Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-04-2011, 04:13 AM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default VST drums 2011..

Kako stoje stvari, ?ta se koristi najče?će u poslednje vreme? kakva su va?a zapa?anja i preporuke.. ja sam posle du?eg perioda opet malko krenuo da čačkam, čisto kao ispomoć za neka instant re?enja... BFD2 me već du?e vreme mučio zbog nemogućnosti prodornosti kroz mix, ako stoji sam sa sobom.. nije se lo?e pokazao kao dodatak ?ivom bubnju, ali sam nikako... Večeras probah i Superior po prvi put u ?ivotu, i to Joe Baresi i Avatar banke, i bejah ba? prijatno iznenađen... mo?da malko već isproducirano, ali barem po?teno seku i imaju početak sredinu i kraj..

?ta vi koristite, za ?ta i za?to?
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2011, 10:10 AM   #2
alen
VIP Member

alen's Avatar

Default Re: VST drums 2011..

Ocean way.Vrh semplovi,poprilican izbor kikova i snerova i velika fleksibilnost podesavanja u mixu(svaki sempl je slikan sa nekoliko razlicitih majkova i pozicija koje se mogu dozirati u mixu,3 room pozicije,...).Za mene naj instant resenje od svega a da zvuci kako treba cak i solo bez dry usnimka.Koristim ih sa poslednjim drumagog-om iz kojeg pozovem kontakt player i dalje radim sa njima kao sa klasicnim GOG-ovima...

Last edited by alen; 16-04-2011 at 10:19 AM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2011, 11:47 AM   #3
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

addictive drums ili NI abbey road modern drums...super kontrola na svima i lepo mi izađu u mixu ali naglašavam da radim elektroniku uglavnom sve sa VST instrumentima-nisam probao sa živim instrumentima
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2011, 12:57 PM   #4
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

po mom ukusu mi je samo ovaj najvise od svih, nazalost to jedino ne mogu nac u vazduhu hehe
http://www.stevenslatedrums.com/
branoy is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2011, 01:23 PM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

na addictivu sam našao jedan i po sempl da mi se sviđa (pričam o kick i snare semplovima) i jedan komlpet timpana.. premalo i apsolutno mi ne može samo stajati u mixu, isključivo kao ispomoć. Pardon, ta 2 kicka nekako i mogu. A ocean way me smorio jer sam ga terao iz Kontakta, nikako nije instant rešenje. Par solidnih doboša, i puno čudnih kickova sa flamovima na tačci... kao da igra bat (!?)
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2011, 01:31 PM   #6
milance
Member

milance's Avatar

Superior i kreativnost!
That s all you need...
milance is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2011, 02:58 PM   #7
alen
VIP Member

alen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
na addictivu sam našao jedan i po sempl da mi se sviđa (pričam o kick i snare semplovima) i jedan komlpet timpana.. premalo i apsolutno mi ne može samo stajati u mixu, isključivo kao ispomoć. Pardon, ta 2 kicka nekako i mogu. A ocean way me smorio jer sam ga terao iz Kontakta, nikako nije instant rešenje. Par solidnih doboša, i puno čudnih kickova sa flamovima na tačci... kao da igra bat (!?)
Moguce da si na prvo slusanje imao problema sa Kontaktom kao i ja.Kod mene u full verziji kontakta Ocean Way ne radi kako treba,po defaultu kad ih ucitam dobijam izlaz samo room majkova,verovatno je potrebno napraviti novi ruting u samom kontaktu sa cim nisam hteo da se zamajavam.U Kontakt playeru radi kako treba.Kickovi su zlo,nisu procesuirani kao Steaven Slate semplovi ali sa toliko mikrofona koji se mogu dozirati cas posla u samom mixu se moze nariktati zvuk da lepo sedne.Pa na to mozda gate,transient designer i neka jos saturacija i nista vise.Probao sam sve zivo sem Mixosaurus-a koji mi je glomazan za instalaciju,od svega Ocean Way i NI Abbey Road mi zaista jedini na prvu mogu dati zvuk da valja.

Last edited by alen; 16-04-2011 at 03:42 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2011, 06:20 PM   #8
rockatansky
Junior Member

rockatansky's Avatar

ja se na kraju uvijek vratim na battery....
rockatansky is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2011, 09:47 PM   #9
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

@Arthur jesi poskidao i probao sve banke za addictive?
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2011, 11:48 PM   #10
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Ponekad mi zao sto nisam bubnjar!!!!! Zaboravili ste Stylus, za ponesto je jako dobar, mixosaurus meni uzasno dobar, ali u mixu zaista imam probleme sa njim ili ne umem. Ocean way je zaista dobar, dobar i u mixu ali ne radim sa njim. BFD 2 za sada najozbiljniji, veliki izbor ali nemam mocnu masinu tako da stalno nesto exportujem trake, zajebancija. Ne znam sta da kazem svi su dobri zavisi za sta! Ali jedno je sigurno uvek mi fali dobar zivi bubnjar i njegov vibe, opremom sam se naoruzao samo jos da mi dodje Manukache ne bih se ljutio
Braca is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules