Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-01-2011, 11:29 AM   #41
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Bad news from America

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
Ovo zasluzuje posebnu temu.
Daj neki dokaz da Illuminati(prosvetljeni) i dalje postoje, ili da li su nekad postojali a da to nije neki YouTube video ili mozda Zeitgeist film (gde su namerno ubacili brdo dezinformacija).
Masoni i Illuminati nije isto.
necu vise o tome ovde pricati, sve vec moze da se nadje na netu.
zeitgeist je orudje iluminata koji su se odavno infiltrirali i preuzeli vodjstvo nad masonima.
toliko od mene.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2011, 12:34 PM   #42
kejkz
banned

Dodjavola, dokle ste dosli, a tema je pocela od toga da se lose prodaju albumi, i jos ve to povezano sa internetom. Situacija sa netom i piraterijom je oduvek ovakva, zatvore dva, nastanu 4 iza njega, promeni se protokol, smisli se drugi nacin za razmenu. To je nemoguce spreciti jer internet se ne nalazi na jednoj teritoriji, on nema tu vrstu fizicke zavisnosti koja onemogucava lako kopiranje na drugi kompjuter.
Internet nije niciji, niko ga nije stvorio, on je nastao spontano, te ga niko ne moze ni kontrolisati niti ugasiti tek tako. Mogu samo pokusavati, kao i do sada, ali je to obicno samo sporadicno i slucajno kontrolisanje. Ne mogu ga ni zatvoriti, jer nije samo fizicka stvar. Svi mi smo deo mreze, povezani po odredjenom protokolu sasvim samovoljno, i razmenjujemo ono sto imamo, a to su gomile informacija. Nema ID-a jer mozes biti ono sto zelis, ili ono sto jesi, zavisi od tebe, a mreza te zna samo po IP-u kompjutera na kome se trenutno nalazis... a ne mora ni tako da te zna.
Sloboda je zajebana stvar i od coveka ne zahteva nista, a otvara mnoga pitanja i dileme, posebno moralne. Tu slobodu mozes osetiti na internetu jedino povezan sa drugima. Ne moze se spreciti razmena informacija, sem da neko ne napravi drugi sistem, protokol zasnovan na sasvim drugim standardima, kao sto ce se verovatno pokusati. I sam internet kakvim ga danas poznajemo ce sigurno u jednom trenutku udariti u svoje granice i stoga ce se morati smisliti nesto drugo, drugi nacin povezivanja masina i ljudi.
Internet sigurno nije stvoren za pirateriju, ali je ona jedan od njegovih pratilaca upravo zato sto je slobodan. I takav ce i ostati. Kontrola je lepa na papiru, posebno kada omogucava pravednost, ali je ona i nerealna i kontraproduktivna.
Ja licno ne zelim da iko sputava moju razmenu informacija sa drugima, ne zelim da iko kontrolise moju muziku, moje ideje i moje poglede. Oni su moji i takvi ce i ostati, a stekao sam ih donekle sigurnoi zahvaljujuci internetu i mogucnosti da ista ta misljenja cujem i od drugih. Muziku skidam slabo, vecinu toga dobijem putem razmene ili direktnim slusanjem na internetu. Od tih koji gube novac od interneta verovatno ne slusam nista. Softver takodje, nemam vise niti jednu piratsku instalaciju, mada sam tako poceo i stekao mnoga znanja koja bi mi "legalnim" putem ostala nedostupna. Zato budite pazljivi kada se zalazete za "ukidanje" sloboda, interneta i piraterije, jer je tu retko ko stvarno nevin. Sad za ove iluminate ne znam, to lesha zna, ja sam oduvek bio skeptik oko teorija zavere. Ako postoji zavera, ona je mnogo kompleksnija i vise stihijska nego sto bilo koja od tih teorija pokusava objasniti.
Kada se drugovi u velikim izdavackim kucama dogovore sa sobom i smisle legalan, normalan i isplativ nacin da svoje proizvode plasiraju na internetu na slican ili bolji nacin nego sto to rade pirati, onda ce necega biti. To je vec uradio apple, i ide mu sasvim dobro. Sink or swim...

Last edited by kejkz; 26-01-2011 at 12:39 PM.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2011, 12:56 PM   #43
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

guglajte "internet 2 censorship"
lesha is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2011, 12:43 AM   #44
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
moja primedba ide na ukidanje sloboda, naplacivanje interneta i ogranicavanje pristupa sajtovima.

Potpuno ISPRAVNO !!!

Ne znam sto je tolika hajka nad korisnicima globalne mreze,i pozivanje na nekakvo hapsenje i zatvaranje,a cini mi se da je u najmanju ruku doslo do zamjene teza,tj da su ljudi u vladama i u vrhovima vlasti (bez obzira na drzavu)oni koji bi trebali biti najprije pohapseni i izvedeni pred lice pravde da odgovaraju za nebrojena krivicna djela korupcije,utaje poreza,sverca drogom,ubistava i cega sve ne!
A mi smo svjedoci da covjek trazi da se uhapse i zatvore ljudi koji skidaju mp3 ili filmove sa interneta
Znaci,strahota...

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Ni?ta nije slobodno, pa neće biti ni Internet.

AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2011, 12:50 AM   #45
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Internet nije niciji, niko ga nije stvorio, on je nastao spontano, te ga niko ne moze ni kontrolisati niti ugasiti tek tako. Mogu samo pokusavati, kao i do sada, ali je to obicno samo sporadicno i slucajno kontrolisanje. Ne mogu ga ni zatvoriti, jer nije samo fizicka stvar. Svi mi smo deo mreze, povezani po odredjenom protokolu sasvim samovoljno, i razmenjujemo ono sto imamo, a to su gomile informacija. Nema ID-a jer mozes biti ono sto zelis, ili ono sto jesi, zavisi od tebe, a mreza te zna samo po IP-u kompjutera na kome se trenutno nalazis... a ne mora ni tako da te zna.
Sloboda je zajebana stvar i od coveka ne zahteva nista, a otvara mnoga pitanja i dileme, posebno moralne. Tu slobodu mozes osetiti na internetu jedino povezan sa drugima. Ne moze se spreciti razmena informacija, sem da neko ne napravi drugi sistem, protokol zasnovan na sasvim drugim standardima, kao sto ce se verovatno pokusati. I sam internet kakvim ga danas poznajemo ce sigurno u jednom trenutku udariti u svoje granice i stoga ce se morati smisliti nesto drugo, drugi nacin povezivanja masina i ljudi.
Internet sigurno nije stvoren za pirateriju, ali je ona jedan od njegovih pratilaca upravo zato sto je slobodan. I takav ce i ostati. Kontrola je lepa na papiru, posebno kada omogucava pravednost, ali je ona i nerealna i kontraproduktivna.
Ja licno ne zelim da iko sputava moju razmenu informacija sa drugima, ne zelim da iko kontrolise moju muziku, moje ideje i moje poglede. Oni su moji i takvi ce i ostati, a stekao sam ih donekle sigurnoi zahvaljujuci internetu i mogucnosti da ista ta misljenja cujem i od drugih. Muziku skidam slabo, vecinu toga dobijem putem razmene ili direktnim slusanjem na internetu. Od tih koji gube novac od interneta verovatno ne slusam nista. Softver takodje, nemam vise niti jednu piratsku instalaciju, mada sam tako poceo i stekao mnoga znanja koja bi mi "legalnim" putem ostala nedostupna. Zato budite pazljivi kada se zalazete za "ukidanje" sloboda, interneta i piraterije, jer je tu retko ko stvarno nevin.

VLADIMIRE,TO JE SUSTINA,BRAVO
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules