Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-03-2010, 12:55 AM   #41
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Dve audio karte na jednom kompu - pitanje

ne bih znao reći ništa o plugovima, koristim UAD i ponešto od native-a, i nemam naviku čestog menjanja alata. ProTools, sekvencer ko i drugi, može svašta nešto, a opet ne može sve i tako ukrug. Ove verzije koje su dostupne su osiromašena verzija velikog HD protoolsa, no ipak možeš raditi u njemu i te projekte posle otvarati i na velikom sistemu, što nije mala prednost ako seliš projekte iz studija u studio. Ima sasvim simpatian audio editing, i trenutno nenadjebive warp mogućnosti sa elastic timeom, što je jedini razlog zašto sam posle mnogo godina Steinbergovanja, kompletno preselio recording i editing u PT, i to taj, sakati. Mix i dalje ne mogu da radim u njemu, imam previše ambiciozne projekte i broj kanala po pesmi, zašta ipak udaram u plafon dostupnih verzija PT, kao i to što mi njegov mixer ergonomski ne odgovara. Mislim da je Maudio ipak bolja kupovina.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2010, 02:53 AM   #42
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Da li bi se raspalo sve ako bi on snimio to "po seljacki" - mislim, zar su sva ta odstupanja od kloka i taj slow jitter toliko osetni i cujni u krajnjem zvuku ili mi treba gomila laboratorijske opreme da ustanovim blage varijacije u snimljenom materjalu ? Prosto mi zvuci nemoguce da bi dobio toliko primetna odstupanja ...?

@Arthur
A, da, napisao si da se klik raspadao iz nuenda... Dodje mi da probam i sam...

ProFire sam merkao dugo i na kraju sam se odlucio za MOTU... Imam i M-Audio Delta66 karticu, kao i M-Audio FastTrack i za njih i njihove drajvere imam samo reci hvale - MOTU je prilicno svojeglav za sada...
Old 26-03-2010, 03:09 AM   #43
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

nema labaratorije, u toku jedne pesme, ode sve u tri lepe, kao dva magnetofona koja ne vrte istu brzinu. Znači uzmeš ambience snimljen na certu sa jednog snimača, i uzmeš direkt mikrofone snimljene na drugim, i spojiš te fajlove u nuendu po kanalima, i sve se raspada, direkt sa ambiencima.
Old 31-03-2010, 06:24 PM   #44
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Arthure da te pitam nesto.
Razmisljao sam o RME-u i to, i posto def. necu snimati vise kanala, sracunao sam da cu uzeti RME HDSP 9632, mislim da ce mi, kao sto si mi ti rekao, to dobro vrsiti posao...
E sad moje pitanje je, ako imam i M-Audio 192 i RME 9632 u istom racunaru, da li ja mogu Spdif-om da ih vezem tako da mi u Cubase-u master asio naravno bude RME, a da povezivanjem sa M-audio preko spdif-a dobijem 2 dodatna out-a koja mogu istovremeno da koristim sa RME-ovim izlazima ili lose shvatam? te izlaze bih koristio za monitoring, jer monitoring radim preko miksera...
Isto me zanima da li preko Spdif-a mogu da saljem signal iz M-Audio u RME i da mi RME bude DA konvertor dok radim u Pro Tools-u.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 31-03-2010, 08:08 PM   #45
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ništa ne kontaš pogrešno, to o čemu ti pričaš je najnormalnije linkovanje kartica. Tako ja, na potpuno istom principu trentuno imam FF800 i MaudioProfire2626, obe vezane na FW , međusobno vezane ADAT kablom, i koristim sve ulaze i izlaze iz njih simultano, u svim pravcima. Kad snimam bubanj, pošto moram u Nuendo zbog broja kanala, pobodem inpute na FF, pa sledećih 8 na Maudio, optikom u FF, u nuedno asio.
Kad snimam gitare i slično, pobodem inpute u FF, jer mi se više sviđaju konverteri, pa optikom u maudio jer je on jedini mogući asio za PT.
Old 31-03-2010, 08:18 PM   #46
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ni?ta ne konta? pogre?no, to o čemu ti priča? je najnormalnije linkovanje kartica. Tako ja, na potpuno istom principu trentuno imam FF800 i MaudioProfire2626, obe vezane na FW , međusobno vezane ADAT kablom, i koristim sve ulaze i izlaze iz njih simultano, u svim pravcima. Kad snimam bubanj, po?to moram u Nuendo zbog broja kanala, pobodem inpute na FF, pa sledećih 8 na Maudio, optikom u FF, u nuedno asio.
Kad snimam gitare i slično, pobodem inpute u FF, jer mi se vi?e sviđaju konverteri, pa optikom u maudio jer je on jedini mogući asio za PT.

Super, hvala!
Jan is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2010, 10:46 PM   #47
akordeonista
Senior Member

Evo me ponovo sa pitanjima!
U medjuvremenu sam kupio Focusrite Saffire Pro40 tako da cu imati na raspolaganju nju i Edirol FA101. Planiram da ih povezem preko SPDIF-a (opticki) kako bi bile u sinku.
E sad, posto mi do iduce nedelje nece biti na raspolaganju taj Edirol, hocu sa svojom Emu 1212m i Saffirom da isprobam kako cela ta zezancija sa dva kompa funkcionise. Saffire sam prikacio na laptop a Emu mi je u desktopu (naravno, a gde bi drugo i mogla ), povezao sam ih optickim kablovima i u kontrol panelu Focusrite-a namestio da bude Internal Sync (kako bi on bio Master) a u Emu panelu namestio da sync dolazi sa External Source-a. Takodje, u Emu panelu sam cekirao da SPDIF radi preko optickih I/O.
Ako se ne varam sad bi to trebalo da radi kako treba, zar ne? Posto sam to tek veceras postavio tako ne mogu odmah da isprobam (komsije u zgradi ce mi poludeti) ali javljam sutra kako funkcionise!
E sad, interesuje me kako podesiti u sekvencerima (Nuendo 4 na oba kompa) System Link, kako bih kontrolisao oba kompa preko jednog?
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2010, 11:02 PM   #48
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

2 poteza mišem i tastaturom - google - nuendo system link - i dobiješ ovo

http://www.musiciansnews.com/recordi...tworking.shtml
Old 14-04-2010, 11:15 PM   #49
akordeonista
Senior Member

Ma znam i ja za Google, ima objasnjenje i u Help-u Nuenda ali mi ne polazi za rukom da ga pokrenem. Negde postoji neka caka a ja ne kapiram sta je vec lupam glavom o zid! Mislio sam ako je neko koristio System Link mozda moze da mi kaze nesto konkretnije...
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2010, 11:19 PM   #50
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja ga nisam koristio jer troši jedan kanal od ionako premalih 8 na taj svoj data.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules