|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Junior Member
|
![]()
Ne znam kako pitanja zvuce, nije mi ni briga... ali su mi odgovori koje sam dobio u principu dosta pomogli.
Naravno da sam i pre znao za stvarcicu na audio sistemu ili fejdere u winampu koji kad ih okreces menjaju karakter zvuka, samo nisam znao da se to zove EQ i da ima konkretnu primenu u studiju. U odnosu na dan kad sam postavio pitanje, sad mogu da kazem da sam za nijansu pametniji. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#44 |
Senior Member
|
![]()
Sve pohvale za Korenjaka i Sumanutog !!!!Tako treba ljudima da se objasnjava,a ne da se sprda sa ljudima i odgovara u smislu " nije to za tebe,neces shvatiti " !!
Znam da je to samo vrh cele stvari ali znatno pomaze ljudima koji su pocetnici i koji ne razumeju odredjene stvari. To je kao kad bi ja rekao kad bi me neko "sta je to medicina? ",a ja mu kazem "mani se ti toga,ne mogu da ti ispricam u jednom danu 6 godina mog ucenja " ![]() Naravno da ne mogu ali mogu neke osnovne stvari da ukapira cisto da ima neku predstavu cime se medicina bavi,pa ako je bas zainteresovan dam mu neku literaturu itd . . Svaka cast momcima i ostalima na ovoj temi koji su objasnili neke stvari ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Poentu ovog naseg sarkazma mozda shvatis nekad a mozda i ne.... Niko nije imao loshe namere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nije greska sto je covek pitao, pa niko se nije rodjen nauchio, ali je GREH ne upotrebljavati mozak vec prste (za kucanje pitanja).. ![]() Last edited by silicon science; 18-12-2009 at 04:44 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Aha... A sta je to Homeopatija? U 2 recenice ako moze...
![]() |
![]() |
#47 |
Senior Member
|
![]()
To nas ne uce na Medicini
![]() ![]() Ajde da kazemo jedan vid alternativnog lecenja koji se ne priznaje u drzavnim bolnicama.Vodi se izrekom slicno se slicnim leci i "lek " se dozira u nenormalno razredjenim koncentracijama.Nadam se da sam uspeo da ti malo objasnim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Junior Member
|
![]()
Mo?e ?ovek stvarno dugo da se bavi muzikom, da li profi ili rekreativno, a da ne zna ni?to o produkciji, EQ, osnovnim efektima... Evo ja sviram (rekreativno) od svoje 12-13 god. a sad imam 31. FL sam po?eo da koristim pre 5-6 godina isto tako rekreativno.. pa sam i nasnimao 10-ak pesama uglavnom utaknuv?i direktno gitaru i bass u komp, a bubnjeve "odsvirao" na programu... podesio dinamiku po uvetu i to je bila gotova produkcija...
Pre mesec-2-3 sam naleteo na ovaj forum i na?ao postove.. ?ini mi se da se ?ovek predstavlja kao FrankoPanko.. gde je oka?io osnove mix-anja.. sa nekim osnovnim parametrima i pravilima o pode?avanju svakog instrumenta (kanala) uz preporuke za ja?inu zvuka, EQ-alizaciju, panovanje,efekte.. i tu se zapravo vidi da produkcija i nije TOLIKO slo?ena koliko se predpostavlja.. ko ima dosta muzi?kog znanja, malo znanja iz fizike jer su osnovne veli?inu pri mix-anju frekvencija zvuka (Hz) na X-osi koordinatnog sistema i ja?ina zvuka (dB) po Y-osi koordinatnog sistema.. mo?e lako da u?e u OSNOVE produkcije. Vi?e je pitanje, ?ini mi se opremljenosti, to jest kvaliteta mixete, mikrofona i predure?aja i njihovog odabira sa tr?i?ta i ?enge koje treba pljunuti za njih, nego li njihove upotrebe.. Tako da ?e ti za po?etak biti dosta da prona?e? te postove u naslovu "Savjeti za dobar mix", skini to, od?tampaj kao knjigicu i to ?e ti biti dosta za ulazak u materiju. Frekvencija: http://hr.wikipedia.org/wiki/Frekvencija Decibel: to je ono kad ka?e? "smanji malo, bole me u?i" ja?ina zvuka PRI odere?enoj frekvenciji Last edited by dzabar; 06-01-2010 at 01:24 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbolji Daw i po cemu se razlikuju ?? | ugljesa | Audio Software | 37 | 28-11-2009 03:29 AM |
Cemu firewire ulaz na Audigy 2 sb0240 ? | vasko | Computer Hardware | 7 | 11-08-2009 08:00 AM |
Midi signal nestao - u cemu je problem? | ANITA | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 09-12-2006 02:46 PM |
cemu sluze ove klavijature | nixylive | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 01-09-2003 10:43 AM |