Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-02-2013, 10:27 AM   #41
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Default Re: Ima li upgrade pravog smisla u datoj situaciji?

Hehe, vrlo je moguće da Sonar negde "hvata krivine".

Nikola, evo proradio je i kod mene juče (i sa 32-bitnom verzijom i 64-bitnom). Kada sam probao demo pre neki dan, jednostavno nije hteo da radi.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2013, 02:47 PM   #42
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Ljudi, gde uopšte u BG-u (Srbiji) može da se kupi RME HDSP 9632? U Artistu kažu da kod njih nema već neko vreme, drugi ni ne drže na sajtovima ....

(Može i na PM.)
Old 23-02-2013, 10:17 PM   #43
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Dakle, nema kod nas da se kupi HDSP 9632? Doooobro ....

Hajde da probamo ne?to drugo. Hajde da probamo da nađemo ma?inu koja mo?e da vozi novi projekat iz atačmenta (treba staviti audio fajlove na audio kanale i mo?da zameniti neki od sintova nekim drugim .... ako neko nema neki od ovih sintova, ili ga mrzi da instalira). Po mogućnosti, da ga potera opu?teno, sa relativno malim procesorskim zauzećem i latencom od 5ms ili manje.

Moj sirotan kad se overklokuje na 3.0GHz i kad se latency postavi na 12ms (blago i povremeno pucketanje) ili čak i vi?e, mo?e ovo nekako da izgura, ali nije ba? veselo!

Trebalo bi da jače ma?ine ovo mogu da izguraju bez problema, ali ako ima dobrovoljaca, hajde da ipak proverimo.
Attached Files
File Type: rar Test 2.rar (471.3 KB, 210 views)
Old 24-02-2013, 05:38 PM   #44
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Probao ja da skinem fajl, al ne ide

Mogu ja da otvorim pesmu i ubacim svoje wavove, ali nemam pojma sta si koristio u kontaktu, nije isto da li je 16 instrumenata u multiju ili 2...
Sta si koristio za kontakt - koju banku ? Mogao si semplove da spakujes u folder zajedno sa ovim fajlom...

E, da. Kao i predhodni i ovaj nema extenziju, zove se nesto testrumski_temp i treba na kraju da se doda .rar ili .zip. Meni nije frka da to uradim, al nisu svi ovde hakeri

A sto se tice RMEa... Pa vrtelo se jedno sto puta bas ovo po oglasima na Rumskom... Sacekaj, mozda se pojavi jos koja...
Old 24-02-2013, 06:00 PM   #45
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Probao ja da skinem fajl, al ne ide

Mogu ja da otvorim pesmu i ubacim svoje wavove, ali nemam pojma sta si koristio u kontaktu, nije isto da li je 16 instrumenata u multiju ili 2...
Sta si koristio za kontakt - koju banku ? Mogao si semplove da spakujes u folder zajedno sa ovim fajlom...

E, da. Kao i predhodni i ovaj nema extenziju, zove se nesto testrumski_temp i treba na kraju da se doda .rar ili .zip. Meni nije frka da to uradim, al nisu svi ovde hakeri

A sto se tice RMEa... Pa vrtelo se jedno sto puta bas ovo po oglasima na Rumskom... Sacekaj, mozda se pojavi jos koja...
Ne znam, kod mene i forum prikazuje ekstenziju, i pri download-u se vidi ekstenzija.

(U životu nisam isključivao prikaz ekstenzija u Windows-u, tako da, moji fajlovi imaju ekstenzije. )

Mogao sam da spakujem fajlove. ali moji neki bezvezni snimci gitare koje koristim ovde su po 50-60 Mega. Stvarno mi nije palo na pamet da je drugima ikakav problem da potrpaju nekakve Wav-ove na audio trake (ionako je sve maltene skroz utišano, tu su samo da povećaju opterećenje). Čas posla za uraditi, a time ne opterećujemo upload/download.

E, sad ..... u Kontaktu je samo jedan Scarbee MM Bass (ti, ako ti bude malo, stavi i dva Galaxy klavira pride ili nešto još "gore" ). To baš ne znam da li sam mogao da spakujem.

Edit:

A, za RME ..... nije valjda da smo ponovo došli do toga da najosnovniji PCI RME ne može da se kupi kod nas, regularno u radnji (msm, koliko znam, držali su ih ranije Artist i Sky Music)?!

Pa, dobro, ako je tako, čekaću oglas.

Last edited by Ghost Dog; 24-02-2013 at 06:04 PM.
Old 25-02-2013, 12:12 AM   #46
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Nemam pojma kako je sad (dal ih ima/nema) mislim na RME liniju, a nesto mi je cudno da ih nema u citavom bgd.. Ja sam moj kupio u sky music regularno (dosta davno, priznajem). Probaj da kontaktiras par firmi, ne kosta te nista..
Old 26-02-2013, 12:12 AM   #47
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Ma, ne ko?ta me, naravno. Ali, čudi me da niko to na sajtu ne dr?i.

Osim ovoga ..... http://www.megamusic.rs/www/singleitem.php?id=1470

Razmi?ljam ovih dana ba? dosta o tome koliko moj siroti EMU "puca" sa latencom od 5ms kada opterećenje procesora pređe maltene 50%. RME koliko čujem i čitam ne puca i ne krcka ni na 90%, tako da to zvuči kao prava stvar!

E sad, jedino ako RME sam po sebi ne opterećuje procesor vi?e nego EMU (u smislu recimo kad se i jedan i drugi podese na recimo 3ms), ali koliko znam nije tako.
Old 26-02-2013, 10:30 AM   #48
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Zvao danas sve ranje koje su mi pale na pamet.

Nigde ništa.

Edit:

Fazon je zapravo što niko nije bio u fazonu, "E, nema sada, ali dobićemo sledećeg meseca/eventualno u maju", nego je bilo nešto tipa, "Mi to (više) ne držimo, i ko zna kada ćemo i kako ...."

Last edited by Ghost Dog; 26-02-2013 at 12:42 PM.
Old 08-03-2013, 09:28 PM   #49
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Pošto smo u ovoj temi spominjali Korg VST instrumente, samo da kažem da su se konačno pojavile 64-bitne verzije.
Old 02-09-2013, 04:13 PM   #50
silzg
Member

silzg's Avatar

Jučer sam iz zajebancije u FL Studiu na integriranoj kartici i i7 3770k pokrenuo 5 x Diva (Divine postavka, default preset). Svaka traka je imala akord od 6 tonova. ?estu vi?e nije podnijela kartica. Opterećenje procesora je bilo cca 32%.
Kad mi se vrati MBox 2 pro, probat ću opet pa javim ako koga zanima.
silzg is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules