne znam kako je moguce da se nekome bas ni jedna ne svidja. Skinovi mu se menjaju u sekundi, kao na winampu i ima ih koji lice i na cubase i na protools i na logic i ne znam ti vise ni ja na sta.

Evo recimo ovo je jedna od, po meni, najlepsih tema za velike monitore, mada ja koristim orginalnu jer meni nije ruzna.

http://www.houseofwhitetie.com/reape...rt_default.png
http://www.houseofwhitetie.com/reape...range-view.png
http://www.houseofwhitetie.com/reape...ixer-view2.png

Last edited by phil.milmax; 16-10-2016 at 02:20 PM.
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2016, 03:05 PM   #42
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by phil.milmax View Post
Sto se tice brzine editovanja, Reaper je tu sigurno jedan od najboljih softvera. Pogotovo ako insalirate sws ekstenziju. Recimo za bubanj je stvarno sjajan. Mozete da detektujete tranzijente ili da postavavite treshold koji otvara i zatvara na odredjenoj jacini. Onda mozete da izaberete da vam na tim mestima ili uradi slice ili doda stretch marker. Nakon toga mozete da kvantizujete i dodate krosfejdove opcijom fill gaps.
Algoritmi za stretching su vrhunski. Imao sam u poslednje vreme jedno 10tak projekata gde mi je klijent trazio da stare fank matrice sinkujem na iskucan elektronski bubanj. Znaci krenes bit po bit. Roknes marker pa pomeris i tako celu pesmu. Bez problema sam odradio sve za kratko vreme i kvalitet zvuka se 99% nije razlikovao od orginala. Orginalne komande su tako namestene da bukvalno ne moras da pomeris ruku, a ako ti ne odgovara mozes da apsolutno sve prilagodis sebi.
Ono sto se na prvi pogled ne vidi u Reaperu je rezolucija kojom vizuelno prikazuje fajlove. Jako je detaljna i kada se na nju naviknes u nekim drugim softverima bude jako tesko da se radi.
Uuu editing bubnja sa stretch markerima u Reaperu je pesma, barem ja skoro da ga ne osecam taj stretch (plus uvek mozes da odaberes algoritam koji ti zvuci bolje), a uvek ga osecam u drugim softverima, pocnem da cujem zrno.

I da slazem se za waveform prikaz ako o tome govorimo.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2016, 03:45 PM   #43
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Quote:
Uuu editing bubnja sa stretch markerima u Reaperu je pesma, barem ja skoro da ga ne osecam taj stretch (plus uvek mozes da odaberes algoritam koji ti zvuci bolje), a uvek ga osecam u drugim softverima, pocnem da cujem zrno.
Generalno nisam ljubitelj stretchinga kada je u pitanju bubanj ali u Reaperu je daleko najpodnosljiviji. Ako odstupanja nisu prevelika i ako se poigras sa opcijama i algoritmima moze da se dobije bas dobar rezultat. Na vecini ostalih instrumenata koristim redovno i bas je diskretan.

Quote:
I da slazem se za waveform prikaz ako o tome govorimo.
na to sam mislio
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2016, 08:22 PM   #44
obicni user
Member

Quote:
Originally Posted by phil.milmax View Post
Ima toliko tema na netu za Reaper da stvarno ne znam kako je moguce da se nekome bas ni jedna ne svidja. Skinovi mu se menjaju u sekundi, kao na winampu i ima ih koji lice i na cubase i na protools i na logic i ne znam ti vise ni ja na sta.[/url]
Iz vlastitog iskustva ali i prema raznim forumima, ipak svi manje vise nakraju zavrse na defaultnoj temi. Naime 90% tema su rađene za neke egzoticne rezolucije ili pak imaju neke druge mane. Naime svi koji rade te teme dodaju nest svoje i prilagode sebi, a neko drugi moze onda samo plakati kad mu nedostaje neka bitna stavka.I nakon cackanja i zivciranja zbog kojekakvih nedostataka obicno se zavrsi na pocetnoj- spartanskoj temi koje ispadne najfunkcionalnija
obicni user is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2016, 11:49 PM   #45
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Ja sam sebi malo naštelovao Reaborn temu i prilično sam zadovoljan.

Imam želju da napravim svoju temu, od početka, ali nema se baš vremena.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2016, 12:03 AM   #46
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ja koristim NotMyFault minus-minus, koja je u sustini default Reaper 4 tema samo ima uvucene child kanale u mikser prikazu kao i u aranzmanu.

Nisam primetio da se pojavila ta varijacija default 5 teme jos uvek
Old 17-10-2016, 08:49 PM   #47
obicni user
Member

Ponukan temom skinuo sam trial petice. I ko za vraga teme koje su mi dobre...ne funkcioniraju pa mi bolje defaultna. No imam pitanje malo off. Ima li vsti sem kontaktovih kompleta kojim bih pokrio cijelu midi banku. Ne mora nesto extremno kvalitetno ali da je bolje od cistog midija. Thnx
Old 17-10-2016, 09:26 PM   #48
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Quote:
Originally Posted by obicni user View Post
Ima li vsti sem kontaktovih kompleta kojim bih pokrio cijelu midi banku. Ne mora nesto extremno kvalitetno ali da je bolje od cistog midija. Thnx
Ima. Recimo IK Multimedia SampleTank Max.

Sent from my ME173X using Tapatalk
Old 17-10-2016, 09:44 PM   #49
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ili Air Xpand2
Old 22-10-2016, 12:09 PM   #50
obicni user
Member

Jos jedno pitanje za poznavatelje. Moze li se i reaperu zaobići primjerice kompresor koji je na masteru. Da pojasnim...imam referencu na jednoj traki pa sad da se ne mora svaki put iskljucivati doticni kompresor. Samo sam naveo primjer sa kompresorom. Moze biti limiter, eq ili bilo sto, ali da ne utjece na referencu
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules