Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-07-2011, 03:44 PM   #41
liman021
Senior Member

Default Re: VST drums 2011..

pozdrav dali ocean wave mixosaurus i ostala drum ekipa imaju i neki kit za elektronsku mjuzu ono sto sam cuo na youtubetu zvuci opasno ali su svi semplovi orijentisani ka rock pop jazzy...
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2011, 12:47 AM   #42
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by liman021 View Post
pozdrav dali ocean wave mixosaurus i ostala drum ekipa imaju i neki kit za elektronsku mjuzu ono sto sam cuo na youtubetu zvuci opasno ali su svi semplovi orijentisani ka rock pop jazzy...
Svi ovi drummer programi imaju po neki LINNDRUM ili TR808/909 ili tako neki set elektronskih bubnjeva (pa cak i Superior, EZ, BFD...) , ali nije to ni za sta... Probaj se igrati sa ARTURIOM SPARK, topla preporuka za pravljenje svojih dramova + dosta banki elektronaca i ritmova. Sinteza + semplovi... Takodje ImageLine Drumaxxx moze da iznenadi, ali mislim da ima manje gotovih paterna/banki od SPARKa

BTW skinuo OCEAN... Brate, ogroman je, treba ga raspakovati ! i jos jednom Ako ne valja, dolazim vam na gajbu svima koji su ga preporucili i formatiram vam hardove

Last edited by psionic; 18-07-2011 at 03:22 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2011, 08:19 PM   #43
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

OCEAN je odlican, ali se mora napraviti dovoljno izlaza u samom plaginu (ne radi fora sa f11 u cubaseu, ako predhodno nije povecan broj kanala u samom pluginu) Za sada sam probao samo snerove, odlicno ! Hvala na savetu, ne kajem se ni malo sto sam ga skinuo, skidao sam mnogo vece gluposti od 40GB
Old 20-07-2011, 03:53 AM   #44
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Opet ja
Znam da sam dosadan, ali jurim neki dobar dobos ovih dana i iako ih ima u oceanu, nisu nesto narocito procesirani, dobro je to ozvuceno (ima izbora - 2 mikrofona i naravno top bottom i rooma i overa, ali ne mogu da dobijem nekakav zvuk koji sam sa lakocom uspeo u ABBEY ROAD NI expanziji. Tamo je sve nekako pod rukom, ovde je sve odvojeno, na stranu sto neko ko nije podesio NI kontakt kako valja moze i da ne cuje ROOM i OVER Siguran sam da moze da se dobije dobar zvuk, nisam se preterano igrao, ali bar su mogli da ih imenuju nekako, a ne snare 1, snare 2 - nije da sam neki veliki poznavalac, ali sam bar zapamtio sta mi i kako radi npr u BFDu, koji otprilike ugrubo zvuk da ocekujem... Ko sad da stavlja saturatore, ekvilajzere, kompresore... U ABBEYju ok, u ADDictivu - sve na tacnu
Old 20-07-2011, 05:48 AM   #45
alen
VIP Member

alen's Avatar

Nemci su razvalili i sa ovim kitom za kontakt,izasao je pre nekih dva meseca otprilike.Otkida kako zvuci(dobos narocito)u primerima na sajtu a i poprilicna buka se digla oko ovog kita po forumima.Kosta 99jura,ja sam se nameracio da ga zmem(da se ima u arsenalu instant alata),pa evo predloga ako ima raspolozenih jos recimo trojica da ga pazarimo i podelimo posto je 'downloadable'...(po 25jura svako)

http://www.drumasonic.com/?page=details

Last edited by alen; 20-07-2011 at 06:37 AM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2011, 06:08 AM   #46
alen
VIP Member

alen's Avatar

Old 20-07-2011, 10:10 AM   #47
studio_ra
Junior Member

Quote:
Originally Posted by alen View Post
Nemci su razvalili i sa ovim kitom za kontakt,izasao je pre nekih dva meseca otprilike.Otkida kako zvuci(dobos narocito)u primerima na sajtu a i poprilicna buka se digla oko ovog kita po forumima.Kosta 99jura,ja sam se nameracio da ga zmem(da se ima u arsenalu instant alata),pa evo predloga ako ima raspolozenih jos recimo trojica da ga pazarimo i podelimo posto je 'downloadable'...(po 25jura svako)

http://www.drumasonic.com/?page=details
jeste downloadable ali ide serijski broj, koji cini mi se moze da se instalira na 2 masine i tako autorizuje preko ni servisa...
studio_ra is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2011, 12:29 PM   #48
alen
VIP Member

alen's Avatar

Quote:
Originally Posted by studio_ra View Post
jeste downloadable ali ide serijski broj, koji cini mi se moze da se instalira na 2 masine i tako autorizuje preko ni servisa...
Steta,znaci samo dvojica...
Old 20-07-2011, 07:59 PM   #49
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by analog View Post
A koje "semplove" koristi? u Battery? One njegove ili si snimao svoje ili ne?to treće?
Saplove imam iz Akai,Giga..itd..itd snimanih sa klavijatura..u?ivo itd...itd te "VSTI drumova ..BFD EZZ..naravno renderiranih) i samog battery...Dakle skupio sam kolekciju sner,kik,hh itd ..od toga naćinio GM banku najbiolje ?to mi odgovara..i kad za?elim da ne?to dobojem drugaćiji recimo hh ili kik..tra?im u mojoj banki samplova i samo uvućem u Batery i uredim.
Dakle tako ja radim i to je nastalo godinama prilagođivanje raznim "u?ima".I naravno tu je određeno mnogo sati rada..ali sad sam miran...bar za sada.
Dojadilo mi je vijećno uspređivanje i isprobavanje BFD EZZ FR br itd ..i na koncu opet se vraćam..lepo sam pobrisao sve ostale i samo radim na Battery i Stylus i to je to...i za sad sam
Old 31-07-2011, 12:17 PM   #50
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Evo jedne zezalice sa Addictive drums... Neki bossa-jazzy demoncic... Bice za 10 min...

Prvi put je eto, upotrebljivo ispalo... To, i slanik koji sam snimio kao shaker...

http://dl.dropbox.com/u/36652056/Ste...bosa%20MIX.mp3

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules