Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-01-2013, 02:47 PM   #41
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Dva predmixa......molim za savet (vazno:)

Ja prebacih ovde, mislim da je bolje, pa kad bude "promocija" gotovog miksa ili onog na koji padne izbor, onda tamo...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 02:55 PM   #42
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Ja prebacih ovde, mislim da je bolje, pa kad bude "promocija" gotovog miksa ili onog na koji padne izbor, onda tamo...

moze
Old 08-02-2013, 09:05 AM   #43
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Evo jos nesto, isti bend u pitanju

ovog puta na srpskom

https://soundcloud.com/studiooff/the-moondance-ljudi
Old 08-02-2013, 12:06 PM   #44
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

da i ja reknem nesto...

na My Love's for you - vokal (pevanje, engleski..) ne radi..vokal mi je sve vreme nekako iznad instrumenata..ne zvuci mi kao da je deo pesme..prejak? Takodje (cak i ja ) cujem da malo gresi po intonaciji (falshira) svremena na vreme.. takodje ponegde pobegne vokal - bas prejako. !

Tell your boss - ovde bi tako dobro legao Auto Tune FX (onaj, preterani efekat) na vokal. Bio bi kao Herbie Hancock, dao bi mu mega moderan sound i vajb da osvezi (inace zastareli zvuk)

ova na nasem jeziku..mislim, generalno mi se ne svidja kko lik peva..njegova boja glasa i nacin pevanja mi se nekako ne uklapaju u fazon svirke...i reverbi su malo prejaki i zastareli..

I sto rece vec neko..ja bi ovo sve lepo izeditovao, da se ne primeti da je editovano, ali da se i ne primeti da nije dobro odsvirano - sto zasmeta svremena na vreme...jeste smaranje - ali ja bi to uradio i bez da prijavim. Obicno niko i ne primeti ako je uradjeno dobro a misle da su odsvirali do jaja

i najveca zamerka - sve mi nekako zvuci "obicno"..nema neku pricu, temu, vajb..nesto da poveze sve u neku (novu?) celinu, nesto sto ce se poznati po zvuku u prvih 8 taktova..neko obelezje benda i njihovog zvuka. Ono kao..snimamo instrumente i to je to..jel ima neki producent da predlozi nesto po tom pitanju?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2013, 02:08 PM   #45
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
da i ja reknem nesto...

na My Love's for you - vokal (pevanje, engleski..) ne radi..vokal mi je sve vreme nekako iznad instrumenata..ne zvuci mi kao da je deo pesme..prejak? Takodje (cak i ja ) cujem da malo gresi po intonaciji (falshira) svremena na vreme.. takodje ponegde pobegne vokal - bas prejako. !

Tell your boss - ovde bi tako dobro legao Auto Tune FX (onaj, preterani efekat) na vokal. Bio bi kao Herbie Hancock, dao bi mu mega moderan sound i vajb da osvezi (inace zastareli zvuk)

ova na nasem jeziku..mislim, generalno mi se ne svidja kko lik peva..njegova boja glasa i nacin pevanja mi se nekako ne uklapaju u fazon svirke...i reverbi su malo prejaki i zastareli..

I sto rece vec neko..ja bi ovo sve lepo izeditovao, da se ne primeti da je editovano, ali da se i ne primeti da nije dobro odsvirano - sto zasmeta svremena na vreme...jeste smaranje - ali ja bi to uradio i bez da prijavim. Obicno niko i ne primeti ako je uradjeno dobro a misle da su odsvirali do jaja

i najveca zamerka - sve mi nekako zvuci "obicno"..nema neku pricu, temu, vajb..nesto da poveze sve u neku (novu?) celinu, nesto sto ce se poznati po zvuku u prvih 8 taktova..neko obelezje benda i njihovog zvuka. Ono kao..snimamo instrumente i to je to..jel ima neki producent da predlozi nesto po tom pitanju?
hvala na izdvojenom vremenu

U pesmi my loves mi jeste malo pobegao vokal..... prvo je bio pretih, sad je jak, pa ga moram malo utopiti (i reverb treba promeniti)

sto se tice fazona u produkciji - fazon je da NEMA FAZONA.....

u skladu sa bendom, njihovim shvatanjima i svirkom, pokusao sam da prenesem to bas onako kako jeste, uz neke moje male uplive (efekti na gitarama i jos neke sitnice).........

rekao sam na pocetku.... nije moderno, nije ni retro da bi bilo in..... zanrovski ni tamo ni vamo.....ali ideja je bila da to bude blago doterana ziva svirka
Old 08-02-2013, 03:04 PM   #46
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Ovo je stvarno poseban bend, sa frontmenom koji ima ono "nešto" što nekoga izdvaja iz gomile, to znam iz prve ruke, čuo sam uživo, a i onaj snimak "The End" me je dirnuo u srce.
DaBear je kao stari vuk, tj. medved, odmah pogodio ključnu stvar - producent im treba. Ovaj Mita svira godinama, u glavi su mu stotine pesama različitih žanrova i skoro je nemoguće staviti prst na globus i reći evo od svega toga ovo je za mene. A još teže je napraviti neku "fuziju" stilova i doći do nečega originalnog - mada, gledajući ono "Ja imam talenat", to ispada mačji kašalj - svako dete izjavljuje da voli da se poigrava sa žanrovima i svira gusle, hevi metal i klasiku u isto vreme.
Neko sa strane treba da im pomogne u tome. Meni se čini da mogu mnogo bolje da prokljuvim šta bi stilski odgovaralo nekom drugom bendu nego onome u kojem ja sviram, tako je to. Ako si im producent, mislim da treba da se opredeliš za taj famozni fazon i sve što iz njega štrči spaljuješ, režeš, sečeš, lomiš i kontriraš Miti pa makar te on istog trena oterao... znaš već gde, i prekinuo saradnju.
Šteta je da tako jak lik ne ostavi iza sebe nešto veliko, kad već ima sposobnost za to.

Dodatak: Evo, recimo da se ja pitam gurao bih to u smeru apsolutno retro (čak i da to nije "in"), prljavo, kao Black Keys, analogni šum, harmonska distorzija, samo gitare, bubnjevi i udaraljke, ništa duvači, gudači i klavijaturisti, sa mnogo dinamičnih "rupa" u aranžmanima, promena, dizanja, spuštanja... Lako bih to rešio - kad već nije moj bend ne bi me kočilo ono razmišljanje "Majku mu, da se nisam zeznuo..."

Last edited by Znak; 08-02-2013 at 04:22 PM.
Znak is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2013, 05:31 PM   #47
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

ako je ideja bila - "kao ziva svirka" - onda OK.

Ali ipak im treba neka stilska vodilja.. Kao i vecina nasih bendova, ima tu svega ..od klasicne ex YU balade, do nekog kvazi fankija i svega izmedju...volje ljudi da sviraju sve! Svestrani su....

Dokle god placaju za studio i njima je dobro - odlicno!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2013, 05:37 PM   #48
Francuz
Member

http://youtu.be/C9AWNS8XWtE

Pogledajde snimak gore onaj cika za klavirom smatra da Mita onako peva ali opet da moze sa njim da odradi posao . Sa tonske probe snimak .

Last edited by Francuz; 08-02-2013 at 05:40 PM.
Francuz is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2013, 09:05 PM   #49
Francuz
Member

Sto se tice miksa svako ima svoje vidjenje to jest usi kako mu se svidja ili ne, ja bi sigurno drugacije uradio sto ne znaci da sam u pravu , mada pravo merilo je onaj miks kome se najvise svidja narodu, gde od recimo 1000 ljudi 800 kazu da mu se to svidja ili mu godi to sto cuje ali puno tu faktora igra . Sale ja imam zamerku u vezi Vokala sto ne znaci da sam u pravu to je licno misljenje posto znam kako Mita zvuci uzivo ovo mi nekako zvuci poprilicno izobliceno ko da na silu peva ili mu nije dobro.E sad sta da uradis konkretno, vrtis dugmice dok ne dobijes zeljeni rezultat
Old 09-02-2013, 11:33 PM   #50
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Naravno da treba upotrebiti sva raspolo?iva sredstva da stvari zvuče bolje. U analognom vremenu traka je ubrzavana ili usporavana da bi se delovi vokalne deonice uveli u intonaciju; ručno (dizanjem i spu?tanjem trake na glavu za brisanje pomoću drvene olovke) su uklanjani delovi tona bas gitare koji je odsviran pre bas bubnja, itd. Kad bi svakog ko ne svira ili ne peva savr?eno isterivali iz studija (o čemu smo počeli raspravu na onom topiku http://rumski.com/forum/showthread.php?t=43367) verovatno bi danas istorija pop muzike bila siroma?nija za 90% najboljih stvari.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules